Home Reisgids Bezienswaardigheden Shoppen in Los Angeles: de vijf leukste plekken
Shoppen in Los Angeles: de vijf leukste plekken

Shoppen in Los Angeles: de vijf leukste plekken

0
0

Shoppen in Los Angeles – en eigenlijk in heel Amerika – is een must. Je vindt er vele winkels en producten die je in Nederland en omgeving niet kunt krijgen. Vooral in een stad van luxe als LA kan het nog weleens overweldigend zijn. Op elke hoek zijn er talloze winkeltjes en in elke buurt ligt er wel één of meerdere grote malls. Deze malls zijn vaak niet zonder bijbehorende sfeermakers. Maar wat zijn nu de leukste en mooiste malls om te shoppen in Los Angeles? Dit is onze top 5!

Crème de la crème: Rodeo Drive

Wil je shoppen in Los Angeles op de meest luxe manier? Rodeo Drive is voor de meesten van ons vooral geschikt voor window shopping, maar Rodeo Drive is wel een straat die je eens gezien moet hebben. Deze straat ligt in Beverly Hills en hier vind je luxe merken zoals Louis Vuitton, Chanel en Rolex. In de omgeving zijn er ook tentjes waar je, met elk budget, leuk kunt lunchen of dineren. In de parallel straatjes parkeer je je auto eenvoudig de eerste 1 of 2 uur gratis. Vanaf Rodeo Drive kun je ook wat rondlopen door Beverly Hills: huizen bekijken of een foto maken in Beverly Gardens Park. Wie weet spot je nog een celeb of een unieke luxe auto.

rodeo drive

Shoppen in Los Angeles: Citadel Outlets

Voor de koopjesjagers onder ons is Citadel Outlets een toplocatie om te shoppen in LA. Hier vind je talloze outlets van o.a. Nike, Michael Kors en BOSS. In de food court kun je gezellig kunt lunchen. Citadel Outlets ligt ten oosten van het centrum en is makkelijk te bereiken via de I-5. Parkeren is hier helemaal gratis.

The Grove: populaire winkelstraat

Eén van de populairste en gezelligste straten om te shoppen in Los Angeles is The Grove. In dit outdoor shopping center vind je naast leuke winkels ook schattige eettentjes. Je gaat vooral naar The Grove voor de sfeer. Er is gezellig parkje in het midden gebouwd met een fontein en er rijdt regelmatig een treintje door de straten. Ook zijn er doorgaans, maar vooral in de zomer, veel activiteiten zoals concertjes, fashion shows en events voor kinderen. Parkeren is in The Grove het eerste uur gratis (met validation).

Shoppen in Los angeles
Hollywood and Highland Center

Shoppen in Los Angeles: Hollywood & Highland

Aan de Walk of Fame ligt het prachtige Hollywood & Highland: een outdoor shopping centre. Het is er veelal druk vanwege de toeristische ligging maar hierdoor niet minder gezellig. Je kunt er goed shoppen bij winkels als Victoria’s Secret, Sephora en Forever21. Daarnaast sta je natuurlijk zo op de Walk of Fame waar je toe kunt slaan in de souvenirwinkeltjes. Er zijn ook eettentjes en een mooie uitzicht op de Hollywood Sign. Parkeren is hier $2.00 voor de eerste 2 uur met validation. Zie de website voor meer informatie.

Shoppen in Los Angeles: Third Street Promenade

In Santa Monica, een paar straten vanaf het strand ligt de 3rd Street Promenade. In deze winkelstraat kun je ook erg gezellig shoppen. Wat het uniek maakt is dat je na het shoppen lekker kunt bakken op het strand én je komt in de winkelstraat veel straatmuzikanten tegen die voor een goede portie sfeer zorgen.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *