Home Reisgids Bezienswaardigheden Times Square New York: dit kun je er allemaal doen
Times Square New York: dit kun je er allemaal doen

Times Square New York: dit kun je er allemaal doen

0
0

Als je nog nooit in New York bent geweest, dan ga je natuurlijk naar Times Square. Dit is misschien wel het bekendste kruispunt van de VS: Broadway en 7th Avenue kruisen elkaar hier. Het plein is vernoemd naar het oude gebouw van de New York Times dat hier gevestigd was, maar is natuurlijk vooral bekend vanwege de neonreclames.

Times Square New York: wat kun je er doen?

Hoewel Times Square een enorme toeristische trekpleister is, kun je er eigenlijk niet veel meer doen dan winkelen, naar de reclames kijken, de bekende rode trappen beklimmen en genieten van het feit dat je in New York bent.

Tip: Creditcard nodig om te shoppen in Amerika? Vraag er één aan bij American Express!

Bezienswaardigheden op Times Square

Gillen naar beroemdheden bij de MTV studio’s

In de MTV studio’s op Times Square werd vroeger het programma TRL (Total Request Live) gefilmd. Als grote Backstreet Boys fan heb ik al die opnames op videoband en natuurlijk was ik er ook bij toen ze in 2007 aanwezig waren voor de promotie van hun nieuwe album. Die signeerden ze ook trouwens, in de Virgin Megastore die aan de overkant van Times Square zat. Daarvoor sliepen mijn vriendin en ik de hele nacht op straat om erbij te zijn. Dus, ja. Ook Tom Cruise zag ik ooit toen ‘ie wegging bij MTV.

De vallende bal

Vier je oud en nieuw in New York, dan valt er om precies twaalf uur ’s nachts een bal naar beneden. Op het gebouw van One Times Square is de bal een prominent onderdeel van de nieuwjaarsviering. In de laatste 60 seconden van het jaar valt de bal langs een speciaal ontworpen vlaggenmast naar beneden. Hier kun je meer over

Tickets kopen voor Broadway shows

Je kent de rode trappen op Times Square vast wel. Hier kun je op klimmen en genieten van de krioelende mensenmassa op de straten van New York. Maar onder de trap, bij de TKTS booth, kun je ook kaartjes kopen voor musicals die die dag worden gespeeld. De kaarten worden verkocht met korting, maar je moet er wel vroeg voor in de rij staan! En de populairste musicals gaan over het algemeen niet in de uitverkoop.

Naar een musical

Times Square en Broadway zijn natuurlijk hét hoogtepunt van de musicalwereld. Wil je de Lion King, Mean Girls of Phantom of the Opera zien? Dan kunnen wij ons geen betere plek voorstellen dan dit op Broadway te doen. Bestel je kaarten voor de populaire musicals wel op tijd. Dit kun je online doen (via de links hierboven bijvoorbeeld).

Ga naar televisieopnames

Er worden verschillende shows opgenomen op Times Square. Denk aan The Late Show with Stephen Colbert, The Daily Show With Trevor Noah en de Tonight Show with Jimmy Fallon. Tickets scoor je via 1iota. Op die manier ben ik zelf eens bij de Ugly Holiday Sweater Showdown uitzending van Good Morning America geweest in New York.

Shoppen op Times Square

De grootste merken hebben hun flagshipstore aan Times Square, dus je kunt er naar hartelust shoppen. Onder andere Sephora, de Disney Store, Sunglass Hut, Old Navy, Gap, MAC Cosmetics, Invicta en Forever 21 zijn hier gevestigd. Heb je lekkere trek? Naast fastfood ketens als TGI Fridays en de McDonalds, kun je ook snoepen bij M&M’s World en Hershey’s Chocolat World.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *