Home Reisgids Hawaii vakantie boeken? Bibi ging naar Oahu
Hawaii vakantie boeken? Bibi ging naar Oahu

Hawaii vakantie boeken? Bibi ging naar Oahu

0
0

Een rondreis in Amerika maken is voor iedereen een groot avontuur. Het land heeft vele bijzondere en mooie gebieden en ze zijn allemaal verschillend. De 50e staat van de Verenigde Staten, Hawaii, is uniek in zijn soort. Het is een vulkanische eilandengroep in de Stille Oceaan en zeker de moeite waard om te bezoeken. Bibi ging op vakantie naar Hawaii en bezocht Oahu, Kauai en Maui. In dit eerste deel lees je haar tips voor Oahu.

Reizen naar Hawaii

Hawaii lijkt vanuit Nederland een droombestemming, die eigenlijk te ver weg is om naartoe te reizen. Maar mocht je op vakantie gaan naar de westkust van Amerika, dan is het zeker waard om ook een bezoek aan Hawaii te overwegen. Het is namelijk vanaf San Francisco naar Honolulu, Oahu maar vijf uur vliegen. Heel goed te doen dus! Ook kan je met Hawaiian Airlines heel makkelijk van het ene eiland naar het andere ‘hoppen’. Zo kies je zelf welke eilanden van Hawaii je graag wilt zien. Want er zijn nogal wat verschillende hoogtepunten op de eilanden te vinden.

Hawaii eilanden

Hawaii bestaat uit 137 vulkanische eilanden. De meesten zijn onbewoond. De belangrijkste achttien eilanden vormen de Hawaïaanse archipel. Hiervan zijn acht eilanden het meest belangrijk. Dit zijn de belangrijkste Hawaii eilanden (van west naar oost): Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Kaho’olawe, Maui en Hawaï. Hawaï is het grootste eiland en wordt ook wel Big Island genoemd. De hoofdstad Honolulu ligt op het twee na grootste eiland Oahu.

Tip: Bekijk de mooiste hotels in Honolulu

Hawaii
USS Arizona Memorion bij het Pearl Harbor Historic Sites Visitor Center

Oahu, Hawaii bezienswaardigheden

Pearl Harbor

Één van de meest bezochte attracties op Oahu is natuurlijk Pearl Harbor. In het Pearl Harbor Visitor Center kom je alles te weten over de aanval op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor in 1941. Er is een park met bijhorend Visitor Center en museum. Ook is er een mogelijkheid om een audio-tour te volgen door het park langs verschillende informatie-punten. In 1962 is er een monument geplaatst: de USS Arizona Memorial. Dit is een soort brug dwars over het gezonken battleship USS Arizona. Dit is de rustplaats van 1102 mensen die zijn omgekomen bij de aanval van Japan. Op het monument vind je een gedenkmuur met al hun namen.

Hawaii
Waikiki Beach en Diamond Head op de achtergrond

Waikiki Beach

Een andere bekende plek op Oahu is natuurlijk Waikiki Beach in Honolulu. Dit is precies zoals je verwacht als je denkt aan een Hawaïaans strand: een prachtig zandstrand, een heerlijk zonnetje en veel surfers in het water! Direct langs het strand zijn erg veel leuke en ook dure winkels en vele gezellige restaurantjes. Vooral ’s avonds is het erg leuk om hier langs te lopen.

hawaii

Dole Plantation

Wat je natuurlijk niet gemist mag hebben is de Dole Plantation. Dit is vooral, maar niet alleen, voor kinderen erg leuk. Ze hebben een treinritje over de hele plantation waarbij je uitleg krijgt. Ook kan je hier ’s werelds grootste doolhof vinden, met een grote ananas in het midden. Maar het allerbeste is het heerlijke verse ananas softijs: zoiets lekkers heb je nog nooit geproefd!

hawaii

Hanauma Bay

Door een vulkaanuitbarsting jaren geleden is Hanauma Bay ontstaan, een mooi klein stukje baai. Om toegang te verkrijgen tot de nature preserve moet je entree betalen en een korte documentaire bekijken hoe je om moet gaan met het koraal. Maar dit is het zeker waard. Tijdens het snorkelen zie je hier het mooiste koraal en vissen. En het is een stuk minder toeristisch in vergelijking met bijvoorbeeld Waikiki Beach.

hawaii

Byodo-In Temple

Ook zeker een vermelding waard is de Byodo-In Temple bij de Valley of Temples, in Kaneohe. Dit is een indrukwekkende Japanse tempel, gebouwd in 1968 ter ere van het 100-jarige jubileum van de Japanse immigranten op Hawaii. Er vlak naast ligt trouwens een bijzonder kerkhof voor zowel mensen als dieren!

De skyline van Honolulu met op de achtergrond Diamond Head

Diamond Head

Niet te missen is de vulkaankrater Diamond Head. Deze zie je bijna overal op het eiland. Goed nieuws voor hikers: je kunt Diamond Head namelijk beklimmen. De trail in Diamond Head State Monument loopt over de rand van de 300.000 jaar oude krater. De hike is niet heel lang, maar kan vanwege het ongelijke terrein toch een uitdaging zijn. De 99 trappen aan het einde zijn steil. Maar geloof ons: het uitzicht is de moeite zeker waard!

Dit artikel is geschreven door gastauteur Bibi Ottenhof. Bibi (28 jaar) is 2,5 jaar geleden met haar man en twee katten verhuisd van Twente naar San Francisco. Ze heeft anderhalf jaar bij het Nederlands Consulaat gewerkt als PA voor de Consul en op de Consular Department. Inmiddels wonen ze samen met hun zoontje (Nederlander én Amerikaan) in de South Bay Area. Samen proberen ze zo veel mogelijk van Amerika te zien. Momenteel staat de teller op 16 staten en Washington D.C..

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *