Home Reisgids Bezienswaardigheden Vrijheidsbeeld New York bezoeken + tickets
Vrijheidsbeeld New York bezoeken + tickets

Vrijheidsbeeld New York bezoeken + tickets

0
0

Ga je binnenkort naar New York City? Grote kans dat je dan ook het Vrijheidsbeeld wilt bezoeken. Het Statue of Liberty of Lady Liberty staat met stip op nummer één als het gaat om de populairste attracties voor bezoekers van de Big Apple. In dit artikel leggen we uit wat je kunt verwachten als je het Vrijheidsbeeld in New York wilt bezoeken en hoe je tickets kunt scoren.

Vrijheidsbeeld bezoeken

Het is hartstikke leuk om Lady Liberty te bezoeken. Niet alleen het uitzicht vanaf Liberty Island (het eiland waarop het beeld staat) op Manhattan is prachtig. Ook de boottocht naar het Vrijheidsbeeld is een leuke ervaring. De boottocht duurt ongeveer 20 minuten vanaf de New York kant.

Het is tegenwoordig mogelijk om vanaf twee plekken te vertrekken: vanaf Battery Park in het zuidelijke puntje van Manhattan of vanaf Liberty State Park in New Jersey.

Je kunt niet een auto naar Battery Park en deze daar parkeren. Dichtstbijzijnde metrostations naar Battery Park: South Ferry (lijn 1) of Whitehall St (N-trein).

Liberty State Park: voldoende ruimte voor auto’s en bussen.

vrijheidsbeeld in new york

Aangekomen op Liberty Island

Vanaf de boot loop je Liberty Island op. Je kunt er rustig rondlopen, in de zon zitten en genieten van het uitzicht. Het is mogelijk om zowel de kroon als de pedestal, het granieten voetstuk of sokkel, van het Vrijheidsbeeld te bezoeken. Dit hoeft niet: je kunt ook alleen een kaartje voor de eilanden kopen. Dan kun je alsnog op de eerste verhoging lopen: de stervorm om het Vrijheidsbeeld heen.

Het voetstuk is hoger dan je zou verwachten: ongeveer tien verdiepingen hoog. Wil je graag het voetstuk of de kroon beklimmen, dan moet je hier een speciaal kaartje voor kopen van te voren. Vanaf het voetstuk moet je nog 162 nauwe, smalle treden beklimmen naar de kroon. Er is geen lift! Kinderen moeten minimaal 1.22 zijn en zelf de trap kunnen beklimmen.

Eten en drinken doe je bij het Statue of Liberty Crown Cafe. Ja, het is er druk en duur, maar het is dan ook onderdeel van de belangrijkste trekpleister van NYC. Het eten is prima en bij mooi weer kun je buiten zitten.

statue of liberty sunset

Statue of Liberty Museum

Naast het Vrijheidsbeeld en het mooie uitzicht is er meer te doen op Liberty Island. Zo werd in mei 2019 het Statue of Liberty Museum bijvoorbeeld geopend. Het museum bevat drie interactieve galerijen over de geschiedenis van het Vrijheidsbeeld. Ook heeft het museum een dak waar je op kunt, om te genieten van het uitzicht op de haven, het beeld en de skyline. Tot slot kun je op de weg terug nog naar Ellis Island.

Tip: Creditcard nodig? Vraag er één aan bij American Express!

Ellis Island

Nadat je bij Liberty Island bent vertrokken, vaart de boot nog door naar Ellis Island. Dit is ook zeker een bezoekje waard. Op het eiland staat het Immigration Museum. Ruim twaalf miljoen immigranten kwamen tussen 1892 en 1954 namelijk aan op Ellis Island, voordat ze toegang werd verleend tot de Verenigde Staten.

Tickets voor het Vrijheidsbeeld kopen

Je kunt op meerdere manieren kaartjes voor het Statue of Liberty kopen. Het is mogelijk om ticket aan de balie van Castle Clinton in Battery Park te kopen, maar houdt er rekening mee dat de pedestal-tickets vaak al uitverkocht zijn op de dag zelf.

vrijheidsbeeld zonsondergang

Vrijheidsbeeld ticket soorten en prijzen

Als je in het Statue of Liberty wilt, dan moet je kiezen voor Pedestal of Crown tickets. Wil je alleen naar Liberty en Ellis Island, dan kun je ook kiezen voor het ‘New York Reserve ticket’. Dit kost voor volwassenen $19.25*, voor kinderen tussen de 4 en 12 betaal je 9 dollar.*

Als je alleen de pedestal – het voetstuk – wilt beklimmen, dan heb je dus enkel een Pedestal ticket nodig. Voor volwassenen kost dit hetzelfde als een gewoon ticket, namelijk $19.25* voor volwassenen en 9 dollar* voor kinderen tussen de 4 en 12.

Zoek je het graag hogerop? Ga dan naar de kroon van het Vrijheidsbeeld! Volwassenen betalen $22.25* per persoon, entree voor een kind tussen de 4 en 12 kost $12. Er wordt aangeraden om dit al ongeveer een half jaar van te voren te doen!

ellis island

Online tickets bestellen

Je kunt je tickets voor het Vrijheidsbeeld ook online kopen. Dit kan alleen bij Statue Cruises. Dit is de enige rederij die naar Liberty Island en Ellis Island vaart en die geldige tickets verkoopt. Koop je kaarten dus nooit ergens anders! Al helemaal niet van mensen die ze in de buurt van Battery Park te koop aanbieden. Je kaartjes kun je thuis printen of ophalen bij Will Call.

Kroontickets zijn sowieso alleen online te koop. Het is het beste om je tickets van te voren online te bestellen. Je kiest hierbij een dag én tijd, dus zorg ervoor dat je op tijd bent. Ook hier kun je kiezen om zelf je tickets te printen of ze op te halen bij Will Call heet. Dit is gewoon het loket bij Clinton Castle. Neem je ID en de creditcard mee waarmee je het ticket hebt gekocht, anders krijg je je kaartjes niet.

Security bij het Statue of Liberty

Sinds de aanslagen van 11 september worden bezoekers streng gecontroleerd. De kroon is jaren gesloten geweest, maar is nu weer te bezichtigen. Houd er dus rekening mee dat je ruim voor vertrek aanwezig bent. Je gaat onder andere door een metaaldetector en je tas wordt gecontroleerd.

*Op het moment van schrijven in januari 2020. Bekijk de website van Statuecruises.com voor de huidige prijzen.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *