Home Reisgids Steden Las Vegas Valley of Fire State Park: tien redenen om te gaan!
Valley of Fire State Park: tien redenen om te gaan!

Valley of Fire State Park: tien redenen om te gaan!

0
1

Valley of Fire is het oudste en grootste State Park van Nevada. Het is één van de mooiste parken in West-Amerika en zelfs van de VS. Wij geven je tien redenen om nu direct naar Valley of Fire State Park te gaan!

1. Alle rotsen in Valley of Fire zijn rood

De naam komt niet van de zinderende hitte (al kan het hier belachelijk heet worden), maar van de kleur van de rotsen. Valley of Fire State Park is een park met knalrode en oranje zandsteenrotsen. Zo mooi! Tijdens de zonsopkomst en zonsondergang is de rode kleur nog intenser.

Valley of Fire
Elephant Rock in Valley of Fire

2. Er is een olifant in Valley of Fire

Tja, geen echte olifant natuurlijk. Maar wel een rots in de vorm van een olifant. Je komt hem snel tegen als je vanuit Las Vegas het park binnen komt, op de Elephant Rock loop.

valley of fire kaart

Bekijk deze kaart van Valley of Fire op groter fomaat hier

3. Valley of Fire ligt op een uurtje rijden van Las Vegas

Als je even toe bent aan rust na de drukte van Las Vegas, dan is Valley of Fire een ideale dagtrip. Via de westelijke ingang (Lake Mead/Overton) is het een uur rijden. Via de andere ingang, in het oosten, kom je binnen als je vanaf Bryce of Zion komt.

valley of fire state park
Valley of Fire State Park. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

4. Je kunt allerlei trails lopen

Sommige pareltjes kun je alleen bereiken door te lopen. Wees goed voorbereid! Het is er in de zomer ongelofelijk heet (soms wel boven de 40 graden), dus zonnebrandcrème en veel water zijn onmisbaar. De trails kun je het best met minimaal twee personen lopen.

Valley of Fire
Parkeerplek met waanzinnig uitzicht. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

5. Liever in de auto? Je kunt ook allerlei trails rijden!

Zoals je hierboven op de kaart kunt zien, zijn er diverse routes die je kunt rijden. Als je in één keer door zou rijden, dan kun je binnen anderhalf uur wel klaar zijn. Natuurlijk doe je dat niet: er is zoveel moois te zien en je kunt overal uitstappen om foto’s te maken.

fee station
Zelf betalen door een tientje in de envelop te stoppen: het kan! Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

6. Het kost maar een tientje

Of je nou in je eentje of met z’n zessen in de auto zit: je betaalt maar tien dollar om het park in te gaan. Omdat het een State Park is, is je America the Beautiful pas niet geldig.

atv logandale trails
Met een buggy of ATV zie je het gebied van een heel andere kant, omdat je veel off road rijdt. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA
valley of fire state park
ATV rijden in Valley of Fire. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

7. Je kunt ATV rijden in Valley of Fire

Wij hebben in 2015 een ATV en buggy gehuurd in Valley of Fire State Park. Of beter gezegd, aan de rand van het park, in het stadje Logandale. Je kunt ook deelnemen aan een (veel duurdere) tour met gids en andere toeristen, maar wij doen zulk soort dingen liever alleen. Wij moesten verplicht een nood-GPS huren, omdat het een vrij heftige tocht en ervaring kan zijn door een ruig gebied. Lees hier over ons avontuur, waarbij ik met buggy en al omkieperde.

8. Er is een Visitors Centre met meer info

Het is altijd leuk om meer te weten te komen over een park. In het Visitors Centre kun je lekker afkoelen (hallo airconditioning in de zomerse hitte van Nevada!) terwijl je meer leert over Valley of Fire. Er zijn ook wc’s.

Valley of Fire
Petrogliefen in Valley of Fire

9. Petrified wood en petrogliefen

Heb je wel eens petrified wood gezien? Dit was hout, maar is in de loop van de (miljoenen) jaren versteend. Petrified wood (of versteend hout) heeft een mooie kleur en textuur en verdient zeker een ere-vermelding in dit artikel. Je vindt ze bij de Petrified Logs loop. Net als de petrogliefen: figuren die door natives uit Moapa Valley in de rotsen zijn gekerfd. Petrogliefen vind je onder andere bij Mouse’s Tank en Atlatl Rock.

Tip: Boek je vlucht naar Las Vegas via WTC – World Ticket Center

valley of fire

10. Je kunt er kamperen en barbecueen

Was je nog niet overtuigd door de vorige negen redenen? Dan hebben we nog een laatste troef in handen. Je kunt namelijk kamperen in Valley of Fire.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

Comment(1)

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *