Home Reisgids Bezienswaardigheden Thunderbirds & Blue Angels: een vliegshow in Amerika bezoeken
Thunderbirds & Blue Angels: een vliegshow in Amerika bezoeken

Thunderbirds & Blue Angels: een vliegshow in Amerika bezoeken

0
0

Vind je het leuk om naar de luchtmachtdagen te gaan? Dan is een vliegshow in Amerika helemaal een bezoekje waard. Het is een unieke ervaring om de Thunderbirds of de Blue Angels eens te zien optreden: de crème de la crème van de Amerikaanse showteams in straaljagers.

Thunderbirds & Blue Angels

De Thunderbirds en Blue Angels zijn de bekendste showteams. De USAF Thunderbirds zijn onderdeel van de Amerikaanse Air Force. De US Navy Blue Angels zijn van de marine. Deze teams hebben als doel om jongeren te overtuigen van hun service aan het moederland en zich aan te melden bij de luchtmacht of marine. Dat doen ze door te vliegen op vliegshows door het hele land. En die kun je als toerist ook gewoon bezoeken.

vliegshow in Amerika

Je hebt vast wel eens filmpjes gezien van de Thunderbirds of Blue Angels terwijl ze in diamantformatie, keihard en super dicht bij elkaar vliegen. De Thunderbirds hebben hun basis in Las Vegas en als je mazzel hebt, dan zie je ze in de omgeving van Nellis Air Force Base trainen. Hier is ook een museum over het beroemde showteam.

vliegshow in amerika

Show schedule Thunderbirds en Blue Angels

Wil je een vliegshow in Amerika bezoeken, bekijk dan waar de Blue Angels of Thunderbirds optreden. Lang van te voren worden de performance schedules al vrijgegeven. Die van de Thunderbirds vind je hier, het show schedule van de Blue Angels hier. Nu je de data, plaatsen en de namen van de vliegshows weet, kun je je bezoek plannen.

vliegshow in amerika

Tickets voor een vliegshow in Amerika kopen

Bij de meeste vliegshows kun je online tickets kopen. Vaak is dat via de website. Meestal heb je hier een creditcard voor nodig. Ik ben al vaak bij een vliegshow geweest en heb me nog nooit hoeven te legitimeren. Het maakt dus niet uit op wiens naam de creditcard staan. Print je tickets uit en neem ze mee naar de show. Vertrek op tijd, anders sta je lang in de rij!

Vliegshow in Amerika

Wat kun je verwachten?

Natuurlijk zijn de Thunderbirds of Blue Angels het hoogtepunt van de dag. Maar verder is er ook genoeg te doen. Van parachutisten tot oude vliegtuigen die een show geven: er wordt veel gedaan om het publiek te entertainen. Dat neemt niet weg dat je vaak lang zit te wachten tot dat beroemde showteam eindelijk begint.

vliegshow in Amerika

Wat is er allemaal op het terrein?

Op een gemiddelde vliegshow vind je op het terrein tijdelijke toiletten, kraampjes met overpriced en ongezond Amerikaans eten, bier, geschaafd ijs en kramen met petten, stoelen en oordopjes. Daarnaast staan er vaak vliegtuigen tentoongesteld, waar je soms in mag. Andere keren kun je tegen betaling op de foto. Natuurlijk is de marine of het leger ook te vinden: zo kun je er soms tests doen om je uithoudingsvermogen te testen. Je parkeert je auto meestal een stuk verderop: soms zijn er shuttle bussen.

vliegshow in amerika

Meenemen naar een vliegshow

Amerikaanse vliegshows zijn vaak op een verlaten vliegveld. Houdt rekening dat je dus de hele dag op het asfalt zit of loopt. Veel mensen nemen een klapstoel/kampeerstoel mee. Zeker een aanrader! Ook kun je zelf eten en drinken meenemen, al mag dat niet altijd. De regels vind je vaak op de website van de show. Op het terrein zijn altijd meer dan genoeg kraampjes met eten en drinken. Neem vooral ook oordopjes mee, helemaal als je kinderen bij je hebt. Het geluid van de straaljagers is oorverdovend: helemaal als ze met zijn vijven over je hoofd scheuren. Ook zonnebrandcrème is onmisbaar. En omdat je vaak je handen niet kunt wassen, zijn zakdoekjes (ook voor toiletbezoek!) en desinfecterende gel handig.

vliegshow in Amerika
De Blue Angels traden uiteindelijk toch op in Houston. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Tips als je naar een vliegshow in Amerika gaat

Ik ben zelf naar een paar vliegshows in de VS geweest. De eerste was de show op de Edwards Air Force Base in Californië met de Thunderbirds. We waren slecht voorbereid, zonder stoelen of drinken. De tweede was de Heart of Texas airshow in Waco, Texas in 2015, opnieuw met de Thunderbirds. In de zinderende hitte (en zonder schaduw) hebben we genoten van het optreden. De derde was een fiasco. Dit was de Wings over Houston airshow nabij Houston, Texas in 2018. Het weer gooide roet in het eten, waardoor we 5 uur lang in de miezerende regen hebben zitten wachten of de Blue Angels nou wel of niet gingen vliegen. Door het weer waren de rest van de optredens ook afgelast. Uiteindelijk vlogen ze toch en dat maakte de dag goed.

Mijn tip: bereid je goed voor. Vergeet de dingen hierboven niet en neem wat te lezen mee om de lange wachttijden te doden. En heb plezier!

Afbeeldingen en copyright: Thunderbirds & Blue Angels

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *