Home Over de VS Wiet gebruiken in Amerika: de regels
Wiet gebruiken in Amerika: de regels

Wiet gebruiken in Amerika: de regels

0
0

Wiet gebruiken in Amerika: het kan tegenwoordig legaal in meerdere staten. Maar let goed op: volgens de landelijke wet is het gebruik van cannabis nog steeds illegaal, net als in het openbaar gebruiken en het roken van een joint in een hotelkamer. Daarnaast mag je maar een beperkte hoeveelheid op zak hebben.

Legaal wiet gebruiken in Amerika

Ondanks dat wietgebruik volgens de landelijke wet illegaal is, is het in enkele staten wel legaal. In onderstaande staten is het legaal om wiet te kopen en bezitten voor zowel medicinaal als recreatief gebruik. In Washington D.C. is persoonlijk gebruik legaal, maar de commerciële verkoop niet. Sommige staten hebben ook bepaalde wetten ingevoerd, waardoor het in bezit hebben van wiet geen overtreding meer is.

In welke Amerikaanse staten is wiet legaal?

In Colorado en Washington is het recreatief gebruik van wiet al jaren legaal. Daarom gaan er steeds meer mensen naar bijvoorbeeld Aspen en Seattle om te skiën, clubben en gebruiken. In Californië was medicinaal gebruik van wiet als eerste legaal, maar recreatief gebruik werd pas vorig jaar gelegaliseerd. Ook in de staten Alaska, Oregon, Massachusetts, Maine en Nevada is het gebruik van cannabis legaal.

Zo kun je wiet kopen in Amerika

Wiet kopen in Amerika doe je in speciale shops, die cannabis dispensaries worden genoemd. Een dispensary die verkoopt aan toeristen kun je via Weedmaps vinden. Neem cash mee of neem ter plekke geld op uit de ATM in de dispensary, want veel creditcardmaatschappijen willen zich houden aan de landelijke wetgeving.

Om wiet te gebruiken moet je 21 jaar of ouder zijn en dit kunnen aantonen met je paspoort. Na goedkeuring van je ID, ga je naar de winkelvloer. Hier hebben ze vaak een ‘menu’ waar je uit kunt kiezen. Als toerist mag je maximaal een kwart ounce aanschaffen per keer, maar niets kan je er van weerhouden om meerdere keren op een dag naar een shop te gaan. Qua prijs kun je op ongeveer 40 tot 60 dollar rekenen één achtste ounce, oftewel: 80 tot 120 dollar voor de toegestane hoeveelheid kwart ounce.

wiet gebruiken in amerika

Op deze plekken mag je cannabis gebruiken

Dit is een beetje lastig. Je mag geen wiet gebruiken in Amerika op openbare plekken. Hoewel het kan wordt gedoogd, kun je ook bestraft worden met een boete of 15 dagen gevangenisstraf. Het balkon van je hotelkamer is in feite ook in het openbaar. Ook federaal grondgebied, zoals militaire bases en Nationale Parken, is strict verboden gebied voor drugs. Er zijn speciale plekken waar je kunt roken en de verkoper kan je daar ongetwijfeld tips voor geven.

Voordat je wiet gebruikt in Amerika

En dan nog het volgende:

  • Probeer niet om je restant nog even te verkopen voor je weer terugvliegt naar Nederland.
  • Geef het ook niet aan een minderjarige (in dit geval dus iemand jonger dan 21).
  • Rook het nooit in je huurauto én ga niet stoned de weg op.
  • Bewaar de wiet in de verpakking waarin je het hebt meegekregen uit de dispensary: het is verboden om een open verpakking in je auto te hebben, net als dat het verboden is om open en bloot flessen drank in je auto te hebben liggen.
  • Tot slot: let goed op dat je niet per ongeluk over de staatsgrenzen rijdt met nog wat wiet in je broekzak. Met een grotere hoeveelheid riskeer je zelfs een gevangenisstraf.

*Controleer altijd de lokale wetten als je wiet in Amerika wilt gaan gebruiken. De wetten veranderen steeds en wij kunnen niet garanderen dat dit artikel nog 100% up-to-date is als jij op vakantie gaat.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *