Home Over de VS Sportwedstrijd in Amerika bijwonen: hoe doe je dat?
Sportwedstrijd in Amerika bijwonen: hoe doe je dat?

Sportwedstrijd in Amerika bijwonen: hoe doe je dat?

0
0

De Verenigde Staten zijn hét land van de sport. Sport en competitie speelt in de VS een hele belangrijke rol, van jongs af aan. Sporten zoals American Football, basketbal en honkbal zijn echte nationale sporten en elk spel is een evenement op zich. Er zijn maar weinig Nederlanders die deze sporten op de voet volgens, maar veel toeristen willen toch graag een sportwedstrijd in Amerika bijwonen. Is het niet vanwege de wedstrijd, dan wel vanwege de grootsheid van de wedstrijden. Kan dit zomaar? En wat kan je hier verwachten?

Sportwedstrijd in Amerika: welke teams spelen waar?

Informeer welke teams er in en om de stad waar je heen gaat spelen. Hebben ze een basketbalteam of American Football-team? Kijk daarna op hun website voor de data waarop ze een thuiswedstrijd hebben. Wil je je opties nog openhouden? Dat kan natuurlijk, maar houd er rekening mee dat tegen het einde van het seizoen de kaarten snel uitverkocht zijn.

sportwedstrijd in amerika

Sportwedstrijd in Amerika: de roosters

Voor je gaat zoeken naar sportteams en tickets, is het handig om te weten dat ook topsporters wel eens vakantie hebben (of dat het off-season is). Houd er dus rekening mee dat de teams niet het hele jaar door spelen.

  • American Football (NFL) seizoen: augustus t/m januari-februari (Super Bowl)
  • Basketbal (NBA) seizoen: oktober t/m mei
  • Baseball of honkbal (MLB) seizoen: april t/m oktober
sportwedstrijd in amerika

Sportwedstrijd in Amerika bijwonen: kaarten kopen

Nu moet je kaarten kopen. Via de website van het team kom je op de juiste website terecht, maar ook op Ticketmaster.com zal je vinden wat je zoekt. Let erop dat je aan het einde van het seizoen op tijd een kaartje probeert te scoren. Kijk van tevoren op websites als SeatGeek.com om een idee te krijgen van het uitzicht vanaf de zitplaatsen waar je een oog op hebt. Hoe hoger je zit, hoe voordeliger de kaarten.

sportwedstrijd in amerika

Naast de officiële verkooppunten, kun je ook van resellers kaarten kopen voor een sportwedstrijd in Amerika. Resellers zijn mensen die een seizoenskaart hebben maar deze doorverkopen. Op deze website vind je zulke kaarten. Deze website is 100% betrouwbaar en officieel. De prijzen voor resale tickets zijn goedkoper als er nog voldoende kaarten zijn, maar ze kunnen ook oplopen als de wedstrijd uitverkocht is. Je kunt natuurlijk ook gewoon proberen om tickets te scoren als je bij het stadion zelf komt op de dag van de wedstrijd. Zo heeft Linda ooit voordelige kaarten weten te scoren van een straatverkoper voor de Rangers in Madison Square Garden.

Ticketprijzen sportwedstrijden in Amerika

Behalve de zitplek, verschillen de prijzen afhankelijk van de tijd in het seizoen, sport en stad. Om een baseball wedstrijd bij te wonen van de Los Angeles Dodgers, heb je al een kaartje vanaf $30. Staan de Dodgers in de playoffs, zullen deze prijzen fiks stijgen. Ook voor een NFL wedstrijd betaal je rond die prijs in het normale seizoen. Hoe dichter je bij het veld zit, hoe hoger de prijzen. Zo betaal je met gemak een paar honderd dollar voor een zitplek vooraan.

crowd

Wat kun je verwachten?

Sportwedstrijden zijn in de VS heel anders dan we hier gewend zijn. Elk spel is een spektakel. Buitenom het stadion is er vaak al heel wat aan de hand; tentjes met eten, muziek, héél veel mensen. Het stadion zelf is meestal enorm groot en het duurt altijd even voor je op je plek zit. Ook binnen kun je van alles eten en zien. Aan het begin van elke wedstrijd wordt het nationale volkslied gezongen. Sta dan even op met de rest van de mensen.

En dan begint het…

De teams en spelers worden vaak met rookmachines en vuurwerk aangekondigd. Tijdens de wedstrijd wordt er regelmatig iets naar het veld geroepen en mensen eten hotdogs of nachos. Het is veelal ook een familie-uitje op een zondag. Een sportwedstrijd in Amerika bijwonen is een prachtig spektakel. Vaak is er ook een pauze. Hotdogs kun je gewoon kopen bij de mensen die over de tribunes lopen. Heel handig.

Will-call: veilige optie voor sporttickets

Tegenwoordig kan je veel e-tickets krijgen die je thuis zelf print, maar soms is will-call de enige optie voor internationale kopers. Geen stress, dit is normaal en hartstikke veilig en eenvoudig. Dit betekent namelijk gewoon dat je met jouw paspoort en creditcard naar de ticketbooth gaat bij het stadion en je daar je kaartjes ophaalt. Zorg er altijd voor dat je ook even een bestellingsbevestiging uitprint en meeneemt.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *