Home Over de VS Nieuws Vluchten WOW air geannuleerd
Vluchten WOW air geannuleerd

Vluchten WOW air geannuleerd

0
0

WOW air heeft per 28 maart alle vluchten gestaakt. De prijsvechter, die vloog tussen Amsterdam, Reykjavik en Amerika, zat al een tijdje in de financiële problemen. Gisteren strandden zo’n 2.700 passagiers door de 29 geannuleerde vluchten van WOW air.

Rescue flights met korting

Passagiers die in IJsland of de VS zijn moeten zelf een alternatieve vlucht boeken, want WOW air doet niks voor hen. Sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals EasyJet, IcelandAir, Wizz Air, Norwegian en XL Airways hebben goedkopere rescue flights aangeboden. Zo kunnen mensen toch van hun bestemming terug naar huis vliegen voor niet al teveel geld.

Veel van deze goedkopere rescue flights zijn geldig tot in april of zelfs mei. Bekijk dit overzicht voor alle maatschappijen die korting bieden voor gestrande passagiers van WOW air.

Al in december in de problemen

In december schreef ik nog over mijn positieve ervaring met WOW air, waarmee ik naar Boston vloog. Die ervaring was echt prima. Maar al tijdens mijn vakantie in Boston las ik een nieuwsbericht dat WOW air het zwaar had.

wow air

Compensatie WOW air

Krijg je je geld terug nu je vlucht met WOW air niet doorgaat? Dat is nog maar de vraag. In een verklaring op hun website zegt WOW air het volgende:

Passagiers die met creditcard hebben geboekt

Passagiers die hun ticket hebben geboekt met een creditcard kunnen bij hun creditcardmaatschappij kunnen controleren of ze recht hebben op teruggave van de kosten.

Passagiers die een pakketreis hebben geboekt

Gedupeerden die een pakketreis via een touroperator hebben geboekt, moeten contact opnemen met hun reisbureau om te kijken of ze hun geld terug kunnen krijgen of een vervangende vlucht.

In het geval van een faillissement

In het geval van een faillissement moeten gedupeerden aankloppen bij de curatoren. De kans dat je dan je geld terug krijgt is klein, omdat schuldeisers voorrang krijgen.

Doorstart voor WOW air?

WOW air is op zoek naar potentiële investeerders, zodat het bedrijf een doorstart kan maken. Schijnbaar liepen onderhandelingen met directe concurrent IcelandAir op niets uit.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
tags:
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *