Home Reisgids Nationale parken Sequoia National Park: de allergrootste bomen ter wereld
Sequoia National Park: de allergrootste bomen ter wereld

Sequoia National Park: de allergrootste bomen ter wereld

0
0

Sequoia National Park is een nationaal park gelegen in het zuiden van het Sierra Nevada gebergte in Californië. Dit park ligt net ten zuiden van Yosemite National Park. Het park staat bekend om de enorme sequoiabomen: dit zijn de allergrootste en oudste boomsoorten in de wereld. In het park bevinden zich talloze van deze bomen. Vijf van de tien grootste levende bomen ter wereld staan in Sequoia National Park. Maar het park heeft naast de reuzenbomen ook veel andere mooie bezienswaardigheden te bieden. En die delen we natuurlijk graag met je.

Wat te doen in Sequoia National Park

Sequoia National Park heeft prachtige sequoiabomen die je te voet en met de auto kunt ontdekken. Maar behalve het bewonderen van de enorme Sequoia bomen, heeft Sequoia National Park zoveel meer te bieden. Het natuurlandschap is imposant en er zijn veel activiteiten voor jong en oud, en talloze bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende wandelpaden aangelegd waar je het park op kunt ontdekken. Je kunt paardrijden, grotten bekijken en bergbeklimmen voor de waaghalzen.

Tip: Direct een auto huren voor je rondreis in Amerika? Kijk eens bij TUI Cars!

tunnel log
Tunnel Log in Sequoia National Park

Sequoia National Park met de auto

Als je op je gemak met de auto door het Sequoia National Park wilt rijden, kan dat via de Kings Canyon Scenic Byway van Fresno tot Cedar Grove en op de terugweg neem je de Generals Highway. Deze autoroute is de beste route die je kunt nemen, en is maar liefst 200 kilometer lang. De wegen hebben heel veel bochten en leiden je door de valleien en bergen van het park. Er zijn diverse uitzichtpunten aangelegd waar je zeker moet uitstappen om foto’s te maken. De route komt langs verschillende wandelroutes, waaronder de route naar General Sherman Tree, de allergrootste sequoia boom ter wereld.

Sequoiabomen

Sequoiabomen zijn de allergrootste bomen ter wereld. Ze groeien alleen aan de westkant van het Sierra Nevada gebergte in Californië op een hoogte tussen 1.300 en 2.100 meter. Deze bomen kunnen tot wel 3.000 jaar oud worden. Door het park kom je ook omgevallen sequoias tegen, waardoor je nog eens extra goed de grootte van deze bomen kunt bewonderen. Tunnel Log is één van deze bomen. Deze sequoia was 84 meter hoog en had een diameter van 6,4 meter. Tunnel Log is over een weg gevallen en is uitgehold zodat de voertuigen er nog doorheen kunnen rijden, zo heeft ze ook haar naam gekregen.

sequoia national park

General Sherman: de allergrootste boom ter wereld

Sequoia National Park is het thuis voor één van de grootste bomen ter wereld, genaamd General Sherman. Deze enorme boom is 83,8 meter hoog. Aan de grond is de omtrek van de General Sherman maar liefst 31,3 meter de diameter is 11 meter. De geschatte leeftijd van de sequoiaboom is tussen 2.300 en 2.700 jaar oud. De boom is nog altijd te bewonderen van een afstand en is adembenemend groot. Om bij de boom te komen loop je vanaf een parkeerplaats door een bos vol sequoiabomen. Houd je camera dus bij de hand.

sequoia national park

Mount Whitney en andere bezienswaardigheden

Naast de sequoiabomen zijn er ook genoeg andere natuurattracties te vinden. Zo vind je er grote gebergtes en uitgestrekte groene vlaktes. In het oosten van het park bevindt zich Mount Whitney. Deze berg is met 4.421 meter de hoogste top van het Amerikaanse vasteland. Ook de moeite waard in Sequoia National Park is Crescent Meadow in de Giant Forest en Moro Rock, een granietkoepel die je via een handgemaakte trap kunt beklimmen.

Crystal Cave grotten bezoeken

Een leuk avontuur ondergronds? Bezoek de Crystal Cave grotten. In de grotten bevinden zich duizenden kleurrijke mineralen. Onder begeleiding van een mineralist loop je een 800 meter door de grotten waar er verteld wordt over de vorming van de stalactieten en stalagmieten. Er zijn verschillende soorten tours beschikbaar in de grotten, afhankelijk van hoe avontuurlijk je het wilt maken. De tours worden tussen mei en september gegeven, wanneer de grotten veilig bereikbaar zijn. De Family Tour is een rustige wandeltour en geschikt voor alle leeftijden. Deze tour kost $16 per volwassene. Op de Discovery Tour (13 jaar en ouder) loop je iets meer en ontdek je een groter deel van de grotten. Deze tour kost $25 per persoon. Op de meest avontuurlijke tour ga je van het pad af en moet je klimmen en kruipen. Dit is zeker een aanrader. Deze Wild Cave Tour (16 jaar en ouder) kost $140 per persoon.

Kijk op de website van Crystal Cave voor meer informatie over de tours

Sequoia National Park

Sequoia National Park hotels

Omdat er zoveel moois te zien en tofs te doen valt in het park, kun je overwegen om een nacht of twee in het park overnachten. Langs de autoroute in het park zelf zijn er veel verblijfsgelegenheden. De hotels en lodges die zich midden in de natuur bevinden zijn heel populair en zijn maanden van tevoren al volgeboekt. Je betaalt wel gemiddeld €200 per nacht. Zo heb je in het midden van de autoroute het 3-sterren Wuksachi Lodge. Dit verblijf heeft een gastenbeoordeling van 8/10 en voor een deluxe kamer met kingsize bed betaal je €275.

Cedar Grove Lodge ten noorden van het park heeft een beoordeling van 7,7/10 en kost €135 per nacht. Uiteraard kun je ook net buiten Sequoia verblijven in Fresno. Hier vind je al prima 3-sterren hotels.

Algemene informatie Sequoia National Park

Sequoia National Park is sinds september 1890 een beschermd natuurpark. Het park beslaat 1.635 vierkante kilometer, en er bestaat een hoogteverschil van 4.000 meter. De eerste inwoners van dit gebied waren de Monachee indianen. Na de komst van de Europeanen werd het bos gezien als een goede economische plek, vanwege de handel in het prachtige rode hout van de sequoiabomen. Hier werd aan het einde van de 19e eeuw een eind aan gemaakt toen de National Park Service het gebied onder bescherming nam.

sequoia national park

Sequoia National Park prijs

Om Sequoia National Park te bezoeken betaal je 30 dollar per voertuig (inclusief alle inzittenden) of 15 dollar per persoon die het park wandelend of per fiets betreedt. Je kunt ook gebruik maken van de America The Beautiful Pass of aan de ingang betalen. Je kunt ook een entreepas kopen via YourPassNow.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *