Home Over de VS Zion National Park: magisch park in Utah
Zion National Park: magisch park in Utah

Zion National Park: magisch park in Utah

0
0

Zion National Park: één van de vijf parken die de staat Utah rijk is. Zion National Park is een inspirerend gebied vol kleurrijke canyons. De immense rotsformaties, heldere meertjes en de groene natuur, met de Virgin rivier als centraal punt, zorgen voor een fantasierijk gebied. Of je nu een actieve hiker bent of liever een relaxte toerist: Zion weet keer op keer te verbazen.

Passie voor National Parks

Mijn eerste keer Zion herinner ik me als de dag van gisteren: ‘Road to Zion closed, please take alternative’. Hebben wij weer; al weken geen regen en nu volop. Een deel van de weg is van de berg gegleden en zelf door het park rijden is vandaag niet toegestaan. Ranger Melanie, een veertiger die met passie haar sociale leven heeft opgegeven en leeft voor de National Parks, verwelkomt ons in haar bus en geeft ons een rondleiding door ‘haar park’.

Zion National Park
Zion National Park. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Ontdek Zion op eigen wijze

Zion doorkruisen in een bus is een snelle manier van sightseeing, bovendien krijg je veel informatie mee van de ranger die je begeleidt. En de kans ik groot dat jij het enthousiasme van je ranger overneemt. Zion ontdekken kan ook nog veel avontuurlijker: als ware cowboy op een paard, als sportieve mountainbiker of via één van de vele hiking trails. In Zion kun je goed wandelen. Er zijn korte gemakkelijke routes, maar ook een paar lange routes met meer uitdaging.

‘Geologie in action’

De bus voert langs de Virgin River die afgelopen miljoenen jaren canyons heeft gesneden in het gebergte dat eerst zo groot was als de Himalaya, zo legt Melanie uit. De ringen op de rotsen zijn niet van de tijd, maar komen door wind en ijs. De verschillende tijdperken kun je afleiden uit de stenen en de kleuren. Ondertussen raast de rivier voorbij met een kracht van 32 basketballen per seconde. Melanie lacht van oor tot oor: ‘This is geologie in action! It’s happening right now!‘, het enthousiasme spat er vanaf.

Emerald Pools Zion National Park
Emerald Pools in Zion National Park

‘Must see’ in Zion

De punten in Zion die je gezien moet hebben, zijn de Emerald Pools, Towers of the Virgin, de Canyon Overlook, de natuurlijke brug Kolob Arch en de kliffs Port of the Patriarchs. Het meest bekende viewpoint van Zion is het indrukwekkende Angels Landing. Naar al deze punten lopen fantastische paden om te hiken, de een moeilijke dan de ander. Tip: let goed op het weerbericht, de rotsen kunnen ontzettend glad worden om op te lopen.

De beroemde subway

Heb je de tijd en wil je iets uitzonderlijks zien? Zoek dan de beroemde Subway van Zion op. De Subway, ook bekend als de Left fork of North Creek, is te bereiken via een ruige hiking route (5 tot 9 uur). Loop door half open tunnels en na de tweede waterval en een vernauwing in de canyon, buigt de trail af naar rechts en sta je voor de meest magische plek in Zion. Geniet van het licht, smaragdgroen water en de unieke pothole’s, geniet van de Subway

Zion National Park
The Subway in Zion National Park. Foto en copyright: 45SURF/Flickr

Algemene informatie Zion National Park

Zion is het eerste National Park van Utah, geopend in 1919. Het park beslaat 593 vierkante kilometer. De shuttlebus is gratis en stopt bij verschillende punten in de canyon. Zion is gemakkelijk bereikbaar en het hele jaar open, bij extreme weersomstandigheden worden soms delen van het park gesloten. Je kunt altijd informeren bij de rangers of het bezoekerscentrum.

Zion National Park kosten

Voor een auto met inzittenden betaal je een entree van 30 dollar. Bezoek je tijdens je reis meerdere parken? Dan is het voordeliger om de America the Beautiful Pass te kopen. Zion is goed te combineren met Bryce Canyon National Park (op 125 kilometer afstand), ook de nabijgelegen dam van Lake Mead is het bezoeken waard.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Nellie 'De wereld ligt aan je voeten, ga hem ontdekken!', peperde mijn moeder me in. Ik heb heel wat landen gezien en geen enkele wilde ik twee keer in mijn leven bekijken... tot ik in de United States kwam. Wow! Na mijn eerste roadtrip ben ik verknocht aan dit rijke land van bruisende steden en vooral overweldigende natuur.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *