Seattle bezienswaardigheden

Seattle bezienswaardigheden

Seattle bezienswaardigheden

0
0

Seattle ligt in de staat Washington in het noordwesten van de Verenigde Staten. Deze mooie stad is omringd door prachtige natuur en ligt vlakbij de grens van Canada. Een citytrip Seattle betekent een reis vol cultuur, architectuur en natuur. Deze Seattle bezienswaardigheden mag je niet missen!

Seattle bezienswaardigheden: Pioneer Square

Pioneer Square vormt het hart van de stad en één van de belangrijkste Seattle bezienswaardigheden. Dit is namelijk de plek waar de stad in 1852 is gesticht. Geen wonder dat je rondom Pioneer Square de meeste historische gebouwen kunt vinden. Veel uit de tijd van voor 1889 valt er helaas niet te vinden. In dit jaar woedde een grote brand in de stad en aangezien de meeste huizen en gebouwen van hout waren gemaakt, is er ontzettend veel verloren gegaan. Toch vind je er nog historische gebouwen en karakteristieke architectuur uit het eind van de negentiende eeuw zoals het Klondike Gold Rush National Historical Park. Hier leer je alles over de rol van Seattle tijdens de Gold Rush van 1897. Ook staat er in Pioneer Square de oudste wolkenkrabber van de stad. Deze wolkenkrabber, de Smith Tower, is gebouwd in het jaar 1914.

Adres: Pioneer Square, Seattle, WA

Seattle bezienswaardigheden: Underground Tour

Zit je op een terrasje en zie je opeens een hele groep toeristen onder de grond verdwijnen? Dat kan! Na de verwoestende brand in 1889 is de stad wederopgebouwd. De straten zijn toentertijd verhoogd waardoor de oorspronkelijke begane grond onder straatniveau kwam te liggen. Dit hebben ze gedaan omdat Seattle vrij laag lag en daardoor vaak overstroomde. Door deze wederopbouw lagen de voordeuren van vele huizen opeens onder straatniveau en mensen moesten via een ladder of trap hun huis in. Daarom hebben ze van de oude begane grond een kelder gemaakt en de oude tweede verdieping een voordeur gegeven. Door deze verandering zit er nog een hele verdieping onder de grond. Met een georganiseerde Underground Tour kun je door deze gangenstelsels lopen en het oude Seattle ontdekken.

Adres: Beneath the Streets, 102 Cherry St, Seattle, WA
Prijs: 18 dollar

woodland park zoo

Woodland Park Zoo

De dierentuin Woodland Park Zoo bestaat al meer dan 110 jaar en het is één van de leukste Seattle bezienswaardigheden met kinderen. Maar je kunt de dierentuin natuurlijk ook gewoon bezoeken met je partner. In deze grote dierentuin wonen meer dan 1100 dieren en 300 diersoorten. Loop langs de Afrikaanse giraffen, bewonder de bedreigde Aziatische olifanten en bekijk hoe de familie orang-oetans zich vermaken. Woodland Park Zoo heeft ook tentoonstellingen en andere leerzame activiteiten voor kinderen.

Adres: 5500 Phinney Ave N, Seattle, WA
Prijs: 14.95 dollar

space needle

Seattle bezienswaardigheden: Space Needle

Hét symbool van Seattle is natuurlijk de Space Needle. Deze 184 meter hoge toren lijkt door de futuristische vormen veel op een ruimtevoertuig. Op 160 meter hoogte zit een observatieplatform en een restaurant. Bovenop deze hoge toren heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad en de omgeving. Wees niet bang: je hoeft geen honderdduizend trappen te beklimmen want er is een supersnelle lift die je binnen 43 seconden naar boven brengt. Aan de voet van de Space Needle ligt Seattle Center, dit is een park met veel kunst en entertainment.

Adres: 400 Broad St, Seattle, WA
Prijs: 22 dollar

Museum of Flight

Het Museum of Flight is een zeer geliefd museum in Seattle en mag daarom niet ontbreken bij de bezienswaardigheden. Het is populair bij zowel bij kinderen als volwassenen. Het is een groot luchtvaartmuseum waar ongeveer 150 vliegtuigen, zoals toestellen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, te bewonderen zijn. Je leert hier alles over hoe het ontwerp van een vliegtuig wordt bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd. Er is hier van alles te zien en te doen. Stap in een simulator en maak een virtuele vlucht. Of creëer digitaal een eigen ontwerp van je vliegtuig.

Adres: 9404 E. Marginal Way, Seattle, WA
Prijs: 21 dollar

seattle bezienswaardigheden

Pike Place Market

Pike Place Market is geen gewone markt maar het is meer een belevenis. Deze markt in het hart van de stad staat er al sinds 1907. Hierdoor is het de oudste boerenmarkt van heel Amerika. De ‘hoofdingang’ van deze markt ligt tussen First Avenue en Pike Street. Struin langs de kraampjes met onder andere bloemen, groenten, sieraden, kleding en souvenirs. De straatartiesten en muzikanten zorgen voor een vrolijke sfeer op deze grote markt. Voor de koffieliefhebbers: hier zit de allereerste Starbucks. Het is er vaak druk maar het is wel bijzonder om een latte of frappuccino bij deze eerste vestiging te bestellen.

Adres: First Avenue and Pike Street

seattle bezienswaardigheden

Mount Rainier National Park

Als je bovenop de Space Needle staat, dan zie je hem wel: de indrukwekkende Mount Rainier. Dit is een vulkaan waarvan de top bedekt is met sneeuw en wordt omgeven door bergweiden, prachtige bossen en zelfs een gematigd regenwoud. Het Mount Rainier National Park behoort tot de Seattle bezienswaardigheden die niet ín de stad liggen, maar op zo’n 106 mijl (170 kilometer) rijden van de stad. Ben je een langere tijd in Seattle of ben je op rondreis, dan is dit park prachtig om te bezoeken.

Prijs: 25 dollar voor één auto en zijn passagiers, gedurende zeven dagen of gratis met de America The Beautiful Pass

Reistijd + prijs naar Seattle

Als je rechtstreeks naar alle Seattle bezienswaardigheden vliegt, dan land je op Seattle-Tacoma International Airport. Verschillende vliegmaatschappijen uit Europa vliegen op dit vliegveld. Met een vlucht vanaf Schiphol Amsterdam ben je ongeveer 10 uur en 30 minuten onderweg. Je vliegt dan met KLM of Delta Air Lines. Voor de meeste maanden betaal je rond de 500 à 600 euro voor een vliegticket naar Seattle. Maar er zijn uitschieters zoals de maanden december en juli waar je vaak over de 1000 euro voor een vliegticket naar Seattle betaalt.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *