Home Over de VS Vliegen naar Amerika regels: bagage, inchecken en de douane
Vliegen naar Amerika regels: bagage, inchecken en de douane

Vliegen naar Amerika regels: bagage, inchecken en de douane

0
0

Vliegen naar Amerika regels

Ga je vliegen naar Amerika? Sinds september 2001 zijn de regels veranderd. De controles om het land binnen te komen zijn aangescherpt om zo de kans op aanslagen te voorkomen. Voorbereid op reis gaan is het halve werk. Met onze tips zal je zonder problemen vliegen naar Amerika.

Vliegen naar Amerika: regels voor vertrek

Zorg ervoor dat je minstens een week voor het vliegen naar Amerika jouw ESTA hebt aangevraagd. Ook heb je een paspoort nodig, wat geldig is tijdens de hele duur van de reis. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig. Hoe lang voor vertrek je op het vliegveld moet zijn verschilt per bestemming, maar voor vliegen naar Amerika wordt aangeraden om 3 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn. Zo heb je alle tijd voor het inchecken (als je dat nog niet online hebt gedaan), het afgeven van je bagage en de security.

vliegen naar amerika regels

ESTA aanvragen

Zonder geldige ESTA reistoestemming kom je de Verenigde Staten niet in. Het is daarom één van de belangrijkste punten op je checklist voordat je naar Amerika vertrekt. Iedereen in je reisgezelschap heeft een ESTA nodig. Je ESTA aanvragen voor de VS doe je uiterlijk 72 uur van te voren. Voor de aanvraag vul je allerlei vragen in: van je naam en adres tot waar je werkt (ze willen immers zeker weten dat je niet in de VS wilt blijven) en of je ooit bent veroordeeld. Over het algemeen wordt je ESTA aanvraag gewoon goedgekeurd. Is dat niet het geval, dan kun je de VS alleen binnen komen op een visum. Je hoeft overigens niet perse je social media gegevens in te vullen.

Geldigheid ESTA

De reistoestemming gaat in binnen enkele dagen, dus je hoeft het niet maanden van te voren al aan te vragen. Je ESTA verloopt na twee jaar. In die twee jaar kun je meerdere keren naar de VS reizen, als je nog hetzelfde paspoort hebt. Vraag je in die twee jaren een nieuw paspoort aan, dan moet je ook een nieuwe ESTA aanvraag doen. Je kunt je ESTA reistoestemming zelf aanvragen, maar er zijn ook bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Je hebt er dan zelf geen omkijken meer naar. Bekijk hier de kosten voor de ESTA-aanvraag.

Online inchecken en upgraden voor Amerika

Online inchecken is makkelijk en snel. Je hoeft dan op de luchthaven alleen nog je koffer af te geven. Bij maatschappijen als United Airlines, Delta Airlines, KLM en TUI kun je tegen betaling je eigen – ruimere – zitplaats selecteren. Vaak betaal je tussen de 30 euro (TUI) en 100 dollar (United) per geselecteerde zitplek in de comfort zone. Veel geld, maar het kan je een fijne zitplek (met de benen gestrekt bij de nooduitgang) en comfortabele reis opleveren.

Lees ook: Goedkope vliegtickets naar Amerika boeken

Vliegen naar Amerika regels ruimbagage

Je mag bij de grotere airlines één koffer kosteloos inchecken, al berekenen steeds meer luchtvaartmaatschappijen ook daar geld voor. Ik heb het over jullie, KLM. Het gewichtslimiet ligt tussen 20 en 25 kilogram*. Je mag extra koffers inchecken, maar hier betaal je een ‘fee’ voor van ca. $50. Breng je iets groters mee of met een vreemde vorm? Dit mag, maar moet apart worden ingecheckt. Is het gewicht van je koffer te hoog? Dan moet je spullen weggooien, uit je koffer halen of bijbetalen. Dingen die je in je ruimbagage niet mag meenemen staan op de lijst van gevaarlijke zaken. Denk hierbij aan wapens en munitie, explosieve en brandgevaarlijke stoffen, mijnen en granaten, vuurwerk en dynamiet. Flessen shampoo en zonnebrandcrème met een inhoud van meer dan 100 milliliter mogen wel gewoon in je ruimbagage, net als nagelschaartjes.

Vliegen naar Amerika regels handbagage

Handbagage mag meestal zo’n 10 kilo zijn. Daarnaast mag je altijd nog een personal item meenemen, zoals een handtas, laptoptas of normale rugzak. Let erop dat de ruimte in het vliegtuig beperkt is en het kan zijn dat je onder de stoel voor je je bagage moet opbergen. Een handbagagekoffer is heel praktisch. Hierbij kun je dus nog een handtas meenemen. In je handbagage mag je geen vloeistoffen meenemen met een inhoud van meer dan 100 milliliter. Daarnaast zijn scherpe objecten verboden: messen, ijspriemen, boren en zwaarden, maar ook doodgewone nagelschaartjes mogen niet mee in je handbagage. Verder zijn ook in je handbagage explosieven, wapens en chemische stoffen niet toegestaan.

Lees ook: Laptopverbod op vluchten van Europa naar de VS?

Vliegen naar Amerika vloeistof in je handbagage

Er gelden strenge regels voor je handbagage tijdens het vliegen naar Amerika. Uiteraard zijn wapens niet toegestaan. Maar ook scherpe objecten als nagelvijlen, schaartjes en brandbare objecten moet je achterlaten als je wilt reizen naar Amerika en je bent vergeten het in je ruimbagage te stoppen. Alle vloeibare en gelachtige stoffen in de handbagage moeten in een plastic, doorzichtig zakje worden gedaan en haal je bij de security uit je handbagage, net als elektronica zoals je laptop. Al maakte ik onlangs mee dat je op Schiphol je laptop al in je tas kunt laten zitten.

Per zakje (en per persoon) is in totaal één liter toegestaan en 100 ml per verpakking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld deodorant, parfum, gel en handcrème. Alles boven 100 milliliter mag niet mee. Voor babyvoeding bestaan aparte regels. Waterflesjes kun je achter de douane kopen – wel voor heel veel geld -, of je neemt je lege flesje mee en vult het in het toilet nadat je door de security bent geweest. Vliegen naar Amerika duurt lang en de vlucht droogt je lichaam uit, dus water is geen overbodige luxe.

TSA-slot koffer Amerika

Je mag je ruimbagage op slot doen, maar dan wel met een TSA slot. Dit slot kan worden opengemaakt door de Transportation Security Administration (TSA), wat een onderdeel is van de Amerikaanse Homeland Security. Als je koffer wordt doorzocht, dan zul je een briefje in je koffer vinden.

Vliegen naar Amerika regels: op het vliegveld

Heb je geen weegschaal in je hotel? Maak gebruik van de weegschalen bij de (lege) balies op het vliegveld. Dit mag gewoon. Zo kun je op het laatste moment het gewicht checken en voorkom je dat de wachtrij onnodig wordt opgehouden. Nog makkelijker is een draagbare bagageweegschaal. Dit is een compact apparaat wat je in je hand houdt en waarmee je het gewicht van je koffer kan wegen. Vaak kunnen deze bagageweegschalen tot vijftig kilo meter.

Door de security

Voordat je door de scanner loopt, moet je je spullen in bakken doen. Je moet je jas, vest of trui uitdoen, je zakken leegmaken, je riem afdoen en (in Amerika) zelfs je schoenen uitdoen. Al deze spullen gaan door een soort röntgenapparaat, zodat de security kan zien of er verdachte spullen inzitten. Het zakje met vloeistoffen haal je uit je tas en in de bak, zodat het zichtbaar is.

vliegen naar amerika

Geland in Amerika, wat nu?

Na aankomst in Amerika ben je er helaas nog niet. Je moet eerst langs US Immigrations. De eerste keer kan dit een beetje intimiderend zijn. Je wordt op de foto gezet en je vingerafdrukken worden afgenomen met een digitale scanner. Reis je een groep mensen die allemaal op één adres wonen, zoals je man en kinderen, dan ga je met z’n allen tegelijk naar de immigration officer. Je hoeft voor deze hele groep maar één Customs Declaration formulier in te vullen. De officer bepaalt op basis van een aantal vragen, jouw ESTA en ingevulde formulier (deze krijg je in het vliegtuig om in te vullen vóór landing) of je het land in mag. ‘Waarom ben je hier?’, ‘Hoe lang verblijf je hier?’, ‘Wie ken je hier?’, ‘Wat voor werk doe je?’. Dit soort vragen kan je verwachten. Beantwoord de vragen gewoon normaal en rustig. Tip: maak geen grapjes. De meeste baliemedewerkers zijn hier niet voor in.

Wachtrij immigratie en APC kiosks

Houd rekening met een wachtrij van een half uur tot wel twee uur in de rij voor de douane. Er bestaat een handige optie, GOES, waarbij je via een speciale rij veel sneller door de douane kunt gaan. Je betaalt 100 dollar en kunt dan vijf jaar lang gebruik maken van deze service. Sinds een jaar of twee zijn er op grote vliegvelden ook APC kiosks. Ben je met jouw huidige paspoort, met chip, sinds 2008 al een keer in Amerika geweest? Sla de rijen over en maak gebruikt van deze automatische paspoortcontrole. Dit gaat een stuk vlotter. Hierna ben je klaar om je huurauto op te halen.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *