Home Reisgids Bezienswaardigheden Smithsonian museum in Washington D.C.
Smithsonian museum in Washington D.C.

Smithsonian museum in Washington D.C.

0
0

Het Smithsonian museum is niet één museum, maar een onderzoeks- en onderwijsinstituut. In totaal heeft het Smithsonian Institution maar liefst negentien musea. De belangrijkste Smithsonian museums en onderzoekscentra zijn gevestigd in Washington D.C., rond de National Mall. En die zijn een bezoekje zeker waard!

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor het Smithsonian Institution en een bezoekje aan de verschillende Smithsonian museums in Washington D.C. stonden dan ook hoog op mijn wishlist. Afgelopen juli bezochten Rob en ik er drie. Wij bezochten het National Museum of Natural History, National Museum of American History en het National Air and Space Museum.

National Museum of Natural History

Het National Museum of Natural History is het grootste natuurhistorische Smithsonian museum en het drukstbezochte musuem van Amerika. Zeker een bezoekje waard als je er bent. Aan het museum zijn 185 wetenschappers verbonden en de collectie bestaat uit 126 miljoen specimens. Dit varieert van dinosaurusskeletten tot aan meteorieten en van mummies uit Egypte tot aan de wereldberoemde Hope Diamond. Om direct maar even over de laatste te beginnen: wat een deceptie.

smithsonian museum washington
Diamanten in het National Museum of Natural History. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Hope diamant in het National Museum of Natural History

De Hope Diamond ligt in een speciale expositieruimte, bij de Hall of Geology, Gems, and Minerals. De diamant is verwerkt in een hanger en wordt met ketting en al tentoongesteld. Stel je een heel klein kastje voor. Daarin staat een standaard die om de zoveel seconden een kwartslag draait. En waarbij iedereen zich verdrukt om een foto van het ding te maken. Ik snap het wel: de diamant is wereldberoemd. Hij is verzekerd voor zo’n 250 miljoen dollar én vormde de inspiratie voor de Heart of the Ocean uit Titanic. Maar eerlijk gezegd: als er geen echte steen ligt, geloof ik het ook. Het kastje was vettig en stoffig en de tientallen toeristen er omheen maakten het er niet beter op.

Hall of Geology, Gems and Minerals

Dan de Hall of Geology, Gems and Minerals. De eerste hal is niet zo groot, maar wel heel populair. Hier vind je de spectaculairste diamanten en andere edelstenen van het museum. Zo groot zul je ze waarschijnlijk nooit meer zien. Deze bekende diamanten zijn mooi, maar loop vooral ook even door naar de hal erachter. Hier beland je in een prachtige wereld met mineralen, edelstenen, stukken rots, goud en koper en erts. Als je de tijd neemt om alles te bekijken en de uitleg te lezen, dan ben je na deze hal al snel anderhalf uur verder en heel wat kennis rijker. Ik vond de vormen van de stenen, rotsen en mineralen enorm bijzonder en heb me uitstekend vermaakt in deze hal.

smithsonian museum
Triceratops skelet in het National Museum of Natural History. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

De verschillende exposities

In de Hall of Human Origins ligt de nadruk op de evolutie van de mens. De Dinosaurs/Hall of Paleobiology staat het complete skelet van een Tyrannosaurus Rex en een Triceratops. In de Ocean Hall vind je onder andere een skelet van de Northern Atlantic Right Whale, net als een giant squid en diverse skeletten.

Wil je het hele Natural History museum bekijken, dan heb je wel een dag nodig. Persoonlijk vond ik het museum te druk. Je moet jezelf continu door allerlei mensenmassa’s duwen. Een aanrader is dan ook om voor de opening om 10.00 uur dan al aanwezig te zijn.

Adres: 10th St. & Constitution Ave. NW, Washington D.C.

Ga je voorlopig niet naar Washington? Het The Natural History Book van het Smithsonian Institute geeft je een inkijkje in de schitterende collecties die het museum rijk is. Het is loodzwaar en heeft meer dan 650 pagina’s. Ik heb het zelf al een tijdje en ons hele gezin heeft er veel plezier van.

smithsonian museum
America on the Move tentoonstelling in het National Museum of Natural History. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

National Museum of American History

Het National Museum of American History ligt naast het National Museum of Natural History aan de National Mall. We hadden er van te voren niet over gelezen, maar het bleek het absolute hoogtepunt van ons bezoek aan Washington D.C. te zijn. Het museum is een ode aan de geschiedenis van de Verenigde Staten. De tagline is dan ook: how did we become US?. Heel erg leuk is de vaste America on the Move tentoonstelling. Hier staat onder andere de stoomlocomotief John Bull. Maar je vindt er ook één van de eerste elektrische auto’s, oude stoplichten en een stuk van de weg van Route 66. Maar dat is niet het enige bijzondere element, want al de vleugels hebben een ander thema.

smithsonian museum
De originele Star-Spangled Banner gemaakt door Mary Pickersgill uit 1813. Foto en copyright: National Museum of American History/Flickr

De Star-Spangled Banner in het National Museum of American History

Mijn persoonlijke favoriet is de eerste Amerikaanse vlag; de originele Star-Spangled Banner gemaakt door Mary Young Pickersgill in 1813. In deze ruimte, die bijna heilig aanvoelt, mag je geen foto’s maken. Dit is om de vlag te beschermen tegen het licht van flitsers. Je loopt door een donkere ruimte, waar de vlag achter glas ligt. Hij ziet er na al die jaren niet meer zo best uit, maar wat is het bijzonder om deze vlag te zien.

Jurken van de First Ladies

Ook geweldig waren de jurken die de Amerikaanse First Ladies droegen tijdens de inauguratie van hun man. Deze expositie, The First Ladies, stelt ook servies tentoon wat door de First Ladies in het Witte Huis werd gebruikt. Eigenlijk vonden we alles in dit Smithsonian museum leuk. De eerste Barbie’s, de originele Bert en Ernie poppen en de keuken van Julia Child (ja, echt!) bijvoorbeeld. Maar ook de interactieve elementen maken het museum de moeite waard.

Adres: 10th St. & Constitution Ave. NW, Washington D.C.

Smithsonian Museum
National Air and Space Museum

National Air and Space Museum

Het National Air and Space Museum is volledig gericht op de ruimtevaart en luchtvaart. Ook dit museum ligt aan de National Mall. Het museum heeft de grootste collectie met vliegtuigen en ruimtevaartuigen ter wereld. Het is dus niet meer dan terecht dat je hier topstukken vindt zoals de Wright Flyer (het eerste vliegtuig ter wereld). Of de Spirit of St. Louis, waarmee Charles Lindbergh in 1927 de Atlantische Oceaan overstak. Ook de Lockheed 5B Vega van Amelia Earhart, die als eerste vrouw de Atlantische Oceaan overstak, is te bezichtigen. En kun je de Mercury capsule Friendship 7 van John Glenn zien. Of de Bell X-1 waarmee voor het eerst de geluidsbarrière werd doorbroken. En natuurlijk kun je er een maansteen aanraken. Dit Smithsonian museum is mijn ogen ook het leukst om te bezoeken met je kinderen.

Je kunt ook films kijken en deelnemen aan interactieve activiteiten in dit Smithsonian museum. Ook in dit onderzoeksinstituut wordt onderzoek gedaan: naar planetologie, geologie en geofysica.

Adres: Independence Ave at 6th Street SW, Washington D.C.

Smithsonian museum openingstijden en prijzen:

Elk Smithsonian museum is gratis te bezoeken. Houdt er rekening mee dat het dus druk kan worden. Wil je de drukte voor zijn, zorg dan dat je er voor 10.00 uur bent. Maar eerlijk is eerlijk: wij waren er midden in de zomervakantie en we konden overal zo naar binnen lopen.

  • Natural History: elke dag geopend tussen 10.00 en 17.30 uur.
  • American History: elke dag geopend tussen 10.00 en 17.30 uur.
  • National Air and Space Museum: elke dag geopend tussen 10.00 en 17.30 uur.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *