Home Reisgids Staten Californië Winterzon Amerika: Florida, Californië en meer
Winterzon Amerika: Florida, Californië en meer

Winterzon Amerika: Florida, Californië en meer

0
0

Ben je ook geen fan van de winter? Niets is dan lekkerder om in december of januari even de winterzon van de Verenigde Staten op te zoeken. Waar je dan moet zijn om aan de Nederlandse winter te ontsnappen? Wij vertellen je het allemaal in dit artikel. Lees verder voor de beste plekken voor winterzon in Amerika!

Winterzon Florida

Florida is de meest zonnige staat van Amerika dus het is niet zo gek dat het ‘s winters ook een goede bestemming is voor een warme strandvakantie. De temperatuur ligt elke dag rond de 30 graden, de ideale temperatuur om aan de Hollandse kou te ontvluchten. Waar je precies heen moet in Florida? Een aantal populaire bestemmingen zijn Fort Myers, Palm Beach, Fort Lauderdale, Key West en natuurlijk de steden Orlando en Miami.

Tip: goedkope hotels in Florida

winterzon florida

Californië: vier kerst in de winterzon op het strand!

In het zonnige Californië is het hele jaar door goed vertoeven. Mits je niet noordelijker gaat dan Los Angeles, want in San Francisco komen de temperaturen in de winter niet boven de 20 graden uit. Het perfecte gebied voor winterzon in Californië ligt tussen Los Angeles en San Diego waar het ongeveer rond de 22 graden wordt. Wil je bijvoorbeeld Death Valley bezoeken tijdens je winterzonvakantie in de VS? Dan is dat een heel goed plan want ‘s zomers kan het daar makkelijk 40 tot 50 graden worden terwijl de temperaturen in de winter schommelen tussen de 18 en 30 graden. Dat scheelt nogal wat!

Tip: kerst in de zon vieren? Vind de goedkoopste vliegtickets naar Los Angeles!

winterzon los angeles

Hawaii: een tropische winter

Natuurlijk mag Hawaii niet ontbreken in dit lijstje. Het is namelijk de winterzon bestemming bij uitstek. De temperaturen liggen daar elk seizoen rond de 25 en 29 graden. Er is af en toe kans op een tropische regenbui, maar daarna gaat vaak de zon weer schijnen. Als je eenmaal op de prachtige stranden van Hawaii ligt, denk je al gauw niet meer aan de Hollandse kou.

winterzon hawaii

Arizona: nog lekker warm

Hoewel Arizona geen typische winterzon bestemming is, heeft deze staat wel genoeg warme zonnige dagen tijdens onze wintermaanden. Het is er ook redelijk warm met temperaturen rond de 20 graden. Je moet alleen niet naar de hoger gelegen gebieden van de staat gaan, want daar kun je rekenen op veel koude dagen.

winterzon arizona

Nevada: wel winter, maar geen sneeuw

Nevada is een ideale winterzonbestemming voor de maanden wanneer het in Nederland het koudst is. In de maanden december, januari en februari heb je wel kans op zonnig weer in Nevada maar het is er niet zo warm dat je in bikini kunt rondlopen. In de maanden november, maart en april heb je daar meer kans op. Maar geloof ons: kerst in Las Vegas is heel leuk!

las vegas

Utah: skiën in de winterzon

Wil je in de Nederlandse winter graag wat vitamine D opdoen, maar hoeft het op je vakantiebestemming niet warm te zijn? Zoek dan de winterzon op in Utah en dan wel in één van de wintersportgebieden die de staat rijk is. Je hebt bijvoorbeeld het populaire skigebied Park City in Utah. Terwijl je van de verschillende pistes afdaalt, schijnt het winterzonnetje heerlijk in je gezicht. Op deze manier heb je wel van de zon kunnen genieten, maar breekt het zweet je niet uit door de hitte en ben je sportief bezig. Vind hier je hotel in Utah.

utah
Delicate Arch in Utah

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *