Home Reisgids Parken Yosemite National Park: dit zijn de hoogtepunten
Yosemite National Park: dit zijn de hoogtepunten

Yosemite National Park: dit zijn de hoogtepunten

0
0

Yosemite National Park (uit te spreken als “joh--muh-tie”) ligt een paar honderd kilometer ten oosten van San Francisco in de staat Californië. Op ongeveer drie uur rijden van deze drukke metropool word je omgeven door rust en de grootsheid van de gebergten die je kent uit tijdschrift en natuurprogramma’s. Watervallen, zeeën van groene bomen en velden: Yosemite National Park is een bezoekje waard. Dit zijn de hoogtepunten van het park.

Yosemite National Park
De Grizzly Giant in Yosemite. Foto en copyright: Allie Caulfield/Flickr

Sequoiabomen van dichtbij zien

Yosemite National Park staat bekend om de gigantische sequoiabomen. De Grizzly Giant is één van de grootste sequoiabomen ter wereld. Deze boom staat in de buurt van de zuidingang van het park. In Yosemite zijn er ongeveer 550 volgroeide sequoiabomen te bewonderen. Deze bomen groeien ook alleen in dit gebied in het Sierra Nevada gebergte. De nog grotere bomen, waaronder de allergrootste levende boom ter wereld, kun je zien in het nabijgelegen Sequoia National Park.

yosemite national park

Tunnel View uitzicht

De hoofdweg door Yosemite National Park heeft veel wendingen en bochten en er zijn vele prachtige uitzichtpunten. Het populairste deel van deze weg in Yosemite is Tunnel View. Op deze plek kun je de auto parkeren en genieten van een iconisch uitzicht op de Yosemite Valley. De hoogtepunten? El Capitan en Half Dome. De watervallen en zee van groen maakt het plaatje helemaal af. Tip: tegen zonsondergang kleurt de vallei helemaal rood en is het een ideale plek voor een omlijstingswaardige foto.

yosemite national park
Yosemite Valley. Foto: Perry KiblerOvernachten in Yosemite National Park

In en rondom Yosemite National Park zijn er veel verschillende verblijfsopties. Ideaal als je lekker rustig aan wilt doen en meerdere dagen in het park wilt doorbrengen. Er is voor ieder wat wils, want er zijn lodges, campingplaatsen en hotels. Afhankelijk van de periode is het slim om van tevoren te boeken want de prijzen kunnen flink oplopen en in het voorjaar en de zomer zijn de verblijven snel volgeboekt. Hieronder enkele tips voor een overnachting in Yosemite National Park met prijzen per nacht in de zomer*:

Yosemite National Park
El Capitan in Yosemite National Park

Algemene informatie Yosemite National Park

Yosemite National Park is een beschermd nationaal natuurpark gelegen in de bergketen Sierra Nevada. Het natuurpark is maar liefst 3.026 vierkante kilometer groot. Het park staat bekend om het granieten gebergte, groene valleien, natuurlijke meren en fraaie watervallen. Vanaf de negentiende eeuw wordt het park al bezocht door Europees-Amerikaanse toeristen. Sinds die periode werd het ook steeds meer gebruikt als handelsplek voor de inheemse bewoners en mijnwerkers.

De rijke historie maakt Yosemite National Park extra bijzonder en mooi om te bezoeken. Ieder jaar bezoeken ruim vier miljoen toeristen het park. Yosemite is ook een populaire plek voor ervaren bergbeklimmers. De steile bergen zijn voor hen een spannende uitdaging.

Yosemite National Park prijs

Om Yosemite National Park te bezoeken betaal je 30 dollar* per auto met maximaal 15 inzittenden. Kom je per motor, betaal je 25 dollar per voertuig en als je het park lopend of met de fiets wilt betreden betaal je 15 dollar per persoon. De entreepassen die je koopt zijn een week geldig. Op bepaalde dagen in het jaar is de entree gratis, zoals Martin Luther King Jr. Day en Veterans Day. Kijk op de website van National Park Service voor meer informatie. Er zijn ook verschillende tours beschikbaar.

*Op het moment van schrijven en ter indicatie. Check de boekingswebsite voor de huidige prijs. 

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Vanwege mijn roots en vele reizen naar Amerika heb ik veel over het land te vertellen. Ik heb er gewoond en gewerkt; het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van country muziek en American Football. Ik ben elk jaar in Los Angeles en omgeving te vinden met mijn wederhelft en samen cruisen we regelmatig door het Caribisch gebied vanuit Amerika.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *