Virginia, de Old Dominion

Virginia, de Old Dominion

Virginia, de Old Dominion

0
0

Virginia is één van de staten in de Verenigde Staten en grenst aan West Virginia, Maryland, Kentucky, Tennessee, North Carolina en Washington D.C.. Virginia beslaat een oppervlakte van ruim 111.000 vierkante meter en heeft ongeveer 8 miljoen inwoners. De staat is één van de vier staten die zich een ‘Commonwealth’-staat noemt. Juridisch gezien heeft deze benaming geen meerwaarde, het is een naam die vroeger werd gebruikt om aan te geven dat de staat democratisch was in de tijd van de Amerikaanse revolutie.

De bekendste steden van Virginia

Virigina Beach is de grootste stad in de staat. Het is niet de hoofdstad, maar telt wel de meeste inwoners, zo’n 438.000. Het is de grootste havenstad van Virginia en het financiële, politieke, culturele en industriële centrum van de staat. De stranden zijn vooral bekend onder toeristen.

Tip: zoek de goedkoopste vliegtickets via WTC – World Ticket Center!

Virginia Beach
Virginia Beach, VA

De hoofdstad van de staat is Richmond, wat tevens de hoofdstad was van de zuidelijke staten in de Burgeroorlog. In deze stad vind je veel monumenten en musea. Andere bekende steden zijn Norfolk, Chesapeake, Arlington en Newport News. In totaal heeft de staat 134 county’s.

Geschiedenis van Virginia

Virginia is de eerste kolonie van de dertien kolonies van Amerika. De naam van de staat verwijst naar de ‘Virgin Queen’, Elizabeth I van Engeland. De staat is tijdens de Engelse burgeroorlog de monarchie trouw gebleven. Daardoor gaf Koning Karel II Virginia de bijnaam the Old Dominion. In de achttiende eeuw was de staat één van de dertien kolonies die in opstand kwam tegen de Britten. 25 juni 1788 werd Virginia als tiende een officiële staat van de Verenigde Staten.

john f kennedy grave arlington virginia
De graven van president John F. Kennedy en zijn vrouw Jacky Kennedy Onassis op Arlington Cemetary. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Bezienswaardigheden in Virginia

In de staat kun je terecht om veel historische plekken te bezoeken. Vooral in Richmond vind je veel musea en monumenten die betrekking hebben op de geschiedenis. In Virginia Beach komen toeristen vooral voor de stranden en culturele activiteiten. In Arlington ligt de nationale militaire begraafplaats Arlington National Cemetery, waar onder andere president John F. Kennedy is begraven. Je kunt de begraafplaats eenvoudig zelf bezoeken: vanuit Washington D.C. fiets je er zo heen. Je kunt ook een Arlington tour doen.

Het Pentagon, hoofdkwartier van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, ligt ook in Arlington. In dit reusachtige complex werken 26.000 mensen en het heeft ruim 28 kilometer aan gangen. Je kunt een tour door het Pentagon boeken. Het hoofdkantoor van de CIA is ook gevestigd in de staat, namelijk in Langley.

virginia

In het westen vind je het Shenandoah National Park. Het park ligt op de bergrug van de Blue Ridge Mountains, een bergketen die onderdeel is van de Appalachen. Door het park loopt één weg: de Skyline Drive, een 169 kilometer lange weg die door het hele park loopt. In het park vind je ook de Shenandoah-vallei, waar de gelijknamige rivier stroomt en kun je wandelen langs de vele watervallen.

Tijdsverschil in en reizen naar de staat

Virginia ligt in de Eastern Standard Time tijdzone. Hierdoor is het zes uur vroeger dan in Nederland. Tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het 5 uur vroeger. Wanneer je naar Richmond vliegt vanaf Schiphol, doe je daar ongeveer 12 uur over. Meestal maak je onderweg nog een tussenstop.

Klimaat

De staat heeft grotendeels een warm zeeklimaat en deels een gematigd tot warm landklimaat. In de zomer kan de temperatuur flink oplopen, in juli is het gemiddeld 31 graden. Rond oktober wordt het meestal koeler in de staat. In de winter koelt het af tot net onder het vriespunt (-4 graden) en is er kans op sneeuwval.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Danique Journalist, tekstschrijver en blogger die al jaren droomt van een bezoekje aan New York City. Nog nooit buiten Europa geweest, maar de eerste verre reis gaat zeker naar Amerika. Tot die tijd schrijf ik graag over dit bijzondere land en sta ik regelmatig in de keuken om Amerikaanse recepten klaar te maken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *