Home Reisgids Bezienswaardigheden USS Intrepid Museum in New York: sea, air & space
USS Intrepid Museum in New York: sea, air & space

USS Intrepid Museum in New York: sea, air & space

0
0

Ga je binnenkort naar New York City en wil je een interessant museum bezoeken? Ga dan naar het Intrepid Sea, Air & Space museum. Dit is niet zomaar een museum: de USS Intrepid is namelijk een oud vliegdekschip! En een super leuk uitje voor het hele gezin.

Wat is het USS Intrepid Museum?

De USS Intrepid was onderdeel van de Amerikaanse marine tijdens de tweede wereldoorlog. Inmiddels ligt het aan een pier in de Hudson. Sinds 1982 is het het Intrepid museum. Niet alleen het vliegdekschip is bijzonder overigens: er zijn allerlei bijzondere dingen te zien. Het museum ligt in de wijk Hells Kitchen, aan de westkant van Manhattan. Het adres: Pier 86, op de hoek van 12th Ave. & 46th Street.

Lees ook: dit zijn de goedkoopste hotels in New York City

uss intrepid uss growler
Aan boord van de USS Growler. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

USS Intrepid Museum bezienswaardigheden

In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te bezoeken. In het Space Shuttle Pavilion vind je bijvoorbeeld de Enterprise space shuttle. Maar dat is niet alles! Je kunt ook een echte duikboot in. De USS Growler is de enige onderzeeër die bewapend was met guided missiles die open is voor publiek. Op het vliegdekschip buiten staat de aircraft collection: een verzameling bijzondere vliegtuigen. Zo staat er onder andere een concorde van British Aiways, de Lockheed A-12 Blackbird en een oud Tiger F11 toestel van de Blue Angels.

Naar de USS Intrepid in New York

De entree voor dit unieke vliegdekschip en museum is 33 dollar voor volwassenen en 24 dollar voor kinderen tussen de 5 en 12! Maar ook als je voor het Intrepid museum moet betalen is het de moeite waard. Ik was er samen met mijn nieuwbakken man tijdens onze huwelijksreis in 2010 en het was één van de leukste uitjes.

Meer info over het Intrepid museum vind je op de website.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *