Washington, the Evergreen State

Washington, the Evergreen State

Washington, the Evergreen State

0
0

Washington is een staat gelegen in de regio Pacific Northwest. De staat is vernoemd naar George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten en ligt aan de Grote Oceaan. De bekendste stad is Seattle. Hier wonen de meeste van de zeven miljoen inwoners van de staat – Seattle heeft zo’n 650.000 inwoners. Washington grenst aan Idaho en Oregon en in het noorden aan Canada. De staat is 184.824 vierkante kilometer groot. Je vind hier voornamelijk regenwouden, bergketens en halfwoestijnen. Een perfecte staat voor natuurliefhebbers.

De bekendste steden in Washington State

De hoofdstad is Olympia, maar dit is niet de grootste stad van de staat. De grootste stad is Seattle. Qua inwoners is Seattle de 22e stad met de meeste inwoners in de Verenigde Staten. De stad is vooral bekend door films en tv-series (bijvoorbeeld Grey’s Anatomy) en heeft veel toeristische trekpleisters. Na Seattle is Spokane de grootste stad in Washington. Andere grote steden zijn Tacoma, Vancouver en Bellevue. De staat heeft 39 county’s.

mount rainier washington
Mount Rainier in Washington State

Geschiedenis van de staat Washington

Oorspronkelijk maakte Washington deel uit van een veel groter gebied, namelijk het Oregonterritorium. Dat gebied ontstond in 1846 na het verdrag van Oregon, wat de oplossing was van een grensconflict met de Britten. Het Washingtonterritorium werd in 1853 gevormd door een afscheiding. Na een uitbreiding en gebiedsafscheiding ontstond de staat Washington zoals we het nu kennen. Op 11 november 1889 werd Washington, als 42e, een officiële staat van de Verenigde Staten.

Tip: Direct een hotel boeken in Seattle bij Booking.com!

space needle seattle washington
De skyline van Seattle met de Space Needle.

Bezienswaardigheden in de staat Washington

De bekenste stad van de staat is Seattle. Dit is een grote stad met veel bezienswaardigheden. Het meest opvallende gebouw en het symbool van de stad is de Space Needle. Dit gebouw is 184 meter hoog, waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Ook voor de muziekindustrie is Seattle een belangrijke stad. Onder andere Jimi Hendrix komt hier vandaan.

kirkland statue washington
Hoe leuk is dit standbeeld aan The Waterfront in Kirkland?

Wanneer je in de staat bent, kun je ook zeker van de natuur genieten. Er zijn maar liefst drie nationale parken. Het North Cascades National Park, met enorme bergen, het Mount Rainier National Park, waar de 4392 meter hoge Mount Rainier stratovulkaan ligt en het Olympic National Park, waar regenwouden te zien zijn. Dit laatste park werd in 1981 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet.

washington

Tijdsverschil in en reizen naar de staat Washington

In de staat Washington hanteren ze de Pacific Standard Time. Hierdoor is het 9 uur vroeger dan in Nederland. Tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het 8 uur vroeger. Een directe vlucht van Schiphol naar Seattle bedraagt ongeveer 10,5 uur. Je kunt bijvoorbeeld ook naar Spokane vliegen, maar dan doe je er langer over, ongeveer 15 uur met tussenstop.

Klimaat Washington

Het grootste deel van de staat heeft een gematigd mediterraan klimaat, met gematigde temperaturen, vrij droge zomers en natte winters. De staat is één van de meest natte staten van Amerika. Extreem lage temperaturen komen in de winter niet zo vaak voor. Gemiddeld daalt de temperatuur niet tot onder het vriespunt. In de zomer wordt het vaak niet warmer dan 25 graden, vanwege het koele zeewater in de buurt.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *