Home Reisgids Steden Andere steden Toronto bezienswaardigheden: een top 7
Toronto bezienswaardigheden: een top 7

Toronto bezienswaardigheden: een top 7

0
0

Hoewel Toronto natuurlijk niet in de Verenigde Staten ligt, maar in Canada, wil ik toch graag aandacht besteden aan de bezienswaardigheden van de stad. Ik combineerde zelf namelijk een bezoek aan Toronto met een bezoek aan Chicago en dit ging allemaal heel makkelijk. Ik kan me voorstellen dat meer mensen dit doen. Dus vandaar: mijn favoriete Toronto bezienswaardigheden!

Bezienswaardigheden Toronto: CN Tower

Het bekendste punt van Toronto is zonder twijfel de CN Tower. De hoge toren zie je overal in de stad en is een handig referentiepunt om te bepalen waar je bent. Tot 2007 was het het hoogste bouwwerk, maar die plek is overgenomen door de Burj Khalifa. Toch is de tv-toren met zijn 553 meter nog steeds indrukwekkend! Op 350 meter, in het brede gedeelte, zijn toeristenattracties.

Uitzicht vanaf de CN Tower

In dit gedeelte is er een restaurant in de CN Tower, 360 Degrees heet het. Als je hier heen gaat, dan kun je in ongeveer een uur dineren. Tegen de tijd dat je klaar bent, ben je één keer helemaal rondgedraaid. Je moet wel op tijd reserveren. Voor 2 gangen betaal je 65 Canadese dollars* (45 euro). Tip: boek rond de schemering, dan heb je het beste uitzicht.

Je kunt ook gewoon naar het observatiedeck. Hiervoor betaal je 38 Canadese dollars* (26 euro) en voor kinderen tussen de 4 en 12 19 euro. Heb je hoogtevrees? Ga dan vooral niet op de glazen vloer lopen. Wil je ook in de SkyPod (op 447 meter hoogte), dan betaal je 53 CAD (37 euro) en kinderen $43 (€29).

Adres: 290 Bremner Blvd

niagara falls toronto bezienswaardigheden
Van links naar rechts: American Falls, Bridal Veil Falls, ik en de Horseshoe Falls. Op de foto zie je de Canadese boot: Hornblower Canadian Cruises. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Bezienswaardigheden in Toronto: de Niagara Falls

Mijn absolute hoogtepunt tijdens mijn trip naar Toronto: een dagtrip naar de Niagara Falls. Ik boekte deze tour via Viator voor 91 euro (inclusief de boottocht) en kon de volgende ochtend in een busje stappen bij een hotel in het centrum. In ongeveer 5 kwartier rijd je naar de watervallen, waar je eerst op de boot gaat met je roze poncho aan. Je vaart naar de watervallen en vervolgens weer terug. Aan de overkant – met blauwe poncho’s – zie je de Amerikaanse boten Maid of the Mist. Je vaart dicht bij de watervallen langs en ja: je wordt nat! Dit is voor mij de belangrijkste van de bezienswaardigheden in Toronto.

Tip: Voor de laagste prijs vergelijk je je vliegtickets met Vliegtickets.nl!

De kracht en het lawaai van de Horseshoe Falls is overweldigend. Opmerking (en mooi) vond ik het dat er slechts een klein hekje voor staat. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Na de boottocht heb je nog enkele uren om de omgeving te verkennen. Ik vond het erg leuk en hoe verder je loopt, des te mooier het uitzicht wordt. Op het eind sta je een meter van het water dat naar beneden klettert. Loop ook even het dorpje in: hier heb je allerlei attracties en restaurants. Lees hier ons uitgebreide artikel over de Niagara Falls.

Tip: ook ’s avonds de mooi verlichte watervallen bekijken? Boek dan deze tour!

just christmas niagara-on-the-lake
De kerstwinkel Just Christmas in Niagara-on-the-Lake is altijd open! Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Toronto bezienswaardigheden: Niagara-on-the-Lake

Sla ook het dorpje Niagara-on-the-Lake niet over. Dit rustige, kleine dorp bestaat voornamelijk uit één belangrijke hoofdstraat met leuke winkels, een ijssalon met heerlijk ijs en… een all-year kerstwinkel: Just Christmas. Whoehoe! Ook genoot ik van de stijl waarin de huizen en winkels zijn gebouwd: zelfs Starbucks is in stijl. Het dorpje ligt niet ver van Niagara Falls, zo’n 25 minuten rijden met de auto. Ik ging er heen met mijn tour. Let erop dat als je naar Niagara-on-the-Lake wilt en je bent op vakantie in de VS, je een eTA nodig hebt.

Lees ook: de grens oversteken tussen Amerika en Canada

skyline toronto vanaf de toronto islands
Prachtig uitzicht op de skyline vanaf Toronto Islands. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Toronto Islands

Opnieuw een activiteit die ik rond de schemering zou doen: naar de Toronto Islands varen. Deze eilanden liggen voor de kust van Toronto, in Lake Ontario. Vaar naar Centre Island, dan heb je een waanzinnig uitzicht op de skyline van de stad. Echt ook één van de bezienswaardigheden in Toronto die je niet mag missen! Ik heb genoten van de (korte) boottocht in de schemering en kon nog net een rustig plekje vinden met mooi uitzicht. Op het eiland zelf is rond de schemering niet veel meer te doen trouwens, behalve lange tijd in de rij staan voor de boottocht terug. Een retourticket kost 8 CAD (€5,50) en koop je hier. De veerboot vertrekt vanaf Jack Layton Ferry Terminal (adres: Queens Quay W).

Let op: het schema van de veerboten is anders in de winter. Soms is Centre Island helemaal gesloten of zijn veel van de attracties gesloten.

Het Toronto Sign

Het is één van de meest herkenbare bezienswaardigheden: het 3D Toronto Sign. Dit zijn grote letters die licht geven. Hartstikke leuk voor op je sociale media, maar ook om ’s avonds te bekijken in het donker. Je vindt het sign op het Nathan Phillips Square, in downtown.

Shoppen in Eaton Centre

Na de bekende letters kun je zo doorlopen naar een enorm winkelcentrum in de stad: het Eaton Centre. Deze mall heeft alles wat je nodig hebt: een food court, Bath & Body Work, heel veel kledingshops als Abercrombie, Banana Republic en natuurlijk het Canadese Hudson’s Bay en Aldo.

Adres: 220 Yonge St

yonge-dundas square toronto bezienswaardigheden

Yonge-Dundas Square

New York heeft Times Square, Londen heeft Picadilly Circus en Toronto heeft het Yonge-Dundas Square. Dit plein in downtown is lekker levendig, met leuke restaurants, evenementen en uiteraard de grote reclameborden. Ik at samen met een vrouw die ik op de trip naar de Niagara Falls had ontmoet bij Jack Astor’s Bar & Grill en genoot van een unicorn cocktail. Je hoeft niet veel tijd te spenderen op dit plein, maar het is toch één van de Toronto bezienswaardigheden die je gezien moet hebben.

Toronto hotel

Ik vloog van Schiphol naar Toronto, vanaf daar naar Chicago en weer terug vanuit Chicago naar Schiphol. Verblijven deed ik in een AirBNB, omdat ik het prettig vind om zelf te kunnen koken ’s avonds. Mijn AirBNB zat in King Street West: een leuke, levendige straat, maar achteraf toch iets verder lopend vanaf downtown dan ik zou willen. De volgende keer boek ik daarom zeker een hotel of appartement in downtown Toronto.

Welke van deze Toronto bezienswaardigheden wil jij het liefste zien?

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *