Home Over de VS Feestdagen en tradities Thanksgiving en Black Friday in Houston
Thanksgiving en Black Friday in Houston

Thanksgiving en Black Friday in Houston

0
0

Marion woont tijdelijk in Amerika. Ze vertelt over haar avonturen in Texas.

Thanksgiving in Houston: de parade

Mijn eerste Thanksgiving in Houston, Texas. De dag begon super vroeg, want ik was uitgenodigd om als VIP naar de Thanksgiving Day Parade te gaan. Het begon met een heerlijk ontbijt om 7 uur en om 9 uur ging de parade van start. We kregen VIP zitplaatsen bij de parade. Vorig jaar ben ik ook naar een parade geweest, maar dat stelde niet veel voor vergeleken bij deze. Alles werd uit de kast gehaald Dwight Howard (een basketbal speler van de Houston Rockets) was er, cheerleaders, dansers, ballonnen en natuurlijk de versierde praalwagens en auto’s. Aan het einde kwam Santa ook nog langs. Wat een festijn.

Na de Thanksgiving Parade ben ik naar City Hall – het gemeente huis van Houston – gegaan. Daar werkt één van de mensen met wie ik naar de parade ging. Ik heb een kleine rondleiding door het prachtige gebouw gehad. Daarna was het tijd om weer terug te gaan om alles voor te bereiden voor de Thanksgiving lunch bij vrienden van mijn host family.

Thanksgiving in Houston: de lunch

thanksgiving in houston
Thanksgiving in Houston: de lunch. Foto en copyright: Marion Zandvoort/Hurray-USA

We zouden allemaal wat meenemen naar de lunch. Samen met mijn host mom heb ik gevulde eieren, garnalen met bacon, kaas en jalapeno en appelflappen gemaakt. Er waren verschillende soorten turkey, geroosterde groenten, aardappelgerechten en natuurlijk de beroemde jellied cranberries (wat verrassend lekker is). Eten en gezellig praten dat is waar elke maaltijd om draait. Ik heb me – beleefd als ik ben – netjes aan de traditie gehouden en veel te veel gegeten. Na het eten ging iedereen naar huis om een dutje te doen, want er zit blijkbaar een stofje in kalkoen waar je heel slaperig van wordt.

Wij hadden ’s avonds nog een klein diner thuis met wat vrienden, dus we zijn na het nappen aan de slag gegaan met de voorbereidingen hiervoor. Zoals altijd werd er voor een heel weeshuis gekookt, dus het was weer eten tot je erbij neervalt.

Thanksgiving in Houston
Lange rijen in Target. Foto en copyright: Jeff Chiu/STF

Black Friday in Houston

En dan is het Black Friday. De dag waarop alle Amerikanen helemaal gek worden en alle winkels vol staan met rijen, vanwege de hoge kortingen die worden gegeven., De meeste winkels gaan de avond ervoor (op Thanksgiving Day zelf) om 6 uur al open dus het loopt dan al storm. Samen met een vriendin had ik besloten om pas echt op Black Friday te gaan winkelen. We zijn naar een van de malls hier in de buurt gegaan en het was ongelofelijk druk. Het duurde al een half uur voordat we een parkeerplek hadden gevonden en daarna moesten we nog alle winkels in. De meeste winkels hadden wel goede kortingen, dus het was wel de moeite waard. We hebben heerlijk geshopt.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Marion Au pair in Houston, Texas. Ik ben 20 jaar en ben sinds juli 2014 als au pair in de USA. Mijn eerste jaar heb ik in Stamford, Connecticut gewoond en daarna ben ik naar mijn huidige gezin in Houston gegaan. Ik hoop jullie te kunnen vermaken met mijn verhalen over het au pair leven en wat ik zoal meemaak hier.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *