San Francisco bezienswaardigheden

San Francisco bezienswaardigheden

San Francisco bezienswaardigheden

0
0

San Francisco is een van de meest eclectische steden in de Verenigde Staten. De stad ligt aan de westkust van Amerika en behoort tot de staat Californië. Het populaire San Francisco is geliefd vanwege haar vele bezienswaardigheden, de hippiesfeer en het heuvelachtige landschap. Bekijk de zeeleeuwen bij Pier 39, eet een hapje in Chinatown en fiets over de Golden Gate Bridge. De leukste San Francisco bezienswaardigheden lees je op Hurray-USA.

San Francisco bezienswaardigheden

Golden Gate Bridge

Het is de meest iconische plek van alle San Francisco bezienswaardigheden: de Golden Gate Bridge. Deze indrukwekkende rode brug is een absolute must see als je in San Francisco bent. Er zijn een paar goede plekken waar je een mooi uitzicht hebt op de brug, maar de leukste is misschien wel vanaf Baker Beach. Hier kun je de brug niet alleen vanaf de eerste rang bekijken, maar je staat ook met je voeten in het zand bij het koude water van de Stille Oceaan. Ga vooral wanneer het donker begint te worden. Dan gaan de lampen op de brug aan en ‘is ie nog mooier! Ook een aanraden: een fiets huren en over de Golden Gate Bridge fietsen.

Tip: Boek een helikoptervlucht over San Francisco en de Golden Gate Bridge

san francisco bezienswaardigheden

Fisherman’s Wharf

Na de Golden Gate Bridge is Fisherman’s Wharf de tweede populairste van alle San Francisco bezienswaardigheden. Dit is een buurt aan de haven met souvenirwinkels, restaurants en veel street performers. De felgekleurde en knipperende reclameborden zie je hier absoluut niet over het hoofd. Ook ligt in deze buurt de drukbezochte Pier 39. Deze is niet zozeer geliefd vanwege de vele winkels en attracties, maar vooral om de kolonie zeeleeuwen die hier ieder jaar overwinteren. Kinderen vinden het prachtig om naar het schouwspel van de zeeleeuwen te kijken. Elke zeeleeuw probeert het beste plekje in de zon te bemachtigen.

Adres: 165 Jefferson Street, Suite 2F

painted ladies

Alamo Square

Alamo Square is een woonwijk en een park. Wie vroeger Full House heeft gekeken, herkent deze wijk wel. Er staan zeven Victoriaanse huizen die erg kenmerkend zijn voor de traditionele architectuur van San Francisco. Vroeger stonden er meer van zulke huizen in San Francisco maar door een aardbeving in 1906 zijn er veel huizen verloren gegaan en door de tijd heen zijn er nog een aantal afgebroken. Daarom trekt dit rijtje in Alamo Square veel bekijks. De huizen staan ook wel bekend als de Painted Ladies omdat ze verschillende kleuren hebben. Je kunt door de straat lopen om de huizen te bewonderen, maar leuker is om het groene park bovenop de heuvel te beklimmen. Vanaf hier heb je ook uitzicht op het achtergelegen zakendistrict. De Victoriaanse huizen in combinatie met de moderne gebouwen zorgt voor een apart gezicht.

Adres: Steiner St & Hayes St

Alcatraz

In de baai van Francisco ligt het eiland Alcatraz. Dit was vroeger een zwaarbewaakte gevangenis waar beroemde en gevaarlijke criminelen verbleven zoals Al Capone. Vanaf Pier 33 gaan er verschillende tours naar het eiland. Alcatraz is tegenwoordig een museum, waar je tours kunt volgen. Het heeft zelfs de status van een Nationaal Park. Leuk weetje: wanneer je kiest voor een audiotour op Alcatraz, dan krijg je zelfs geluiden te horen die in de tijd van de gevangenen zijn opgenomen. De boottocht er naartoe is ook erg mooi. Het is slim om ruim van te voren je tickets voor Alcatraz al te kopen.

Adres: Pier 33 Alcatraz Landing
Prijs: de prijzen variëren per leeftijd (gemiddeld 37 dollar)

san francisco bezienswaardigheden

Lombard Street

Terwijl je door de stad met de kabeltram rijdt, moet je ook eens uitstappen bij Lombard Street. Dit is één van de steilste straten ter wereld. Deze straat is zo steil dat het gevaarlijk is om auto’s in een rechte weg naar beneden te laten rijden dus er is voor gekozen om een slingerende weg met haarspeldbochten en bloemenperken aan te leggen. Kijk hoe de auto’s en fietsers de scherpe bochten nemen terwijl toeristen lachend het tafereel bekijken.

Adres: Lombard St

Chinatown

Naast New York City is dit de beroemdste Chinatown in de Verenigde Staten. Ook is het de grootste. Chinese immigranten kwamen naar de westkust en vestigden zich op deze plek in San Francisco. Deze wijk werd overwegend Chinees en dat is zo gebleven. Het is de beste plek om Chinees te eten (dim sum), en er zijn een aantal leuke theehuizen, bars, souvenirstalletjes en er is een fabriek waar gelukskoekjes worden gemaakt.

Adres: Chinatown

san francisco bezienswaardigheden

San Francisco bezienswaardigheden: een ritje in de cable car

Kom je naar San Francisco met kinderen, dan moet je eigenlijk wel een ritje in een Cable Car maken. Dit zijn oude kabeltrams die zich een weg banen over de heuvels van de stad. San Francisco is gebouwd op 43 heuvels en dat is goed te merken. Het is daarom geen overbodige luxe voor je benen om een stukje met de tram mee te rijden. Er rijden nu nog drie tramlijnen door de stad: de Powell-Mason lijn, de Powell-Hyde lijn en de California lijn. Stap aan boord en laat je meevoeren langs een aantal bekende bezienswaardigheden.

Adres: Powell-Mason en Powell-Hyde vertrekken vanaf Powell and Market streets. De California lijn vertrekt vanuit het Financiële District.
Prijs: 7 dollar. Kinderen onder de vier jaar zijn gratis.

Union Square

Goed winkelen is een ding dat zeker is in San Francisco. Een bezoek aan Union Square is voor de winkelliefhebbers een walhalla. De grote warenhuizen en winkelketens zitten hier gevestigd en ook vind je er vele kleine winkeltjes. Niet voor niets is Union Square het derde grootste winkelgebied van de Verenigde Staten.

Adres: Union Square

Reistijd + prijs San Francisco

Als je vliegtickets boekt naar San Francisco, dan vlieg je meestal via andere steden omdat dat goedkoper is. Het nadeel is dat je door de overstap wel langer onderweg bent. Toch gaan er vanaf Schiphol Amsterdam ook rechtstreekse vluchten naar de stad. Deze vluchten worden uitgevoerd door KLM en Delta Air Lines en duren ongeveer 11 uur. De prijs voor een retourvlucht ligt ongeveer rond de 800 euro. In de maand juli is een vliegticket naar San Francisco een stuk prijziger en ben je ongeveer 1000 euro kwijt.

Viator

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *