Home Reisgids Bezienswaardigheden Van Florida naar de Bahama’s: per cruise of vliegtuig
Van Florida naar de Bahama’s: per cruise of vliegtuig

Van Florida naar de Bahama’s: per cruise of vliegtuig

0
0

Vanuit Nederland lijken de Bahama’s – een collectie van zo’n 2000 eilandjes, groot en klein – een droombestemming. Helderblauw water, witte stranden, palmbomen. Voor Amerikanen die in Florida wonen, zijn de Britse eilanden eerder te vergelijken met een weekendje Terschelling of Vlieland. Een vakantie op de Bahama’s valt goed te combineren met een bezoek aan Florida. Van Florida naar de Bahama’s vlieg je in een uurtje (Miami-Nassau) of zoek het iets verder, in Exuma. Vanaf daar kun je vliegen of varen naar andere eilandjes.

Van Florida naar de Bahama’s: met een Bahama cruise

Zoals gezegd kun je naar de Bahama’s vliegen. Of doe wat de Amerikanen graag doen: boek een cruise. Voor een lang weekend Bahama’s betaal je zo’n 300 euro per persoon, inclusief eten, reis en verblijf op het cruiseschip. Bijvoorbeeld met Royal Carribean, dat vanaf Cape Canaveral steden als Nassau en Freeport aandoet. Geen slechte deal en een geweldige ervaring, zeker vanwege de prijs-kwaliteit verhouding. Amerikaanse cruiseschepen staan bekend om hun prima organisatie en het goede eten aan boord. Veel schepen hebben daarnaast uitgebreide fitnesscentra, een casino, een spa, en soms zelfs een rotsklimmuur.

Lees ook: al Noëlle’s artikelen over cruisen

Privé eiland in de Bahama’s

Veel cruisemaatschappijen hebben bovendien eigen eilandjes. Dit zijn stukjes land die eigendom van de maatschappijen zelf zijn, soms gehuurd. Zo heeft Royal Carribean een eilandje genaamd CocoCay, dat exclusief gereserveerd is voor haar passagiers. Naast heerlijk in de zon liggen, kun je er enorme leguanen spotten en organiseert de cruisemaatschappij een barbecue. Norwegian Cruise Line heeft Great Stirrup Cay en Disney is eigenaar van een prachtig stukje Bahama’s genaamd Castaway Cay. Yep, ook met Disney kun je cruisen naar de Bahama’s. Die prijs ligt echter wel een stukje hoger: voor een lang weekend Bahama’s met Disney ben je zo’n 1000 euro kwijt. Veel geld, maar hey, dan zit je wel aan tafel met Mickey of Donald. Leuk voor de kinderen.

Atlantis hotel Van Florida naar de Bahama's

Van Florida naar de Bahama’s: bezienswaardigheden

Het bijzondere aan de Bahama’s zijn vooral de stranden: wit zand en helderblauw water. Een perfecte plek dus voor watersport. En het klimaat en de beesten zijn nét iets tropischer dan in Florida. Hoofdstad Nassau, waar ook de meeste cruises stoppen, is vooral erg toeristisch. Voor de inwoners zijn de cruisegasten de grootste bron van inkomsten. Ten noorden van de stad liggen twee bruggen die het ‘vaste land’ verbinden met Paradise Island, waar het gigantische hotel Atlantis gebouwd is. Ga hier zeker een kijkje nemen, alleen al om het contrast met de rest van de stad te ervaren.

Pig Island 01

Een stuk aangenamer is Big Major Cay, ook wel Pig Island genoemd. Een onbewoond eiland in Exuma, waar zo’n twintig varkens (!) zwemmen in het water. Als je altijd al met varkens hebt willen zwemmen, dan is dit je kans. Hoe ze terecht zijn gekomen weet niemand zeker. Volgens sommigen zijn de varkens doelbewust naar het eiland gebracht om toeristen te trekken, terwijl de locals zelf graag vertellen dat de beestjes overlevers zijn van een scheepsramp.

Do’s en don’ts op de Bahama’s

Do: Ga wilde dieren spotten! Leguanen, krabben, mooie vogels, varkentjes
Do: Neem een cruise en ervaar Amerikanen tijdens hun weekendjes weg
Don’t: Een kokosnoot kopen op het strand. Kost je 20 dollar en daarna kun je er limonade uit drinken. Een echte toeristentrap.
Don’t: Je hele vakantie op de Bahama’s doorbrengen. Mooi, maar het is vooral leuk om een paar dagen van Florida naar de Bahama’s te gaan.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Judith Ik schrijf in het dagelijks leven vooral over politiek en economie, maar droom daarnaast elke vrije minuut van de dag over Amerika. Voordat ik mijn master Journalistiek haalde, rondde ik mijn bachelor American Studies af (inclusief halfjaar in Chapel Hill, NC). Bijna al mijn jeugdvakanties bracht ik door in Orlando. Nu probeer ik ook 1 à 2 keer per jaar te gaan.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *