Home Reisgids Staten Florida Rondreis Florida: langs de oostkust in twee weken
Rondreis Florida: langs de oostkust in twee weken

Rondreis Florida: langs de oostkust in twee weken

0
0

De westkust van Florida staat bekend om zijn prachtige stranden en luxe. Maar wist je dat de oostkust van Florida ook de moeite waard is om te verkennen? Echt grote steden kom je niet tegen, maar deze reis combineert geschiedenis, veel natuur en pretparken met elkaar. Kortom, de perfecte vakantie. Maak kennis met een tweeweekse rondreis Florida langs de oostkust.

Rondreis Florida: start in Orlando

Dag 1 t/m 5 breng je door in Orlando. Een grote aanrader is om niet voor een hotel te gaan, maar om een vakantievilla te boeken met eigen zwembad. Vaak is dit met een gezin goedkoper dan een hotel. Breng een bezoek aan een van de Disney parken, aan Universal Studios en ga shoppen in de Florida Mall. Of scoor koopjes in een van de outlets. Vervelen hoef je je zeker niet.

Op dag 5 rijd je in een uurtje naar New Smyrna Beach. Dit schattige plaatje is een walhalla voor surfers en heerlijk rustig. Wandel langs het strand, eet een ijsje en geniet.

Rondreis Florida: van New Smyrna naar Daytona Beach

Op dag 6 is het tijd voor Daytona Beach, de grote broer van New Smyrna Beach. Dit is dé plek voor bikers, Nascar en vergane glorie. Een halfuurtje rijden. Breng een bezoek aan de Daytona International Speedway. Zelfs in de omliggende winkels kun je de auto’s horen brullen. Vergaap je aan de eindeloze rij hotels langs de kust.

Rondreis Florida
Rondreis Florida: de A1A is een prachtige scenic driveway

Naar de oudste plaats van de VS: Saint Augustine

Op dag 7 vervolg je de reis over één van de mooiste wegen van Amerika: de A1A, die je langs de kust naar het noorden van Florida brengt. Stel de TomTom dus ook niet in op de snelste route, want dan mis je dit moois. Neem dan ook de tijd, stop regelmatig en rijd zo langzaam als je kan naar Saint Augustine. Geniet van alle grote huizen langs de weg.

Op dag 7 kom je aan, en breng ook gerust dag 8 door in Saint Augustine. Dit is het oudste plaatsje van Amerika en heeft een schattig toeristisch binnenstadje met overal Spaanse vlaggen. Ga naar het Castillo de San Marcos, het fort, en breng een bezoek aan Flagler College, de universiteit van Saint Augustine. Een rondleiding boeken is zeer de moeite waard, aangezien de universiteit wordt vergeleken met Hogwarts uit Harry Potter.

Rondreis Florida
Rondreis Florida: Saint Augustine en de universiteit

Rondreis Florida: Amalia Island

Op dag 9 ’s ochtends vervolg je je weg over de prachtige A1A, richting Amalia Island. Trek hier ook weer gerust een paar uur voor uit want er is genoeg moois te zien onderweg. Breng dag 9 en 10 door op Amelia Island. Je kunt hier fietsen langs prachtig grote Victoriaanse huizen, of het museum van het eiland bezoeken. Een weldadige plek om te genieten van de natuur. Als je de kans krijgt, boek dan de ferry naar Cumber Island, waar wilde paarden over het strand rennen.

Op dag 11 is het tijd om land inwaarts te vertrekken. In 2 uur rijd je naar Gainesville, een universiteitsstadje waar de University of Florida onderdak biedt aan duizenden studenten. Beleef hier de Amerikaanse universiteitscultuur.

Op dag 12 rijd je in twee uur weer naar Orlando. Verwacht dit keer geen mooie natuur, maar wel een hoop borden die je waarschuwen voor abortus en je uitnodigen om je te bekeren tot het christendom. Ook dit is het echte Amerika.

Breng dag 13 en 14 door in Celebration, een plaatsje aangelegd door Walt Disney in Orlando, om je vakantie super relaxed af te sluiten.

Rondreis Florida Celebration
Rondreis Florida: Celebration is aangelegd door Walt Disney

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Judith Ik schrijf in het dagelijks leven vooral over politiek en economie, maar droom daarnaast elke vrije minuut van de dag over Amerika. Voordat ik mijn master Journalistiek haalde, rondde ik mijn bachelor American Studies af (inclusief halfjaar in Chapel Hill, NC). Bijna al mijn jeugdvakanties bracht ik door in Orlando. Nu probeer ik ook 1 à 2 keer per jaar te gaan.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *