Home Over de VS Vakantiewerk in Amerika: wordt camp counselor
Vakantiewerk in Amerika: wordt camp counselor

Vakantiewerk in Amerika: wordt camp counselor

0
3

Vakantiewerk in Amerika is een waardevolle aanvulling op je cv, maar vooral ook een verrijking voor het leven. Wil je langere tijd in de VS verblijven en er als camp counseler werken? Je kunt dit op verschillende manieren doen en bij verschillende organisaties. Wil je weten hoe je vakantiewerk in Amerika kunt doen, hoe je hiervoor in aanmerking komt en wat het kost? Lees dan snel verder.

Vakantiewerk in Amerika: organisaties

Er zijn heel veel organisaties in Nederland waarmee je vakantiewerk kunt doen in Amerika. Eén van de grootste en bekendste is TravelActive. Alle organisaties hebben hun eigen specialisme en programma’s.  Voor TravelActive is dit hun summer camp programma. Het is slim om van tevoren de website te bekijken en informatiedagen te bezoeken.

Naar Amerika om te werken: informeer jezelf

Het is van belang dat je weet wat je wilt doen als je zoek naar vakantiewerk in Amerika en ook wanneer. Informeer naar de opties en naar de mogelijkheden. Zomaar halverwege het schooljaar naar het buitenland voor langere tijd is wat lastig, praat dus met je ouders en iemand van de schooldirectie over de opties. Een zomer in het buitenland werken is eenvoudiger dan wanneer je een jaar weg wilt, maar ook hier overlappen de data wellicht met jouw studieprogramma. Vaak heb je na je schoolexamens een extra lange schoolvakantie, maar als zeventienjarige voor langere tijd naar Amerika gaan is best een uitdaging. Wij zeggen trouwens: gewoon doen, je zult de tijd van je leven hebben.

Tip: American Pie 4 – Band Camp

Vakantiewerk in Amerika
Summer camp. Foto en copyright: Noelle van Trikt/Hurray-USA

Camp counselor worden in Amerika: de kosten

Uiteraard heb je bepaalde kosten als je een zomer in Amerika gaat werken. De organisatie regelt alles voor jou en zorgt ervoor dat je een goede match krijgt. Het summer camp programma van TravelActive kost €695*. Bij de prijs inbegrepen zijn je retourvlucht, het papierwerk, de plaatsing en verzekeringen. Je contactpersoon of is altijd beschikbaar voor je vragen. Ook tijdens je verblif in het buitenland houden ze contact met je. Natuurlijk werk je niet voor niets. Je verdient gewoon een salaris, zodat je in pauzes en vrije tijd kunt shoppen en eten. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en ligt rond de 800 en 1000 euro voor de zomer.

Selectieprocedure vakantiewerk in Amerika

Om te werken in de VS heb je uiteraard een beetje ervaring nodig. Omdat de maximale leeftijdsgrens voor camp counselor 27 jaar is, wordt er geen járen aan ervaring verwacht, maar wel genoeg ervaring zodat ze zeker weten dat je het aan kunt. Je krijgt toch te maken met andermans kinderen. Laat dus vooral je bijbaantje als babysitter niet van je cv. Nadat je je hebt ingeschreven zal er contact worden opgenomen en word je gescreend. Je krijgt telefonische interviews en persoonlijke gesprekken om te beoordelen of je geschikt bent. Als je geaccepteerd wordt, gaat de organisatie op zoek naar een match voor jou. Heb je een match, dan mag je beginnen met inpakken; jouw Amerikaanse avontuur begint!

Vakantiewerk in Amerika: mijn ervaring

Hoe ziet je zomer er als camp counselor uit? Dit verschilt per kamp. Over het algemeen ben je verantwoordelijk voor een groep kinderen die in hun zomervakantie, meestal zonder ouders, op het kamp verblijven. Jij verzorgt deze kinderen, wederom afhankelijk van het soort kamp, dag én nacht. Je vermaakt ze, zorgt ervoor dat iedereen te eten krijgt en let op hun veiligheid. Tussen de sessies door heb je vaak een paar dagen tot een week vrij, zodat je hier en daar rond kunt reizen en je batterij kunt opladen voor je volgende sessie. Je bent dus absoluut aan het werk en niet op vakantie. Maar ondertussen heb je een prachtige tijd met collega’s, in een fantastisch land. Geloof mij: vakantiewerk doen in Amerika is de moeite waard.

*Zie voor huidige prijzen de website

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

Comment(3)

  1. Ik wil volgende zomer graag een tijdje naar Amerika gaan om daar te reizen en werken. Nu valt het me alleen tegen dat je vaak 18 moet zijn, terwijl ik dan pas 17 ben. Wel heb ik best wel ervaring, deze zomer doe ik ook vakantiewerk en ik pas al lang en vaak op. Heb je nog tips voor mij hoe ik als minderjarige toch daar kan werken?

    1. Hoi Aleid, ik heb zelf helaas geen ervaringen met vakantiewerk in Amerika. Als enige twee tips kan ik je aanraden om of een jaartje te wachten óf zelf de uitzendorganisaties te benaderen of er ook werk is voor 17-jarigen. Succes!

  2. Moet je je ticket zelf betalen voor het vliegtuig?? Ik wil namelijk heel graag maar ik wil wel even weten wat het allemaal gaat kosten.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *