Hawaii vakantie boeken? Bibi ging naar Kauai en Maui

Hawaii vakantie boeken? Bibi ging naar Kauai en Maui

Hawaii vakantie boeken? Bibi ging naar Kauai en Maui

0
0

Een rondreis in Amerika maken is voor iedereen een groot avontuur. Het land heeft vele bijzondere en mooie gebieden en ze zijn allemaal verschillend. De 50e staat van de Verenigde Staten, Hawaii, is uniek in zijn soort. Het is een vulkanische eilandengroep in de Stille Oceaan en zeker de moeite waard om te bezoeken. Bibi ging op vakantie naar Hawaii en bezocht Oahu, Kauai en Maui. In dit tweede deel lees je haar tips voor Kauai en Maui.

Kauai, Hawaii bezienswaardigheden

Kauai is een erg mooi en groen eiland, veel natuurlijker en rustiger dan bijvoorbeeld Honolulu en Oahu eiland. Een aanrader is om hier een auto te huren en het eiland rond te rijden. Er is veel moois te ontdekken. Bijvoorbeeld de Kilauea Lighthouse, vele plattelandskerkjes en indrukwekkende stukjes strand.

Lees Bibi’s eerste deel met tips over Oahu en meer informatie over Hawaii.

hawaii
Waimea Canyon State Park op Kauai. Foto en copyright: Bibi Ottenhof/Hurray-USA

Waimea Canyon State Park

Wat je niet mag missen als je op Kauai bent, is de Waimea Canyon. Ze noemen dit ook wel de Grand Canyon of the Pacific. De canyon is ongeveer 16 kilometer lang en 900 meter diep. Lang niet zo groot als de Grand Canyon in Arizona met zijn bijna vijf duizend vierkante meter, maar toch zeker erg indrukwekkend.

Historic town Hanapepe

Ook leuk om even door heen te rijden is het historisch dorpje Hanapepe. De naam betekent crushed bay, wat zou refereren aan de verschuiving van de aarde in het gebied. Dit dorpje was ook de inspiratie voor Kokaua Town; het fictieve dorpje van Lilo in de Disneyfilm Lilo & Stitch.

vakantie Hawaii

Na Pali Coast State Park

Één van de mooiste plekken van Kauai is Na Pali Coast State Park. Het is een staatspark langs de wilde, bergachtige kustlijn met hoge kliffen van wel 1200 meter boven de Stille Oceaan. Je kunt ook boottours langs de Na Pali kust doen.

Kippen

Tot slot nog een ander leuk feitje over Kauai. Dit eiland staat bekend om de vele wilde kippen die op het eiland leven. Ze kwamen oorspronkelijk mee met de Polynesian mensen naar Hawaii, als een voedselbron. Tegenwoordig lopen ze vrij rond. Mocht je nog een leuke restaurant tip willen voor Kauai; een aanrader is Portofino, een Italiaans restaurant aan de kust van Lihue.

Op zoek naar nog meer tips:
– The Spouting Horn
– Queen’s Bath (zie video van Ben Tedesco hierboven)
– Wailua Falls
– Ha’ena State Park

Maui bezienswaardigheden

Maui is net als Kauai erg groen met vele mooie natuurgebieden, stranden en baaien. De meest populaire activiteit op Maui is snorkelen. Het eiland is bestempeld als “Best Island in the World”! Door de vele bergen op Maui reikt de wind niet tot de stranden op het zuiden en westen, waardoor het erg aangenaam is op het strand, en de oceaan erg helder is en prettig om in te zwemmen.

vakantie hawaii

Road to Hana

Het meest bijzondere om op Maui te doen is de Road to Hana te rijden. Dit is een tocht van 64.4 mijl (103 kilometer), met 620 bochten en 59 eenbaansbruggen door tropische natuur. Een hele mooie ervaring! Neem ook een kijken bij Waianapanapa State Park met z’n zwarte zand strand.

Nog meer leuke tips voor Maui:
– Big Beach in Makena
Lahaina; shoppen, eten en mooie zonsondergang
– (Wind-) surfen bij Kanaha Beach Park

Dit artikel is geschreven door gastauteur Bibi Ottenhof. Bibi (28 jaar) is 2,5 jaar geleden met haar man en twee katten verhuisd van Twente naar San Francisco. Ze heeft anderhalf jaar bij het Nederlands Consulaat gewerkt als PA voor de Consul en op de Consular Department. Inmiddels wonen ze samen met hun zoontje (Nederlander én Amerikaan) in de South Bay Area. Samen proberen ze zo veel mogelijk van Amerika te zien. Momenteel staat de teller op 16 staten en Washington D.C..

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *