Home Over de VS Stap voor stap ESTA aanvragen
Stap voor stap ESTA aanvragen

Stap voor stap ESTA aanvragen

0
0

Je road trip naar Amerika is uitgestippeld, je tickets zijn geboekt en de huurauto heb je ook al op het oog. Één ding moet je vooral niet vergeten: je ESTA aanvragen. In dit artikel vertellen we stap voor stap (met screenshots) hoe je je ESTA aanvraag moet invullen. Vind je het te ingewikkeld? Je kunt je ESTA ook aanvragen via speciale bedrijven.

Stap 1: Ga naar de officiële ESTA website

De website waarop je je ESTA aanvraagt doet is https://esta.cbp.dhs.gov/esta/. Dit is de website van de Amerikaanse douane; U.S. Customs and Border Protection.

ESTA aanvragen 1

Stap 2 (optioneel): Kies je taal

Selecteer de gewenste taal, door rechts bovenin beeld op ‘English (U.S./U.K.) te klikken. In dit voorbeeld hebben we gekozen voor Nederlands.

ESTA aanvragen 2

Stap 3: Nieuwe aanvraag

Klik op ‘Nieuwe aanvraag’ of scroll direct door naar beneden en kies voor ‘Individuele aanvraag’ of ‘Groepsaanvraag’. Je kiest voor Individuele aanvraag als je alleen reist of alleen voor jezelf de ESTA wilt aanvragen. Kies voor Groepsaanvraag als je voor meer dan één persoon reistoestemming wilt aanvragen.

Tip: Je kunt ook ESTA aanvragen voor mensen met wie je niet reist. Je kunt een aanvraag doen voor maximaal 50 personen per keer en deze in één keer betalen.

In dit voorbeeld, hebben we gekozen voor een individuele aanvraag en zullen we deze stappen volgen.

ESTA aanvragen 3

Stap 4: Bevestigen en doorgaan

Lees de Veiligheidskennisgeving en klik op bevestigen en doorgaan.

esta aanvragen

Stap 5: Vrijwaringen

Lees de Vrijwaring, klik op ‘Ja, ik heb de informatie gelezen en begrepen en stem in met deze voorwaarden’ en lees vervolgens de Travel Promotion Act of 2009 en klik ook hier op ‘Ja, ik heb de informatie gelezen en begrepen en stem in met deze voorwaarden’. Klik hierna op ‘Volgende’.

ESTA aanvragen 6

Stap 6: Persoonlijke gegevens

Vul al je persoonlijke gegevens in. Let op: vul je naam in zoals die in je paspoort staat. Is je volledige naam Linda Leonie Wind, maar is je getrouwde naam Linda Canter? Dan vul je dus je meisjesnaam (Wind) in en je eerste officiële naam (in mijn geval Linda). Bij nationaliteit en geboorteland kies je voor Netherlands (NLD) als dat van toepassing is.

esta aanvragen

Stap 7: Reisgegevens

In deze stap moet je al je reisgegevens invullen, zoals een contactpersoon en het adres waar je verblijft. Heb je geen contactpersoon, dan kun je de gegevens van je hotel invullen. Heb je wel een contactpersoon bij wie je verblijft? Dan vul je zijn of haar gegevens in. Ook vul je de gegevens in van een noodcontact (binnen of buiten de VS).

esta aanvragen
ESTA aanvragen 10

Stap 8: De verkiesbaarheidsvragen

Het is tijd voor de veiligheidsvragen. Beantwoord deze eerlijk met ‘Ja’ of ‘Nee’. Hierna klik je het vakje onder ‘waarmerking’ aan. Hiermee verklaar je dat je de vragen eerlijk hebt beantwoord en dat je de vragen begrijpt. Klik op ‘Volgende’.

Stap 9: Controle

Controleer of je alle informatie correct hebt ingevoerd. Je kunt je gegevens eenvoudig aanpassen als dat nodig is. Klik opnieuw op ‘Volgende’.

Stap 10: Betaling

Nu moet je je aanvraag betalen. De kosten hiervoor zijn $14 en je kunt betalen via creditcard of PayPal. De fee bestaat uit 4 dollar processing fee en 10 dollar authorization fee. Mocht je onverhoopt geen toestemming krijgen, dan krijg je de tien dollar terug. Je betaalt geen consulaire kosten en je hoeft ook je paspoort niet op te sturen.

Stap 11: Je nummer noteren

Je krijgt een nummer, waarmee je je aanvraag kunt controleren. Noteer dit goed. Ook per mail ontvang je je aanvraagnummer.
Je ESTA aanvraag is voltooid! De status kun je eenvoudig opvragen door te klikken op ‘Bestaande aanvraag controleren’. Vul je aanvraagnummer, paspoortnummer en geboortedatum in en je ziet direct of je de ESTA toestemming hebt verkregen. Dit kun je meestal binnen 72 uur zien. Daarom is het ook van belang om vóór 72 uur voor vertrek je ESTA aan te vragen.

Wil je liever je ESTA toestemming aanvragen via een bedrijf? Bekijk dan eens onderstaand filmpje.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
tags:
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.