Home Reisgids Nationale parken Hiken in Amerika: hoe bereid je je goed voor?
Hiken in Amerika: hoe bereid je je goed voor?

Hiken in Amerika: hoe bereid je je goed voor?

0
0

Amerika beleef je op een heel andere manier wanneer je het land hikend ontdekt. Het is intens en avontuurlijk, je geniet van optimale vrijheid. Je ziet andere plekken dan wanneer je alleen met de auto rijdt en gaat volledig op in de omgeving. Belangrijk hierbij is een goede voorbereiding. Of je nu naar Yellowstone, Yosemite of Bryce Canyon gaat: weet wat je meeneemt en in wat voor gebied je gaat hiken in Amerika. Dat brengt zoveel meer plezier en voorkomt ongelukken.

Minimaliseer de risico’s tijdens het hiken

Onverwachte regenbuien of juist de brandende zon: het is belangrijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden voor je uren gaat hiken. In die tijd ben je ver weg van je auto en meestal in ruig gebied, dus je kunt niet even snel terug lopen voor een slok water of wat zonnebrandcrème. Ga niet op je slippertjes door de Grand Canyon hiken: de paden zijn stijl, onregelmatig, er komen muildieren met toeristen langs en er liggen talloze losse rotsen en stenen. En dat is nog afgezien van de slangen die wonen in de parken. Een tijdje geleden ervoer ik zelf hoe belangrijk het is om goed voorbereid op weg te gaan.

Hagel verrast ons in Sequoia NP
Hagel verrast ons in Sequoia NP. Foto en copyright: Nellie Nijholt/Hurray-USA

“Het begint te spoelen als we de eerste kilometers door Sequoia National Park er op hebben zitten. De donder klinkt en de druppels veranderen in hagelstenen zo groot als knikkers. We rennen naar een holle boom om te schuilen. Een stel dat ons volgt, glibbert in de modder (zij draagt ballerina’s) en rilt van de kou. Wij zien er uit als woudlopers, maar wat ben ik blij met onze praktische jas en warme schoenen.”

Deze ervaring geeft maar weer aan hoe belangrijk een goede voorbereiding is: de juiste kleding, het weerbericht controleren, je inlezen over het gebied en zorgen dat je niet verdwaald: het is allemaal belangrijk. Je vermindert de kans op blessures en noodsituaties, waardoor je optimaal genieten van de prachtige omgeving.

Ik ga hiken in Amerika en ik neem mee

Een checklist voor je op reis gaat:

  • Stevige schoenen met profielzool (voorkomt valpartijen en blessures)
  • Goede sokken (voorkomt blaren)
  • Wind- en waterdicht jack
  • Rugtas voor al je benodigdheden
  • GPS voor de juiste route (check de batterij)
  • Water (tip: leg standaard een tray in je auto)
  • Bescherming tegen de zon: pet en zonnebrandcrème
  • Zorg voor laagjes kleding, zodat je gemakkelijk aan- of uitkleedt
  • Je camera (niet noodzakelijk, maar je wilt al dat natuurschoon natuurlijk wel vastleggen)

Lees je – voordat je gaat hiken in Amerika – goed in over waar je heen gaat, wat de gevaren zijn, hoe de ondergrond van de paden is en kijk wat de weersvoorspellingen zijn. Onderschat dit niet: regen kan bijvoorbeeld zorgen voor flash floods in canyons en bij onweer is het veiliger om gehurkt onder een rots te schuilen dan onder een boom te gaan staan.

In de rijke natuur van de Verenigde Staten kom je prachtige dieren tegen, van poema’s en beren tot ratelslangen en tarantula’s. Dit is natuurlijk niet zonder gevaar. Steek je handen niet zomaar tussen rotsen, kijk uit waar je loopt en houd gepaste afstand van dieren. In veel parken wordt gewaarschuwd – zowel door rangers als door borden – als er beren gesignaleerd zijn. Ga niet alleen op pad als er gevaar dreigt en informeer wat je moet doen als je een beer, poema of wolven tegenkomt.

Beste plekken om te hiken in Amerika

In elk park in de VS kun je hiken. Er zijn speciale paden en borden die aangeven welke routes je kunt volgen. De hiking routes variëren van lengte (van een mijl tot tientallen mijlen) en moeilijksheidsgraad (easy, moderate, strenuous, backcountry). Bryce Canyon en de Grand Canyon heeft fantastische wandelpaden. Maar je kunt ook schitterend hiken in de heuvels van Los Angeles. Je kunt zelfs achter het Hollywood Sign komen. Binnenkort zetten we de mooiste hiking trails in Amerika voor je op een rijtje. Tot die tijd: be safe en geniet van het uitzicht.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Nellie 'De wereld ligt aan je voeten, ga hem ontdekken!', peperde mijn moeder me in. Ik heb heel wat landen gezien en geen enkele wilde ik twee keer in mijn leven bekijken... tot ik in de United States kwam. Wow! Na mijn eerste roadtrip ben ik verknocht aan dit rijke land van bruisende steden en vooral overweldigende natuur.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *