Home Over de VS Rondreis Amerika zelf samenstellen
Rondreis Amerika zelf samenstellen

Rondreis Amerika zelf samenstellen

0
0

Rondreis Amerika zelf samenstellen: onze tips

Wil je je rondreis Amerika zelf samenstellen? We hebben al heel wat nuttige artikelen geschreven over vakanties in Amerika en die worden dan ook het best gelezen op Hurray-USA. In dit artikel vind je een overzicht van tips voor het boeken van een huurauto in Amerika, wat je verblijfopties zijn en hoe je goedkoop vliegtickets kunt boeken. We hebben links naar uitgebreidere artikelen toegevoegd die we over dat onderwerp hebben geschreven. We beginnen bij het begin: je vakantie Amerika zelf boeken in een paar simpele stappen.

Laatste update: 21-8-2018

Tip: Direct een auto huren bij Rentalcars.com

rondreis amerika zelf samenstellen

Rondreis Amerika zelf samenstellen of via een reisbureau?

Ga je je vakantie naar Amerika zelf boeken of kies je liever voor een georganiseerde reis via een reisbureau? Voordelen van een reisbureau zijn dat je bijvoorbeeld altijd een contactpersoon hebt in Nederland en dat je zelf niks hoeft uit te zoeken. Je boekt en je kunt gaan. Daar staat tegenover dat je er vaak wel wat extra voor betaald en je niet je eigen plan kunt trekken. Door zelf je reis te boeken bij bijvoorbeeld Booking.com en Expedia.nl kun je precies doen en laten wat je zelf wilt, hotels vergelijken en ben je waarschijnlijk wat goedkoper uit.

Tip: koop direct je Amerikaanse simkaart online bij Simly.com

Rondreis Amerika zelf samenstellen: goedkope vliegtickets boeken

Ga je je rondreis Amerika zelf samenstellen, dan wil je natuurlijk goedkope vliegtickets boeken. Belangrijke tips als je goedkope tickets naar Amerika wilt boeken: wees flexibel, kijk langere tijd naar vliegtickets en boek op een dinsdag. Dan zijn de tickets namelijk het goedkoopst. Het kan ook veel geld schelen om niet alleen vanaf Schiphol te willen vliegen, maar bijvoorbeeld ook vanaf Brussel of Düsseldorf. Boeken kun je doen via KLM.nl, maar ook via vliegticketvergelijkers als Skyscanner en WTC.nl – World Ticket Center.

Lees verder: Voordelige vliegtickets naar Amerika

rondreis amerika zelf samenstellen

Rondreis Amerika zelf samenstellen: auto huren

Je hebt tijdens je vakantie in Amerika een huurauto nodig, tenzij je naar een stad gaat als New York. Op elk vliegveld kun je huurauto’s ophalen bij verhuurbedrijven zoals Hertz, Alamo, Budget of AVIS. Als je via een carbroker als Rentalcars.com of Holidaycars.com boekt, is dat vaak goedkoper dan via een verhuurmaatschappij zelf. Lees in onderstaand artikel over het formaat van verschillende huurauto’s, over de one way fee en verzekeringen van je Amerikaanse huurauto en extra kosten. En natuurlijk ook over de benzineprijs in Amerika.

Lees verder: Auto huren Amerika: tips en trucs
Lees verder: Auto huren Amerika onder 21 en 25 jaar

rondreis amerika zelf samenstellen

Rondreis Amerika zelf samenstellen: hotels en motels

Je keuze voor een hotel of motel is heel persoonlijk. Sommige mensen slapen overal; als het maar schoon is en er een bed staat. Anderen, zoals ik, willen toch wel graag een mooi hotel, een beetje modern ook graag en pluizen dus voor de reis Tripadvisor helemaal uit. Ik boek meestal zelfs via Expedia.nl of Booking.com. In de VS heb je natuurlijk de bekende hotelketens Hilton, Marriott en Hyatt, maar ook goedkopere motelketens. Tijdens je roadtrip in Amerika kun je dus prima slapen bij Motel 6, Super8 of Best Western. Waar moet je op letten als je een hotel of motel boekt in Amerika? Je leest het in onderstaand artikel.

Lees verder: Hotels en motels in Amerika: wat kun je verwachten?

Rondreis Amerika zelf samenstellen: ESTA aanvragen

Je ticket is geboekt, de huurauto staat bij aankomst klaar op de luchthaven. Nu alleen nog even zorgen dat je ook daadwerkelijk het land in mag. En dus vraag je uiterlijk 72 uur van te voren de ESTA reistoestemming aan. Datis niet moeilijk: je hoeft je paspoort niet op te sturen en je betaald er maar 14 dollar voor. Betalen kan tegenwoordig zowel met creditcard als PayPal.

Lees verder: ESTA aanvragen voor Amerika
Lees verder: Stap voor stap ESTA aanvragen

rondreis amerika zelf samenstellen

Rondreis Amerika zelf samenstellen: tips

Nu je ook je ESTA hebt geregeld, kan de vakantie beginnen. Daarom tot slot nog een paar artikelen met tips die handig zijn om te weten voor vertrek. Lees meer over pinnen in Amerika en wat een normale fooi is in Amerika. Ook hebben we een interessant artikel over de minimumleeftijd in Amerika om een auto te huren, alcohol te kopen en clubs binnen te komen. Fijne reis!

Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *