Home Reisgids Staten Andere staten San Antonio bezienswaardigheden: onze tips
San Antonio bezienswaardigheden: onze tips

San Antonio bezienswaardigheden: onze tips

0
0

San Antonio is de oudste stad van de staat Texas. Voor veel mensen zal deze stad niet heel bekend klinken, maar desalniettemin behoort San Antonio wel tot de grootste steden van de Verenigde Staten. Het is een veelzijdige stad en wordt ook wel het Venetië van het Wilde Westen genoemd door de rivier die midden door de stad stroomt. De stad ligt vlakbij Mexico en doordat veel inwoners Mexicaans bloed hebben, is San Antonio een smeltkroes van de Amerikaanse en Mexicaanse cultuur.

Bezienswaardigheden San Antonio

San Antonio River Walk

Midden door San Antonio stroomt een rivier met daarnaast een wandelroute, winkels, bars en restaurants. Het doet je hier een beetje denken aan Venetië. Als je langs de River Walk loopt, midden door het historische centrum, kom je langs drie rivieren: Alamo, Villita en St. Mary’s. Ook zijn er onderweg diverse bezienswaardigheden en mooie gebouwen zoals de Cathedral of San Fernando, The Majestic Theater en The Spanish Governor’s Palace.

san antonio alamo

The Alamo

Het gebouw The Alamo zie je wanneer je de Mission Trail wandelt. Deze voormalige missiepost heeft een belangrijke rol in de geschiedenis van San Antonio gespeeld. Het werd een fort toen de Spaanse overheersers de stad wilden beschermen tegen de Fransen en Amerikanen. Later verenigden 200 Texanen in het fort om een bloedige strijd aan te gaan tegen Mexicaanse overheersers. Neem een kijkje binnen in The Alamo om een goed beeld te krijgen van de geschiedenis van de stad.

Adres: 300 Alamo Plaza
Prijs: gratis

Tip: zoek direct een hotel in San Antonio, Texas

Mission Trail

Texas is lang in Spaanse handen geweest en dat zie je goed terug aan de vele gebouwen in Spaanse stijl in de stad. Enkele bekenden zijn de vijf Spaanse missies: The Alamo, Mission Concepción, Mission San José, Mission San Juan Capistrano en Mission San Francisco de la Espada. De Mission Trail is de route die langs deze gebouwen loopt. Er worden nog regelmatig religieuze diensten gehouden, maar als bezoeker mag je er gratis een kijkje nemen. Het is zelfs mogelijk om je er te laten rondleiden.

Market Square (El Mercado)

In San Antonio zijn veel Mexicaanse invloeden te vinden aangezien de stad bijna aan de grens van Mexico ligt. Om deze Mexicaanse sfeer te proeven, ga je naar de Market Square of op zijn Mexicaans: El Mercado. Dit is een authentieke Mexicaanse markt met ongeveer 30 winkels waar je terecht kunt voor Mexicaans eten, mariachi bands en hebbedingetjes als sombrero’s en papieren bloemen. In de aangrenzende Farmers Market Place zijn er nog eens 80 winkels te vinden.

Adres: 514 W Commerce St

San Antonio Zoo

Reis je met kinderen breng dan zeker een bezoek aan San Antonio’s Zoo. De dierentuin ligt midden in het Brackenridge Park dat niet ver van het stadscentrum is. Een lokale zakenman en filantroop, kolonel George W. Brackenridge, kocht in 1914 wat apen, beren, leeuwen en buffels en zette deze op een stuk land. Dat deed hij cadeau aan de stad. Inmiddels is de dierentuin uitgebreid met ongeveer 8.500 zoogdieren, zeedieren, vogels en reptielen. Je kunt er dus met gemak een hele dag doorbrengen.

Adres: 3903 North St. Mary’s St.
Prijs: 21.99 dollar voor volwassenen en 19.99 dollar voor kinderen

Buckhorn Saloon & Museum

In de Texaanse geschiedenis duiken, dat doe je in het Buckhorn Saloon & Museum. In dit museum is meer dan 130 jaar Texaanse geschiedenis tentoongesteld. Van hoorns tot een tweekoppig kalf en een lam met acht poten. Je kunt in de shooting gallery zelfs een geweer in handen nemen om een potje te schieten. Heb je honger gekregen van alle indrukken? Je kunt er terecht voor een lekker biertje en een Buckhorn burger met friet.

Adres: 318 E. Houston Street
Prijs: 19.99 dollar + tax voor volwassenen en 14.99 dollar + tax voor kinderen. Toegangsbewijs is niet nodig voor Buckhorn Saloon, Café, Gift Shop en the Arcade

SeaWorld San Antonio

Nog niet genoeg dieren gezien in de San Antonio’s Zoo? Breng een bezoek aan SeaWorld San Antonio en kom oog in oog te staan met diverse zeedieren. In het aquarium leven tropische vissen, haaien en nog veel meer andere onderwaterdieren. Zelf kun je ook een ritje maken in een van de spectaculaire waterachtbanen. Super leuk voor de kinderen!

Adres: 0500 SeaWorld Drive
Prijs: vanaf 59 dollar online en 69 dollar aan de kassa

Tower of the Americas

Wil je een mooi uitzicht over de stad hebben? Beklim dan de Tower of the Americas, het hoogste gebouw (176 meter) van San Antonio. Met een glazen lift ga je naar de top van de toren, vanwaar je een prachtig aanzien over San Antonio hebt. Ook kun je boven in de toren genieten van een diner met een panorama uitzicht over de stad.

Adres: 739 E. Cesar E. Chavez Blvd.
Prijs: 13 dollar voor volwassenen en 10 dollar voor kinderen

Reistijd + prijs naar San Antonio

Als je naar San Antonio reist, dan vlieg je op het San Antonio International Airport (SAT). Dit vliegveld ligt op ongeveer 15 kilometer van de binnenstad. De vlucht duurt ongeveer 13 uur en 50 minuten, dat is wel inclusief een tussenstop van circa 1,5 uur. De prijzen voor de vliegtickets zijn erg afhankelijk van de reisdata. Zo is het in april mogelijk om tickets onder de 500 euro te bemachtigen, maar in het hoogseizoen betaal je gemakkelijk meer dan 800 euro voor een retourtje. Via Vliegtickets.nl zoek je de voordeligste tickets voor jouw data, maar je kunt ook per maand zoeken wat het goedkoopst is.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *