Home Reisgids Parken Sequoia National Park: de allergrootste bomen ter wereld
Sequoia National Park: de allergrootste bomen ter wereld

Sequoia National Park: de allergrootste bomen ter wereld

0
0

Sequoia National Park is een natuurpark gelegen in het zuiden van het Sierra Nevada gebergte in Californië. Dit park ligt net ten zuiden van Yosemite National Park. Het park staat bekend om de enorme sequoiabomen: dit zijn de allergrootste en oudste boomsoorten in de wereld. In het park bevinden zich talloze van deze bomen. Vijf van de tien grootste levende bomen ter wereld staan in Sequoia National Park. Maar het park heeft naast de reuzenbomen ook veel andere mooie bezienswaardigheden te bieden. En die delen we natuurlijk graag met je.

sequoia national park
Tunnel Log in Sequoia National Park

Sequoiabomen

Sequoiabomen zijn de allergrootste bomen ter wereld. Ze groeien alleen aan de westkant van het Sierra Nevada gebergte in Californië op een hoogte tussen 1.300 en 2.100 meter. Deze bomen kunnen tot wel 3.000 jaar oud worden. Door het park kom je ook omgevallen sequoias tegen, waardoor je nog eens extra goed de grootte van deze bomen kunt bewonderen. Tunnel Log is één van deze bomen. Deze sequoia was 84 meter hoog en had een diameter van 6,4 meter. Tunnel Log is over een weg gevallen en is uitgehold zodat de voertuigen er nog doorheen kunnen rijden, zo heeft ze ook haar naam gekregen.

sequoia national park

General Sherman: de allergrootste boom ter wereld

Sequoia National Park is het thuis voor één van de grootste bomen ter wereld, genaamd General Sherman. Deze enorme boom is 83,8 meter hoog. Aan de grond is de omtrek van de General Sherman maar liefst 31,3 meter de diameter is 11 meter. De geschatte leeftijd van de sequoiaboom is tussen 2.300 en 2.700 jaar oud. De boom is nog altijd te bewonderen van een afstand en is adembenemend groot. Om bij de boom te komen loop je vanaf een parkeerplaats door een bos vol sequoiabomen. Houd je camera dus bij de hand.

sequoia national park

Mount Whitney en andere bezienswaardigheden

Naast de sequoiabomen zijn er ook genoeg andere natuurattracties te vinden. Zo vind je er grote gebergtes en uitgestrekte groene vlaktes. In het oosten van het park bevindt zich Mount Whitney. Deze berg is met 4.421 meter de hoogste top van het Amerikaanse vasteland. Ook de moeite waard in Sequoia National Park is Crescent Meadow in de Giant Forest en Moro Rock, een granietkoepel die je via een handgemaakte trap kunt beklimmen.

Algemene informatie Sequoia National Park

Sequoia National Park is sinds september 1890 een beschermd natuurpark. Het park beslaat 1.635 vierkante kilometer, en er bestaat een hoogteverschil van 4.000 meter. De eerste inwoners van dit gebied waren de Monachee indianen. Na de komst van de Europeanen werd het bos gezien als een goede economische plek, vanwege de handel in het prachtige rode hout van de sequoiabomen. Hier werd aan het einde van de 19e eeuw een eind aan gemaakt toen de National Park Service het gebied onder bescherming nam.

sequoia national park

Sequoia National Park prijs

Om Sequoia National Park te bezoeken betaal je 30 dollar per voertuig (inclusief alle inzittenden) of 15 dollar per persoon die het park wandelend of per fiets betreedt. Je kunt ook gebruik maken van de America The Beautiful Pass of aan de ingang betalen. Je kunt ook een entreepas kopen via YourPassNow.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Vanwege mijn roots en vele reizen naar Amerika heb ik veel over het land te vertellen. Ik heb er gewoond en gewerkt; het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van country muziek en American Football. Ik ben elk jaar in Los Angeles en omgeving te vinden met mijn wederhelft en samen cruisen we regelmatig door het Caribisch gebied vanuit Amerika.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *