Home Reisgids Steden Las Vegas Roadtrip Texas: van Texas naar Las Vegas en weer terug
Roadtrip Texas: van Texas naar Las Vegas en weer terug

Roadtrip Texas: van Texas naar Las Vegas en weer terug

0
2

Wij zijn net terug van onze roadtrip Texas. Na twee heerlijke weken daar, is het ook fijn om weer thuis te zijn. Ik kan niet wachten om m’n verhalen te delen! En wellicht kan ik jou ook inspireren met onze roadtrip, die ons van Texas naar New Mexico, Arizona, Nevada en weer terug naar Texas bracht.

roadtrip texas

Roadtrip Texas: in het water gevallen

Je hebt vast wel meegekregen dat het noodweer was in Texas enkele weken geleden. En met noodweer bedoel ik geen simpel regenbuitje, maar rivieren die buiten hun oevers traden en instortende bruggen. Hoewel alles was gepland en geboekt, waren we natuurlijk niet van plan om onze vakantie in het water te laten vallen. Regen hebben we al genoeg in Nederland en het grote voordeel van de VS is dat je áltijd de zon kunt opzoeken. Overigens overkwam ons in 2015 al hetzelfde: ook toen zorgen overstromingen ervoor dat onze roadtrip Texas niet doorging zoals gepland. Na de Grand Prix in Austin maakten we dan ook dat we wegkwamen!

Roadtrip Texas: regen in Houston

Dag 1: We vlogen met KLM van Amsterdam naar Houston. Een prima en rechtstreekse vlucht van zo’n 10,5 uur. Eenmaal aangekomen gingen we met de bus naar het rental car complex om onze huurauto op te halen. We boeken altijd bij Alamo, dit keer via TUI Cars. We rijden weg met een gloednieuwe Nissan Rogue intermediate SUV: geen spannende auto om te zien, maar bijzonder comfortabel en van allerlei nieuwe snufjes voorzien. Zo houdt ‘ie automatisch de afstand die jij hebt ingeschakeld als je cruise control hebt ingeschakeld en heeft hij lampjes die aangeven of er een auto in je dode hoek rijdt. Ideaal! Deze reis hebben we voornamelijk gekozen voor hotels van de La Quinta keten, waarover ik in een apart artikel meer ga vertellen.

Dag 2: Galveston is een plaats aan de kust van de Golf van Mexico. Ik ben dól op zeeën en oceanen en moet er altijd even naar toe. Galveston is niet alleen heel mooi, maar ook historisch. Dit was het eerste super leuke plekje waar we onze vakantie zijn geweest. Later meer!

Dag 3: In Houston zijn we een beetje beperkt door het weer. De vliegshow met de Blue Angels valt grotendeels in het water, al vliegen de Blue Angels gelukkig wel hun show om 3 uur ’s middags. Dat we daar vijf uur op hebben staan wachten, is een klein detail.

Tip: direct je auto huren Amerika

Roadtrip Texas
Selfie met Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Austin. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Naar de Grand Prix in Austin en door naar El Paso

Dag 4 en 5: Direct na de vliegshow in Houston rijden we door naar Austin, want op zondag wordt daar de Grand Prix gereden. En wij willen Max zien winnen! In een apart artikel zal ik uitgebreid beschrijven hoe fantastisch het was én tips geven als je zelf ook een keer naar de GP van Austin wilt.

Dag 6: Tijd om Texas achter ons te laten. We stoppen ’s ochtends nog even in het leuke stadje Fredricksburg. Texas verlaten duurt wel even trouwens: na een hele dag rijden zijn we aangekomen in El Paso. Nog steeds in Texas. Het is onvoorstelbaar, hoe groot deze staat is. El Paso ligt op de grens met Mexico en vormt een geheel met het Mexicaanse Ciudad Juarez. We overnachten hier en gaan naar de prachtige scenic overlook, waarover later meer.

Roadtrip Texas
Linda bij een Saguaro cactus in Coronado National Forest. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Door naar de zon in Tucson, Arizona

Dag 7 en 8: We zijn van plan om een paar dagen door te brengen in Phoenix, Arizona, maar na een tip gaan we eerst naar Tucson, Arizona. Wat een geweldige stad! Tucson is wat ons betreft de verrassing van de vakantie. De stad ligt in de Sonorawoestijn, tussen twee delen van Saguaro National Park. Je weet wel: de beroemde cactussen. Hoewel hier nauwelijks neerslag valt, komen wij aan in een hoosbui. Het staartje van het noodweer dat we proberen te ontlopen. Gelukkig vermaken we ons de eerste regenachtige dag prima en hebben we daarna prachtige dagen. Over Tucson heb ik zoveel te vertellen en dat zul je dan ook snel lezen in een apart artikel.

Dag 9: We rijden via Phoenix naar Flagstaff. In Phoenix bezoeken we Cerreta’s Candy Company. Dit is een kleinschalige snoepfabriek, waarbij je dagelijks om 10.00 en 13.00 een gratis tour kunt volgen. Je ziet dan onder andere hoe pretzels een badje van witte chocolade krijgen (jum!). Een aanrader als je toch in de buurt bent. Flagstaff zelf is ook genieten. Wat een leuke plek! Eigenlijk zijn we hier alleen een keer ’s avonds geweest omdat we de volgende dag vroeg naar de Grand Canyon zouden gaan. We besluiten om hier na ons uitstapje naar Las Vegas nog een dag terug te komen. Je leest hier binnenkort over in een ander artikel.

Roadtrip Texas
Bij de Backstreet Boys in Las Vegas. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Naar de Backstreet Boys in Las Vegas

Dag 10: Van Flagstaff rijden we naar Las Vegas. Mensen die mij persoonlijk kennen, weten dat ik een enorme fan ben van de Backstreet Boys. Zij staan al anderhalf jaar met hun residency in Planet Hollywood in Las Vegas. En als ik dan op maar vijf uurtjes rijden ben – dat is niks in de VS – dan MOET ik er heen. Dus ondanks een wat protesterende echtgenoot, zijn we voor een nachtje naar Las Vegas gegaan. Tickets boeken voor een residency in Las Vegas is eenvoudig en ik zal mijn ervaringen binnenkort delen.

Via New Mexico terug naar Texas

Dag 11: Na een heerlijk ontbijt bij de Peppermill in Las Vegas en een rondje kleiduiven schieten bij de Pro Gun Club is het tijd om aan de terugweg te beginnen. En dat is er nogal één: van Las Vegas naar Houston is toch een reis van 2300 kilometer. We doorkruisen tijdens de terugrit Nevada, Arizona, New Mexico en Texas. We ontwaken op dag 11 in een heerlijk warme woestijnstad met 30 graden, maar ’s avonds staan we bibberend in een bevroren Flagstaff. Gelukkig heeft onze lodge een kachel!

Dag 12: De tweede etappe van onze roadtrip Texas is Flagstaff – Albuquerque. Door het tijdverschil van twee uur moeten we extra snel rijden om de Grand Prix van Mexico te kunnen zien in Albuquerque. We vallen om 13.00 een Hooters binnen, waar we Max direct naar de eerste plaats zien rijden. Downtown Albuquerque is leuk, maar haalt het niet bij het charmante Flagstaff en Tucson.

Roadtrip Texas
Palo Duro Canyon State Park, bij Amarillo en Canyon. Foto en copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Roadtrip Texas: Amarillo, Dallas en Houston

Dag 13: De derde etappe is Albuquerque – Amarillo. We zijn er eerder geweest en hebben toen niet veel meer gezien dan de modderige Cadillac Ranch en Big Texan Steakhouse. Die laatste bezoeken we opnieuw, tot mijn grote plezier. Maar eerst gaan we nog naar Palo Duro Canyon State Park. Dit is de op één na grootste canyon in de VS: natuurlijk na de Grand Canyon. En vanwege zijn grootsheid verdiend dit natuurverschijnsel ook een eigen artikel!

Dag 14: We rijden van Amarillo naar Dallas. Als mijn telefoon ’s ochtends automatisch verbinding maakt met een Walmart waar we langs rijden, krijg ik een appje van KLM. Onze vlucht van twee dagen later is geannuleerd. En dat is het wel zo ongeveer. We rijden – lichtelijk gestresst, naar een ander punt met WiFi, maar de klantenservice van KLM reageert pas laat. Halverwege de dag is eindelijk alles geregeld. We zitten bij een McDonalds voor de WiFi, terwijl ik alles regel. We vliegen een dag eerder naar huis dan gepland. Die avond overnachten we nog in Dallas en eten we bij Gas Monkey Bar N’ Grill. We zijn hier twee keer eerder geweest en het eten is nog steeds net zo lekker.

Dag 15: Omdat we opeens vandaag al vliegen, moeten we flink doorrijden om van Dallas in Houston te komen. We hebben alle tijd, maar met het oog op files wil je toch op tijd vertrekken. Alles verloopt trouwens heel voorspoedig. We leveren onze auto weer in op het vliegveld van Houston. Alles staat duidelijk aangegeven, je haalt je spullen eruit en dat is dat. Fijn is dat toch!

Onze reis was, ondanks de veranderde plannen van onze roadtrip Texas, hartstikke geslaagd. Austin en Houston vinden we allebei een beetje zielloze steden en tijdens een volgende reis willen we graag meer ontdekken van Tucson en Flagstaff. Ik kijk er naar uit om onze tips te delen in alle nieuwe artikelen! Hopelijk jullie ook.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

Comment(2)

  1. Hoi Linda ik volg jouw mooie rit van Houston naar lasvegas en weer terug , nu ben ik benieuwd welke hotels je hebt bezocht en of deze zijn bevallen ? Vr groet paulien teunissen

    1. Hoi Paulien, wat leuk om van je te horen! We hebben veel overnacht bij La Quinta. Dat is een hotelketen die betaalbaar en okay is. Het zijn geen super bijzondere hotels, maar goed genoeg.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *