Home Over de VS Praktische info WOW air naar Amerika: mijn ervaring
WOW air naar Amerika: mijn ervaring

WOW air naar Amerika: mijn ervaring

0
0

Gisteren was het zo ver: ik vloog met WOW air naar Amerika. Omdat ik altijd graag wil weten wat ik kan verwachten, had ik er al veel over gelezen. Zoals altijd waren er voldoende positieve én negatieve verhalen te vinden. Mijn ervaring met WOW air was uitsluitend positief! Ik vertel je er graag meer over, zodat jij ook goedkoop naar Amerika kunt vliegen!

Voordelen van WOW air

Laten we direct beginnen met het grootste voordeel van WOW air: dat is natuurlijk de prijs. Voor zeer weinig geld kun je naar Amerika vliegen. Daardoor denk je natuurlijk ook direct: wat zijn de addertjes onder het gras? Ik heb ze niet kunnen ontdekken. Ik had me dan ook goed ingelezen en wist dat er geen gratis eten of drinken werd uitgedeeld, dat er geen entertainment systeem is en dat je moet betalen voor je hand- en ruimbagage. Wil je wel gebruik maken van deze dingen? Dan kun je aan boord een iPad huren met entertainment (deze optie werd bij mij enkel op de tweede vlucht aangeboden). Eten en drinken kan gekocht worden in het vliegtuig en bagage kun je tegen betaling meenemen. Hieronder vertel ik daar meer over.

wow air
Mooie paarse vliegtuigen en mooie IJslandse stewardessen in paarse pakjes. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

De laagste prijzen van WOW air naar Amerika

Je kunt al naar Boston vliegen vanaf €139,99 (enkele reis). Dit is de basic prijs, dus zonder bagage en eten. Je kunt dan voor €294,98 heen en weer vliegen naar Boston! Stel dat je toch een koffer en handbagage wilt meenemen, dan betaal je €488,46. Nog steeds erg goedkoop! Ik kan me reizen zonder bagage niet voorstellen: hoe moet ik al mijn Bath & Body Works aankopen dan meenemen? Je vliegt in twee delen: van Nederland naar IJsland, waar je landt op Keflavík (zo’n vijftig kilometer van Reykjavik). Vervolgens vlieg je vanaf Keflavík door naar Amerika.

wow air
Op het vliegveld van Keflavík in IJsland. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA
wow air
Op het vliegveld van Keflavík in IJsland. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Mijn ervaring met WOW air: van Schiphol naar IJsland

24 uur voordat je tweede vlucht vertrekt (dus van Keflavík naar Amerika), kun je inchecken via de WOW air app of website. Het kan ook op de luchthaven, drie uur voor vertrek van je eerste vlucht. Ik had het thuis al gedaan en hoefde dus alleen mijn koffer af te geven. Lang leve de super handige automaten daarvoor op Schiphol, ik was binnen twee minuten klaar. Vervolgens ga je door de security en moet je wachten in Lounge 4 op Schiphol. Je kunt hier koffie drinken, water kopen en tax free shoppen. Zo’n 45 minuten voor vertrek komt de gate op het scherm te staan en ga je boarden. Mijn eerste vliegtuig van Amsterdam naar Keflavík in IJsland was prima, maar niet al te ruim. Had ik trouwens ook niet verwacht! Het was wel een net en schoon vliegtuig.

wow air Keflavík
Prachtig uitzicht op besneeuwde bergen vanaf het vliegveld Keflavík. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Mijn ervaring met WOW air: van IJsland naar Amerika

Bij aankomst in IJsland (ik vloog op het mooie, moderne vliegveld Keflavík) had ik een stop-over van 2 uur. Je gaat eerst door de douane, daarna kun je op het vliegveld eten en shoppen. Vervolgens ga je weer boarden voor je volgende vlucht. Met een bus werden we 200 meter naar ons vliegtuig gereden. Dit vliegtuig was ruimer en ik had mazzel: de middelste stoel was vrij. Ik kon dus heerlijk comfortabel zitten met m’n lange benen. Het was ongeveer zes uur vliegen van Keflavík naar Boston.

wow air
Genoeg ruimte in het tweede vliegtuig! Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Beide vluchten waren op tijd en verliepen zonder problemen. Je koffer hoef je pas op te halen in Amerika, dus daar heb je na het inchecken ook geen last meer van. Ik heb zelf water gekocht na de security, zowel in Amsterdam als in IJsland (hier hoef je niet nogmaals door de security trouwens). Eten had ik meegenomen van thuis, net als een tablet met gedownloade Netflix-series. Ik heb dus verder weinig kosten gemaakt in het vliegtuig. Eenmaal aangekomen in Boston had ik al snel mijn koffer. Met deze goede WOW air ervaring, zie ik zeker niet op tegen de terugvlucht!

wow air Keflavík airport
Lol in IJsland. Wat een fijn vliegveld!

Tickets online boeken

Het boeken van je ticket wijst zichzelf eigenlijk. Je gaat naar WOWair.nl en vult je punt van vertrek en bestemming in, plus de data en je reisgezelschap. In het overzicht staan de prijzen voor de data rond jouw gekozen vertrekdag. Zo kun je direct prijzen vergelijken! Er zijn verschillende klasses: je kunt kiezen voor WOW basic, WOW plus, WOW comfy en WOW premium. Uiteraard betaal je voor de basic versie het minst en is daarbij ook het minst inbegrepen, namelijk je ticket en een persoonlijk voorwerp (kleine handtas). Bij het iets duurdere WOW plus mag je ook al hand- en ruimbagage meenemen. Kies je bijvoorbeeld voor basic, dan kun je later in het boekingsproces ook nog hand- en ruimbagage toevoegen en alvast een maaltijd bestellen. Dat hoeft trouwens niet: je kunt je pizza of koffie ook in het vliegtuig betalen met creditcard. Tot slot kun je nog een stoel reserveren, waarvoor je ook weer extra betaald.

Heb jij wel eens gevlogen met WOW air?

 

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *