Home Reisgids Bezienswaardigheden Venice Beach: wat maakt het bijzonder?
Venice Beach: wat maakt het bijzonder?

Venice Beach: wat maakt het bijzonder?

0
0

Ben je in de buurt van Los Angeles dan moet je absoluut naar het wereldberoemde Venice Beach. Het is de thuisbasis van waarzeggers, straatartiesten, gespierde beach boys en bruingebakken bikini girls, kunstenaars en sportievelingen afgewisseld met muzikanten en marktventers. Het is één van de beste plekken aan de westkust om mensen te kijken en bekeken te worden. En die unieke energieke vibe van Venice Beach beleef je nergens anders op de wereld.

Venice Beach: met een glimlach over de Ocean Front Walk

Op de Ocean Front Walk weet je nooit wat je tegenkomt. Deze boardwalk langs het strand is altijd gezellig druk met kleurrijke locals, hordes toeristen en te gekke artiesten. Soms zelfs hele bekende, al dan niet onherkenbaar verkleed. Huur een fiets of een paar skeelers en rijd tussen de acrobaten en van Venice Beach langs de Ocean Front Walk. Struin langs de kleurrijke kraampjes. Zoek een plekje op één van de vele terrasjes en bestel het lekkerste gerecht van de kaart. Jouw dag op Ocean Front Walk is er één om volop van te genieten.

Los Angeles bezienswaardigheden
Venice Beach in LA. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Venice Beach: de meest bijzondere artiesten

Bij veel artiesten sta je ongetwijfeld even stil om zijn act te bekijken, maar er zijn een paar die er met kop en schouders bovenuit steken. Wanneer je de man ziet die op glas loopt, krijg je spontaan zere voeten terwijl je er naar kijkt. De zenuwen bekruipen je bij de jongleur die gooit met draaiende kettingzagen en ook de tulband dragende rolschaatser met een elektrische gitaar maakt indruk. En dan is er nog een levend standbeeld, van top tot teen met goud beschilderd, die perfect een robot na doet. Je hoeft je niet te vergeten op Venice Beach.

Venice Beach Skatepark: topsport op de baan

Eén van de plekken op Venice Beach waar je vol bewondering kijkt naar talent is het Venice Beach Skatepark. De meest waanzinnige trucs door zelfs de kleinste skaters worden beheerst uitgevoerd op de baan. Een baan die overigens twee miljoen dollar heeft gekost en die werd geopend in 2009. Zonder dat je het door hebt sta je langer dan een uur te kijken. Ook basketbal is hier een grote sport, het schijnt dat menig NBA-speler hier wel eens een potje speelt. Op Muscle Beach, de openbare gym op het strand, komen de spierbundels je tegemoet. Arnold Schwarzenegger was ooit één van de bodybuilders die hier trainde. Met uiterlijk wordt flink gepronkt op Venice Beach.

Venice: van oorsprong het Amerikaanse Venetië

Hoewel Venice Beach bekend staat als een plek die interessant, levendig, hyper, gek en artistiek is, was de insteek van de oprichting anders. Venice wordt in 1905 gesticht als een typisch Italiaanse badplaats. De tabaksmiljonair Abbot Kinney wil zijn eigen Venetië in Amerika. Grachten worden gegraven, huizen verrijzen in opvallende Venetiaanse stijl en gondels varen door het stadje voor het echte Italiaanse gevoel. Het strand is dan ook al een populaire attractie voor toeristen die hier een huisje of tent huren. En de Santa Monica pier is niet ver weg: deze ligt twee kilometer naar het noorden en is via het strand te bereiken.

Beleef het oude Venetië in Los Angeles

Venice is één groot pretpark tot het in 1926 onderdeel wordt van Los Angeles. De grachten worden gedempt en amusementstenten sluiten, maar die unieke vibe van vrijheid en geluk is nooit weggegaan. Sterker nog, het oude Venetië zoals het bedoeld was is nog steeds te bezichtigen. Trek vanaf het strand naar de grachten van Venice en loop over prachtige paden langs de historische huizen. Ze zijn allemaal in stijl hersteld en inmiddels zijn er veel nieuwe gebouwen bijgekomen. Vooral de Binoculars Building in de vorm van een verrekijker valt op. Het is jammer dat je niet meer in een gondel door de grachten kunt varen, maar dat de wijk nog steeds een parel in Los Angeles is, staat vast.

Een permanent souvenir uit Californië

De tattoo scene van Venice Beach maakt deel uit van de lokale cultuur: vanuit de hele wereld komen mensen om een stukje van een onvergetelijke ervaring vast te leggen. Wie de stiekeme wens heeft een tatoeage te laten zetten, of als je toe bent aan je volgende, dan zit je hier dus goed. Langs het strand en in de wijk Venice vind je veel tattoo shops. De meest bekende is House of Ink, misschien heb je de shop wel eens gezien op MTV. Mocht je er één laten zetten, kies altijd voor een goede en betrouwbare tattooshop.

Hotel in Venice Beach boeken

Voor een nachtje in een hotel aan de Ocean Front Walk betaal per nacht tegen de driehonderd euro. Hotel Erwin is een goed en bekend hotel, waar je een hele gezellige nacht tegemoet gaat. De prijs van driehonderd euro ben je hier zeker kwijt. Maar, daar staat een geweldige locatie en een stijlvol en comfortabel hotel tegenover. Wil je een goedkoper verblijf? Boek dan backpackersmotel Samesun Venice Beach waar je nog geen negentig euro betaalt of het Venice Beach Hostel & Hotel dat zo’n 150 euro per nacht kost.

In hipster sferen in excentrieke winkels

Dé straat om te winkelen in Venice Beach is de Abbot Kinney Boulevard. Je vindt deze straat op de kruising tussen Main Street en North Venice Boulevard. Van woondecoratiewinkels met handgemaakte meubels tot vintage kledingverkopers, surfwinkels en parfumerieën. Het hipstergehalte is hoog, maar ook de winkels voor the rich and famous zijn hier gevestigd. Deze boulevard is excentriek en voor de winkelfanaten onder ons een must om te bezoeken.

venice beach parking
Een parkeerplaats in Venice Beach. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Huurauto Amerika: waar te parkeren?

Heb je een auto gehuurd voor je rondreis Amerika? In de omgeving van Venice Beach zijn verschillende parkeerplaatsen. Vaak vind je wel een plekje op straat, soms aan het begin van het strand. Als je geen plekje op straat vindt, ga je naar de kavels aan de uiterste westkant van North Venice Boulevard of Rose Avenue. Maar er is ook genoeg ruimte om te parkeren aan de Washington Boulevard in de buurt van de Pier van Venetië. De kosten liggen meestal tussen de vijf en zeven dollar per dag, in het weekend mogelijk meer.

Sla mee op de beat van de jamsessies

In het weekend staat Venice Beach vanaf het middaguur in het teken van muziek. Want op de Ocean Front Walk, bij Brooks Avenue, komen honderden mensen samen om te jammen. Drums, conga’s, sambaballen en gitaren worden aangeslagen, terwijl de rest mee zingt of danst. De hele middag kun je aansluiten in het ritme van dit evenement, het gaat door tot aan zonsondergang. Een unieke belevenis op één van de mooiste stranden van Los Angeles.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Nellie 'De wereld ligt aan je voeten, ga hem ontdekken!', peperde mijn moeder me in. Ik heb heel wat landen gezien en geen enkele wilde ik twee keer in mijn leven bekijken... tot ik in de United States kwam. Wow! Na mijn eerste roadtrip ben ik verknocht aan dit rijke land van bruisende steden en vooral overweldigende natuur.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *