Home Reisgids Bezienswaardigheden Santa Monica Pier, beach en andere bezienswaardigheden
Santa Monica Pier, beach en andere bezienswaardigheden

Santa Monica Pier, beach en andere bezienswaardigheden

0
0

We hebben regelmatig Santa Monica genoemd in onze reistips voor Californië, maar nooit vertelt waarom deze plek nou een bezoekje waard is. Het is een stad aan de westkust van de VS, met aan de ene kant de Stille Oceaan en aan de andere kant Los Angeles. In dit artikel vertel ik je alles over de Santa Monica Pier, Santa Monica Beach en andere bezienswaardigheden.

Santa Monica Pier

De belangrijkste bezienswaardigheid is zonder twijfel de pier. Parkeer op één van de parkeerplaatsen (voor tien tot vijftien dollar) en loop vervolgens naar de pier. Je loopt dan onder het herkenbare bord door. De pier is erg populair bij toeristen: je vindt er restaurants, oude kermisattracties én het eindpunt van de beroemde Route 66.

Tip: Huurauto nodig? Regel dat al vanuit Nederland bij TUI Cars!

santa monica pier

Wat te doen op de Santa Moncia pier

Op de pier zijn allerlei verschillende attracties, zoals een achtbaan en een reuzenrad. Ook is er een oude carrousel (merry go-round) uit 1920 in het Looff Hippodrome uit 1916, kermisspelletjes en het Heal the Bay Aquarium. In de zomer worden er vaak film- en muziekevenementen georganiseerd.

Adres aquarium: 1600 Ocean Front Walk
Prijs: $7 (vanaf 13 jaar), kinderen van 12 of jonger gratis

santa monica beach

Santa Monica Beach

De stad ligt aan de oceaan en dus kun je genieten van een prachtig strand dat wordt geroemd om het zachte zand (ja, dat lees je goed). Houdt er wel rekening mee dat dit strand erg populair is: het kan er dus druk zijn in de zomer. Maar verdeeld over de maar liefst 5,5 kilometer die het strand lang is, kan je vast een plekje vinden. Er zijn ook voldoende voorzieningen, zoals bemande lifeguard-torens, restaurants, bestrate wandelpaden en wc’s.

Tip: Creditcard nodig? Vraag er één aan bij American Express!

Het originele Muscle Beach

Zowel Venice als Santa Monica hebben een Muscle Beach: een plek op het strand waar je aan je gezondheid kunt werken. Deze in Santa Monica is het origineel, terwijl je in Venice meer types ziet die graag willen opvallen.

santa monica pier

Fietsen over de Marvin Braude Bike Trail

Tussen Santa Monica en Torrance County Beach in het zuiden, ligt de Marvin Braude Bike Trail. Deze is ongeveer 32 kilometer lang en loopt langs de kust. Alleen bij Marina Del Rey fiets je door het dorp. Je komt ook langs Venice en Venice Beach.

Third Street Promenade

Een erg leuk winkelgebied is Third Street Promenade. Er mogen geen auto’s komen en je wordt omringt door palmbomen, restaurants en winkels. Op woensdagochtend is er een leuke farmers market!

Adres: 1351 3rd Street Promenade

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *