Home Reisgids Nationale parken Rocky Mountain National Park bezienswaardigheden
Rocky Mountain National Park bezienswaardigheden

Rocky Mountain National Park bezienswaardigheden

0
0

De bergketen Rocky Mountains loopt van de Amerikaanse staat New Mexico 3000 kilometer naar het noorden, naar Brits-Columbia in Canada. Rocky Mountain National Park is onderdeel van de Colorado Rockies (ook wel Southern Rocky Mountains genoemd): de bergketen in Colorado, Wyoming en New Mexico. Mount Elbert is de hoogste berg in de Rocky Mountains en is met zijn 4.401 meter overal te zien. Het park ligt in het noorden van Colorado, op zo’n 120 kilometer ten noordwesten van Denver. We vertellen je over de mooiste plekken in het nationale park, inclusief over de scenic drive Trail Ridge Road.

Rocky Mountain National Park scenic drive

Je trip naar Rocky Mountain National Park kun je het makkelijkst vanuit Denver beginnen. Vanaf het begin van het park volg je de Trail Ridge Road met je huurauto. Deze weg is 77 kilometer lang en neemt je helemaal mee naar het hoogste punt van de Rockies. Je komt allerlei prachtige uitkijkpunten tegen tijdens het rijden. Op een gegevens moment rijd je boven de treeline: een punt zo hoog dat er geen bomen meer groeien. De besneeuwde bergtoppen en alle meren die je ziet zorgen voor een sprookjesachtig effect, dus houd je camera of telefoon paraat. Stel dat je zonder stops de Trail Ridge Road zou rijden, dan ben je met twee uur klaar. Maar uiteraard wil je op de mooiste plekken stoppen, dus reken op een hele dag. Als je eten meeneemt, dan kun je onderweg picknicken.

rocky mountain national park

Rocky Mountain National Park bezienswaardigheden

We hebben natuurlijk de populairste bezienswaardigheden van het park voor je op een rijtje gezet.

Rainbow Curve

De belangrijkste bezienswaardigheid in het park is de eerder besproken Trail Ridge Road. In het donker is Rainbow Curve aan deze weg prachtig: je ziet dan de lampjes van Fort Collins tot Denver.

Emerald Lake Trail

De Emerald Lake Trail in Rocky Mountain National Park loopt langst drie mooie meren: Nymph Lake, omringd door lelies, Dream Lake en Emerald Lake. De trail is ongeveer 5 kilometer lang in totaal. Bij het meer aangekomen zie je de Hallett Peak. De hike begint aan de Bear Lake Trailhead. Als je in het hoogseizoen komt, kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden. Je kunt ook de gratis shuttlebus gebruiken om naar de trailhead te rijden. Het is sowieso verstandig om vroeg op pad te gaan: dit is de populairste trail van het park.

Bear Lake + trail

Als je toch naar de Emerald Lake Trail gaat, neem dan even de tijd om op de terugweg Bear Lake te bekijken: het is de moeite waard. Je vindt het vlak na de trailhead van Bear Lake Trail. Je kunt ook de Bear Lake Nature Trail lopen: dit is een korte, maar drukke trail rond Bear Lake. Hij is 1,3 kilometer lang.

alberta falls rocky mountain national park

Alberta Falls

Aan de Bear Lake Road kom je de Glacier Gorge Trailhead tegen. Vanaf hier kun je naar de 9 meter hoge Alberta Falls lopen. De hike is in totaal 2,7 kilometer lang en wordt gezien als één van de beste watervalwandelingen in Rocky Mountain National Park.

trail ridge road

Trail Ridge Road in de herfst en winter

Vanwege de kou en sneeuwval is Trail Ridge Road niet altijd geopend. Meestal is de scenic drive geopend van Memorial Day weekend (in mei) tot Columbus Day in oktober. Maar als er onverwacht later nog sneeuw valt, dan kan de weg gesloten zijn. Check daarom altijd voor je erheen gaat deze site van de National Park Service.

Dieren in Rocky Mountain National Park

Het mooie van nationale parken in Amerika is dat je er allerlei bijzondere, wilde dieren kunt tegenkomen. Dat is in Rocky Mountains National Park natuurlijk niet anders! Wapiti’s (een soort hert), elanden, puma’s, marmotten, fluithazen (pika’s), sneeuwhoenders, berggeiten, coyote’s en dikhoornschapen bijvoorbeeld. Er leven ook zwarte beren, maar er zijn er niet veel in het park. Dus houd je ogen open: misschien spot je nog iets bijzonders!

trail ridge road
Zonsopkomst in Rocky Mountain National Park

Rocky Mountains reizen

We hebben de mooiste georganiseerde reizen naar de Rocky Mountains voor je verzameld:

  • 14 dagen – Rocky Mountain Discovery – vanaf 3300 euro (meer info)
  • 16 dagen – Rocky Mountain Frontiers – vanaf 2679 euro (meer info)
  • 9 dagen – Rocky Mountain High – vanaf 1831 euro (meer info)
  • 19 dagen – From the Pacific to the Rockies – vanaf 1853 euro (meer info)

Rocky Mountain NP entree

De entree voor één dag in het park is 25 dollar voor een auto met maximaal 16 passagiers. Wil je liever langer in het park blijven? Kies dan voor een 7-daagse pas voor 35 dollar. Als je op de fiets op lopend naar het park gaat betaal je 20 dollar voor 7 dagen en 15 dollar voor één dag. Op een motor is ook mogelijk: je betaalt dan 30 dollar voor 7 dagen of 1 dag voor 25 dollar. Bezoek je meerdere parken, kijk dan eens of de America the Beautiful pas iets voor jou is.

Het adres voor je navigatie is 1000 US Hwy 36, Estes Park, CO 80517.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *