Home Over de VS Voltage Amerika en elektronica gebruiken
Voltage Amerika en elektronica gebruiken

Voltage Amerika en elektronica gebruiken

0
0

Wat voor voltage heeft het stroomnet in Amerika en wat moet je allemaal meenemen als je naar de VS gaat? In principe niet zoveel, want je kunt er alles kopen. Dit moet je weten.

Voltage Amerika

Amerika heeft een ander stroomnet dan Nederland. Onze netstroom heeft 220 volt, in de VS is dat 110 volt. Daarnaast is de aansluiting anders: Amerikaanse stekkers hebben platte polen, terwijl die van ons rond zijn. Door het lagere voltage, zal je eigen meegebrachte föhn dus veel minder krachtig werken als je hem aansluit op 110 volt. Er zijn wel hotels met een schakelaar, zodat je kunt schakelen naar een ander voltage. Maar het makkelijkst is om gewoon de föhn van het hotel te gebruiken.

Je telefoon, de accu van je camera of een laptop kun je allemaal prima opladen. Vaak staat het ook wel op de stekker, dat hij geschikt is voor 110 volt. En breng je een apparaat mee wat dat niet is, dan kun je bij elektronicazaken een omvormer kopen. Persoonlijk heb ik nog nooit meegemaakt dat ik iets meenam wat niet werkte.

Reisstekker Amerika

Een reisstekker is onmisbaar, want wie wil nou niet zijn telefoon meenemen? Ik neem altijd een Amerikaanse reisstekker mee. In steeds meer moderne hotels heb je ook USB-stopcontacten, zodat je nog veel makkelijker je smartphone kunt opladen. Met drie wereldstekkers kun je tegelijkertijd je tablet, smartphone en camera opladen. Of andere dingen natuurlijk. Er zijn overigens ook in de VS geaarde en ongeaarde stekkers. De eerste heeft drie pinnen en de laatste twee. Je kunt je reisstekker met twee pinnen ook op een geaard stopcontact aansluiten.

Elektronica meenemen naar Amerika

Wat heel handig is op mee te nemen op reis, is een powerbank. Met deze accu kun je je smartphone opladen in het vliegtuig bijvoorbeeld. Zo kun je de hele vliegreis lekker muziek luisteren op je telefoon, terwijl je je niet drukt hoeft te maken of de accu het wel volhoudt.

Verder kun je je smartphone, laptop, tablet, camera en föhn gewoon gebruiken in Amerika. Het enige waaraan je kunt merken dat het voltage in Amerika lager ligt, is omdat je föhn dus minder krachtig kan werken. Overigens vind je vaak een föhn in hotelkamers, dus het is maar de vraag of je hem mee wilt nemen.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *