Home Over de VS Praktische info Vliegtickets Amerika: tips voor goedkope tickets
Vliegtickets Amerika: tips voor goedkope tickets

Vliegtickets Amerika: tips voor goedkope tickets

0
0

Het is zover! Je gaat op vakantie naar Amerika. Je weet waar heen en wanneer, dus de zoektocht naar goedkope vliegtickets naar Amerika kan beginnen. Dat kan verwarrend en duurder zijn dan je in eerste instantie dacht, maar geloof ons: je kunt echt goedkope vliegtickets naar de USA boeken. We helpen je op weg met onze tips over tickets naar Amerika.

Vliegtickets Amerika zoeken

Ik zal het maar direct toegeven: ik heb in de afgelopen jaren nooit meer dan €600 voor een retourticket betaald naar o.a. Boston, New York en Chicago. niet iedereen weet wanneer je het best goedkope vliegtickets naar Amerika kunt boeken, dus helpen we je graag verder.

Voordelige vliegtickets naar Amerika

Goedkope vliegtickets Amerika

Het belangrijkste woord: vergelijkingssites. Er is geen betere manier om voordelige vliegtickets naar Amerika te vinden. Ik boek mijn vliegtickets naar Amerika altijd pas nadat ik de prijzen heb vergeleken via de websites Tix.nl, Vliegtickets.nl en WTC.nl – World Ticket Center. Wat je ook kunt doen: via de website van andere landen je ticket naar Amerika boeken. Dezelfde vlucht kan op een Franse website bijvoorbeeld tweehonderd euro goedkoper zijn. Als je je tickets gaat boeken via internet, dan maakt het niet elk waar je woont of via welke site je dat doet. Met een creditcard kun je je ticket overal veilig boeken en reviews zijn zo gevonden op Google.

Vliegtickets USA: de beste tijd

Het vinden van de beste deals kost tijd. In dit geval kan tijd je heel veel geld besparen. Als je direct wilt zoeken en boeken, heb je een grote kans dat je de beste deals misloopt. Investeer dus wat tijd en houd de prijzen van de vliegtickets naar Amerika in de gaten. Deze kunnen van dag tot dag namelijk honderden euro’s verschillen! Hou een week of twee dagelijks in de gaten hoe de trend is, zo krijg je een idee van de prijs die je kunt verwachten. Wis regelmatig je cookies, want anders krijg je een hogere prijs te zien. Op dinsdag boeken is het goedkoopst. Daarnaast is het soms verstandig om te wachten op de Wereld Deal Weken van KLM (in januari en september) voor goede prijzen. Vaak worden vliegtickets naar steden als New York en Chicago in de USA dan voor spotprijzen aangeboden.

Wees flexibel als je vliegtickets gaat boeken

Wees flexibel. Bekijk eens hoeveel geld het je zou sparen als je een dag vroeger of later zou vertrekken. Hetzelfde geldt voor de luchthaven: als je bijvoorbeeld vanuit Düsseldorf of Brussel vertrekt in plaats van Amsterdam, kan dit je honderden euro’s schelen op je goedkope vliegtickets naar Amerika. Hiervoor moet je wellicht wat eerder opstaan en soms vlieg je zelfs van Brussel terug naar Amsterdam, en het is aan jou of de moeite jou de korting waard is. Ook een overstap kan geld schelen. Bekijk je opties zodat je weet hoeveel je kunt sparen en weeg daarna af of het het waard is; houd rekening met extra benzinekosten of misschien een extra vliegticket.

Tickets Amerika prijs

Er is helaas geen vaste formule om de prijs van vliegtickets naar Amerika te berekenen. Wel kunnen we putten uit jarenlange ervaring met het boeken van tickets naar Amerika. Voor populaire bestemmingen kun je gemiddeld rekenen op een prijs tussen de 350 tot 500 euro (New York, Miami, Orlando, Boston, Chicago) tot 800 euro (Los Angeles, Las Vegas). Plan je een vakantie naar Amerika, dan kun je erop rekenen dat je vliegticket rond deze prijs zal kosten. Alaska is veel verder weg, lastiger bereikbaar en dus duurder. Reken op ongeveer 1000 euro. Reken er ook op dat je tegenwoordig vaak rond de 50-80 euro voor een koffer moet betalen.

vliegtickets amerika

Geduld en geluk voor goedkope vliegtickets naar Amerika

Soms moet je maanden wachten tot je een mooie deal gevonden hebt. Hier is geluk tevens van belang. Als je merkt dat de ticketprijzen sterk gedaald zijn, wacht je dan tot ze verder dalen, of sla je toe? Als je het in de gaten hebt gehouden, ken je de prijzen al en weet je dus een beetje wat je kunt verwachten. Sla toe zodra de prijzen gunstig staan, en anders check je de volgende dag weer. Zodra je een vliegticket voor een mooie prijs geboekt heb, blijf dan niet checken of het nog verder gedaald is.

Coupons en boekingskosten

Als je een deal gevonden hebt, kijk dan ook of je ergens een coupon kunt vinden. Kortingen op vluchten zijn  zijn weliswaar niet om over naar huis te schrijven, maar die twintig euro is toch mooi meegenomen. Als je online bij KLM.nl boekt dan betaal je geen reserveringskosten, terwijl je bij een telefonische boeking direct vijftien euro extra mag aftikken.

Vliegtickets USA vergelijken

Bekijk meerdere websites die vliegtickets naar Amerika aanbieden als je geld wilt sparen. Er zijn verschillende websites die prijzen vergelijken, we noemden ze hierboven al. Hou je niet vast aan één bekende website, alleen omdat je daar eens eerder geboekt hebt. Als je niet zeker bent of de website waar je die spotgoedkope vlucht hebt gevonden wel te vertrouwen is, kun je heel gemakkelijk reviews opzoeken op Google. Het internet is inmiddels zo ver dat je reviews over het algemeen mag vertrouwen.

vliegtickets amerika

Andere aankomst- en vertrekplek

Stel: je wilt een roadtrip maken langs de westkust van de VS. Het is handig om dan te vliegen op Los Angeles of Las Vegas en weer te vertrekken vanuit San Francisco. Je tickets naar Amerika hebben dus een andere aankomst- en vertrekplek. Vaak is dit mogelijk, je moet alleen even weten waar je dit soort tickets kunt vinden. Bij WTC kun je kiezen voor ‘terug vanaf een andere locatie’ en op die manier vertrekken vanaf een ander vliegveld. En de ticketprijs hoeft hierdoor helemaal niet duurder te worden.

Een goedkope Fly Drive boeken

TUI heeft altijd bijzonder goede deals voor hun Fly Drives in Orlando en Miami. Als je flexibel bent en dus bijvoorbeeld niet in de schoolvakanties hoeft te reizen, dan zul je regelmatig voor weinig geld een Fly Drive vinden. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan word je nog op de hoogte gehouden ook. De beste deal die nog regelmatig voorbij komt, is een Fly Drive naar Orlando of Miami inclusief huurauto en vliegtickets die je kunt boeken voor 380 euro per persoon. Dit is inclusief een fullsize huurauto van Alamo, op basis van twee personen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is een hotel te boeken. Perfect tijdens een roadtrip, want zo zit je nooit aan een hotel vast.

Tickets, huurauto en hotel in Amerika in één pakket

Bij websites als Expedia krijg je korting als je meerdere onderdelen van je reis tegelijkertijd boekt. Bekijk bijvoorbeeld eens wat een losse huurauto je zou kosten bij TUI Cars en wat het zou kosten als je hem tegelijk met je tickets naar Amerika en hotel boekt. Grote kans dat het je enkele honderden euro’s scheelt. Bij Expedia heb je ook de mogelijkheid om alleen een huurauto en vlucht te boeken of alleen een vlucht en hotel. Ga je een roadtrip maken en wil je alleen een hotel voor de eerste nacht boeken? Ook dat is mogelijk.

Welke vliegtickets Amerika heb ik nodig?

Kies je voor een Fly & Drive? Of voor losse vliegtickets naar de USA? Wil je weten hoe je eenvoudig je zitplek kunt upgraden of heb je andere praktische vragen rond het boeken van je vliegtickets naar Amerika? Of wil je weten wat je allemaal mag meenemen in het vliegtuig? Lees dan dit artikel met tips.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *