Home Reisgids Nationale parken Yellowstone National Park bezoeken: het kleurrijke hart van Amerika
Yellowstone National Park bezoeken: het kleurrijke hart van Amerika

Yellowstone National Park bezoeken: het kleurrijke hart van Amerika

0
0

Kleurrijke warmwaterbronnen, pruttelende en stomende modderpoelen, uitbarstende geisers en een waanzinnige canyon: we hebben het natuurlijk over Yellowstone. Dit nationale park in staat Wyoming is een plek waar je helemaal op je plek bent als je dol bent op het buitenleven. Hiken, vissen of paardrijden? Dan zit je in goed in het oudste nationale park van de Verenigde Staten. Lees alles over Yellowstone National Park, de beste hotels in de omgeving, de mooiste hotels en andere dingen die je wilt weten voor je bezoek.

Laatste update: 26-5-2023

Grand Prismatic Spring: hét hoogtepunt van Yellowstone National Park

Dampende mist, felle kleuren blauw, groen en geel tot rood en oranje en een sterke geur van zwavel. Het hoogtepunt van Yellowstone National Park is zonder meer de Grand Prismatic Spring. Dit is bron zoals je die nergens ziet. Op het moment dat je over de houten vlonders loopt, dwars door deze bron, voel je de warmte en de damp van het water op je huid. De heldere kleuren om je heen zijn zo intens. Het geeft je het gevoel getuige te zijn van een bijna buitenaards schouwspel. Die levendige kleuren zijn het resultaat van bacteriën en mineralen in het water dat overigens rond de 85 graden Celsius is. Stay on the boardwalk lees je overal op bordjes en dat is met deze temperaturen een wijs advies.

Tip: De Grand Prismatic Spring is onderdeel van het Midway Geyser Basin en is dé trekpleister van Yellowstone. Vermijd drukte: bezoek de bronnen zo vroeg mogelijk op de dag als je verblijft in een van de Yellowstone National Park hotels of vlak voor zonsondergang.

Steamboat geyser in Yellowstone National Park
De Steamboat geyser in Yellowstone NP

De grootste geisers ter wereld in Yellowstone National Park

Yellowstone heeft meer dan de helft van alle geisers en warmwaterbronnen ter wereld. Om daar tussen te lopen, voelt heel bijzonder. De bekendste geisers zijn die van het Norris Geyser Basin. Hier vind je de heetste geisers, maar ook de grootste van allemaal: de welbekende Steamboat spuit tot honderd meter hoog. Ook de Echinus geiser mag je niet overslaan en voor de afwisseling kun je wandelen door het maanlandschap van het Porcelain Basin. De damp komt overal uit grond in Yellowstone National Park. En de sterke zwavelgeur is niet te missen, een typische geur die door sommigen wordt vergeleken met rotte eieren.

Direct een huurauto boeken voor je rondreis door Yellowstone National Park? Check TUI Cars!

mammoth hot springs in yellowstone national park

Mammoth Hot Springs in Yellowstone NP

Mammoth Hot Springs: onbeschrijflijk fenomeen

Rijd je weg bij het Norris Geyser Basin, dan mag je de Mammoth Hot Springs niet overslaan. Enig idee hoe een druipsteengrot in de open lucht er uit zou zien? Ik stel het me voor zoals de Mammoth Hot Springs. Kleurrijke terrassen van kalksteen, de hete en krokante aardkorst, helder gekleurd water dat de terrassen vult, dat alles gehuld in damp. Het speciale van de bronnen van Mammoth is amper te omschrijven in woorden. Eén ding is zeker: deze plek is een must see tijdens jouw vakantie Amerika in Yellowstone

Yellowstone’s Grand Canyon. Foto en copyright: Nellie Nijholt/Hurray-USA

Mooiste uitzicht: Yellowstone’s Grand Canyon

De meeste speciale plek voor mij in dit national park is de Grand Canyon of the Yellowstone. ‘s Ochtends om 8 uur sta ik bijna helemaal alleen bovenaan de Lower Falls, waar de Yellowstone rivier ver naar beneden stort. Voor mij ligt de wijdse canyon, het zicht is oneindig, ondanks de mistbanken die er hangen. Achter mij raast de rivier die slingerend vanuit het bos komt. Ik voel mij hier als mens zo klein en tegelijk rijk dat ik hier sta. Het is ook de plek waar mijn liefde een ring tevoorschijn haalt en mij ten huwelijk vraagt. Deze magische plek, die al jaren op mijn bucketlist stond, de mysterieuze mist om ons heen en bovendien geen mensen: alles is perfect. Oh, en ik heb ja gezegd!

De mooiste hike van Yellowstone

De mooiste hike naar de Lower Falls is de Brink of Lower Falls Trail. Een korte en erg steile route met de mooiste bestemming: het uitzicht over de canyon. Het is een geliefd pad, dus wil je het uitzicht voor jezelf hebben, zorg dan dat je er vroeg bent. Binnen een uur kun je weer terug zijn bij je huurauto. Een mooi vervolg is de South Rim Trail richting Artist’s Point voor de mooiste uitzichten aan de rand van de canyon op de waterval. Vanaf dezelfde parkeerplaats begint Uncle Tom’s Trail, een goed alternatief als je geen lange afstand wilt lopen. Al is het pad van Uncle Tom alsnog pittig door de vele trappen die je af en op gaat. Maar, het uitzicht is de inspanning zeker waard.

Tip: Kijk voor meer mooie hiking trails in Yellowstone op AllTrails. Op deze website vind je de mooiste paden, reviews van andere wandelaars en er wordt aangegeven hoe zwaar de hike is.

Gegarandeerd wilde dieren spotten

Minstens zo bekend als de geisers, zijn de wilde dieren van Yellowstone. De harige sneeuwgeit die de steile hellingen trotseert, zes soorten slangen, de coyote die vaak over de vlakten sluipt en sinds 1995 zijn de grijze wolven terug in het nationale park: dit park is de thuishaven van meer wildlife dan ieder ander park in de Verenigde Staten. Vooral de bizon, die wordt gezien als het gezicht van dit National Park, is hier goed vertegenwoordigd. Maar je vindt er veel meer dieren: van wolven en roofvogels tot grizzly’s en zwarte beren. In Yellowstone National Park kijk je je ogen uit. Zodra je het park binnenrijdt zijn de bizons niet te missen.

Tip: Ga je hiken? Neem bear spray mee en maak lawaai onderweg: zwarte en bruine beren kun je overal tegenkomen.

Old Faithful: de grande dame van Yellowstone National Park

De beroemdste geiser van Yellowstone is de Old Faithful. Reden: de Old Faithful is een geiser die zo ongeveer elke 90 minuten uitbarst. Dat betekent dat je gegarandeerd het schouwspel van de uitbarsting kunt bijwonen. De Old Faithful is niet de grootste geiser van het park, maar alsnog is het indrukwekkend te zien om het bijna kokende water onder druk de grond uit zien te komen, tientallen meters hoog. Met miljoenen bezoekers per jaar, kan het druk zijn bij deze grande dame. Ga daarom tegen zonsondergang: je deelt met weinig mensen het uitzicht en je krijgt prachtige foto’s van de eruptie met de ondergaande zon op de achtergrond.

morning glory pool in yellowstone national park
Morning Glory Pool in Yellowstone NP

Morning Glory Pool

Bij de Old Faithful is een kort wandelpad dat uitkomt bij de Morning Glory Pool. Net zoals de Grand Prismatic Spring is de Morning Glory Pool een prachtig kleurfestijn in Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park kampeerplaatsen

Kies centrale plaatsen om te logeren. Neem je tijd in Yellowstone: bewonder, verken en ontdek. Tijd is kostbaar en om zoveel mogelijk te kunnen zien, is het handig reistijd te besparen. Er zijn mooie en centrale verblijfplaatsen in Yellowstone. Maak je een rondreis Amerika met de camper? Dan vind je de beste kampeerplekken bij de Canyon en de Fishing Bridge, midden in het national park. Deze natuurcampings liggen op mooie plekken, maar bieden geen full hook-up.

Old Faithful Inn in Yellowstone National Park
Old Faithful Inn in Yellowstone National Park

Yellowstone National Park hotels

Op zoek naar Yellowstone National Park hotels? Er zijn enkele hotels in het park. De Old Faithful Inn is een karakteristiek houten hotel uit 1903. De prijs per nacht start vanaf 243 euro. Voor een modern verblijf ga je naar de nabijgelegen Old Faithful Snow Lodge. Dit hotel ligt ook in het park. Je betaalt hier minimaal 265 euro per nacht.

Ook rond Yellowstone National Park vind je vele hotels en lodges. Veel van deze hotels en lodges zijn gebouwd in boomhutstijl en doen super gezellig aan.

bizons in yellowstone national park

Kuddes bizons in de valleien van Yellowstone

De uitgestrekte valleien van Yellowstone, Hayden en Lamar Valley, zijn de ideale omgeving voor de wilde dieren van Yellowstone National Park. De wegen die er doorheen leiden zijn goed begaanbaar met de auto. Neem je verrekijker mee, want er is veel te zien. Hoor je dof gedreun in de verte, kijk vooral om je heen of je geen kudde op snelheid ziet aankomen. Ervaring leert dat bizons geen rekening houden met auto’s. Wie geluk heeft spot wolven, veelal in Lamar Valley. Ben je een natuurliefhebber, dan kun je je de hele dag verwonderen in Yellowstone. Dit is nature at it’s best!

Yellowstone National Park

Rondreis Amerika zelf samenstellen

Wie zelf een roadtrip Amerika samenstelt, kan verschillende routes plannen. Een bezoek aan Yellowstone National Park is goed te combineren met Washington State en British Columbia (Canada). Op deze route zie je fantastische natuur, maak je vanuit Port Angeles een boottocht om walvissen te zien, vergaap je je aan blauwe meren in Canada en duik je in het stadsleven van Vancouver.

Je kunt ook kiezen voor de Great American West, door de staten Montana, Idaho, Wyoming en North- en South Dakota. Hier vind je alles wat je mag verwachten van Amerika: eindeloze wegen, cowboys en indianen, wederom geweldige natuur en wildlife.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Nellie 'De wereld ligt aan je voeten, ga hem ontdekken!', peperde mijn moeder me in. Ik heb heel wat landen gezien en geen enkele wilde ik twee keer in mijn leven bekijken... tot ik in de United States kwam. Wow! Na mijn eerste roadtrip ben ik verknocht aan dit rijke land van bruisende steden en vooral overweldigende natuur.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *