Home Reisgids Steden Andere steden Washington bezienswaardigheden in DC
Washington bezienswaardigheden in DC

Washington bezienswaardigheden in DC

0
0

Washington D.C.: de stad van het Witte Huis, het Capitool, The National Mall en belangrijke Smithsonian Museums. Wil je weten wat je allemaal kunt zien en bezoeken in Washington? Lees dan dit artikel met alle Washington bezienswaardigheden.

Laatste update: 19-05-2022

Washington bezienswaardigheden: de National Mall

De belangrijkste Washington bezienswaardigheden vind je rond de National Mall (of gewoon The Mall). Dit is geen winkelcentrum, maar een park tussen het Capitool en het Washington Monument.

Tip: vergelijk je vliegtickets naar Washington D.C. via Vliegtickets.nl!

national mall met attracties
Alle 55 attracties in en rond de National Mall

Capitool: waar de regering zetelt

Het Capitool is het gebouw aan het begin van de National Mall waar zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden zetelt. Dit is de dagelijkse regering van de VS. Het Capitool is ook dat beroemde witte gebouw met de koepel (de Rotunda), waarvan veel mensen denken dat het het Witte Huis is.

US capitool in washington dc
rotunda capitol washington bezienswaardigheden
De Rotunda in het Capitool

Je kunt het Capitool bezoeken als toerist, je moet dan deelnemen aan een toer. Deze zijn gratis en je kunt online reserveren. Dat is niet verplicht, maar wel slim. Je voorkomt zo lange wachtrijen en je wilt nog meer Washington bezienswaardigheden zien. Je gaat tijdens de tour o.a. naar de Crypt, Rotunda en de National Statuary Hall.

Adres: First St SE
Reserveren via:
website van het Capitool

national mall washington monument
Het Washington Monument, gezien van het Lincoln Memorial en de Reflecting Pool.

Washington bezienswaardigheden: Washington Monument

De andere kant van The Mall is het Washington Monument. Dit is een 169-meter hoge obelisk gemaakt van marmer, zandsteen en graniet. Het monument is gemaakt ter ere voor de eerste president van Amerika, George Washington. Je kunt de top van de obelisk bezoeken: er zijn bovenin vier kleine ramen en je gaat naar boven met een lift. Je betaalt één dollar reserveringskosten en kunt vanaf 90 dagen van te voren één tot zes tickets boeken.

Adres: 2 15th St NW
Reserveren via: Recreation.gov

lincoln memorial en reflection pool
Lincoln Memorial en de Lincoln Memorial Reflection Pool
abraham lincoln memorial

Washington bezienswaardigheden: Lincoln Memorial

Nog één van de beroemde Washington bezienswaardigheden is het Lincoln Memorial. Dit is een gebouw ter ere aan president Abraham Lincoln. Het ligt in het verlengde van de National Mall, aan de Lincoln Memorial Reflecting Pool. Je kunt het gebouw gratis bezoeken.

Adres: West End of National Mall

World War II Memorial aan de National Mall
Het World War II Memorial met op de achtergrond het Washington Monument en op de voorgrond de Reflection Pool

World War II Memorial

Aan de andere kant van de Reflection Pool ligt het World War II Memorial. Dit is een grote fontein met 56 pilaren van vijf meter hoog, ter nagedachtenis aan de Amerikaanse slachtoffers die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is een vrij nieuw monument: het werd in 2004 door president George W. Bush onthuld.

Adres: National Mall

Tip: Een autorondreis maken door The Capital Region

washington bezienswaardigheden witte huis

Het Witte Huis

Ik waarschuw je alvast: er is een grote kans dat het Witte Huis je zal tegenvallen als je het in het echt ziet. Er staat hekken op grote afstand van het Witte Huis en je ziet dus niet heel veel. Het is daadwerkelijk mogelijk om het Witte Huis te bezoeken, maar dan moet je wel een aanvraag indienen via een van de leden van het Congress. Dit is een ingewikkeld en tijdrovend proces. Het is niet persé onmogelijk voor Nederlanders, maar makkelijk is het ook niet. Mij is het niet gelukt in elk geval. Dit is één van de Washington bezienswaardigheden die mij tegenviel.

Adres: 1600 Pennsylvania Avenue

National Museum of Natural History
Olifant in het National Museum of Natural History

Musea aan de National Mall

Aan beide zijden van de National Mall heb je prachtige musea. Deze zijn allemaal onderdeel van het Smithsonian Institution: het grootste museum- en research complex ter wereld. In totaal horen er 19 musea bij, waarvan het National Air and Space Museum, het National Museum of Natural History en het National Museum of American History het grootst en bekendst zijn. Alle musea zijn gratis te bezoeken en gaan vanaf 10.00 uur open. Houdt er rekening mee dat er rijen kunnen staan, dus vroeg gaan is een goed idee. Lees ook mijn uitgebreide artikel over de Smithsonian Musea in Washington.

Adres: National Mall

Jefferson Memorial washington bezienswaardigheden
Het Jefferson Memorial aan het Tidal Basin

Jefferson Memorial

Het Jefferson Memorial is een monument ter ere aan de derde president van de VS: Thomas Jefferson. Hij is één van de belangrijkste personen in de geschiedenis van de VS. Hij is één van de stichters van de VS en de auteur van de Declaration of Independance. Het memorial staat in West Potomac Park en wordt omringt door het Tidal Basin en kersenbomen. Je kunt het memorial gratis bezoeken.

Adres: 16 E Basin Dr SW

national archives rotunda
De Rotunda met de Onafhankelijkheidsverklaring, Grondwet en Bill of Rights

National Archives

Ik noemde de Declaration of Independance al: deze onafhankelijkheidsverklaring uit 1776 kun je in het echt bekijken in de National Archives. Ook de Constitution (grondwet) en Bill of Rights (de eerste tien amendementen van de grondwet) is in dit gebouw te bezichtigen. Dit was één van de hoogtepunten van ons bezoek in Washington: heel bijzonder om deze historische documenten in het echt te zien. Alle documenten liggen in de Rotunda: het is er koud, donker en druk. Iedereen wil juist deze documenten zien en de temperatuur en het gebrek aan licht moeten het perkament beschermen. Je mag er ook geen foto’s maken om dezelfde reden. De Nationale Archieven kun je gratis bezoeken. Je kunt in drukke perioden beter reserveren, maar dat hoeft niet. Dit is één van de Washington bezienswaardigheden die je echt niet wilt missen.

Adres: 700 Pennsylvania Avenue
Reserveren via: Recreation.gov

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *