Orlando naar Miami: mini rondreis Amerika

Orlando naar Miami: mini rondreis Amerika

Orlando naar Miami: mini rondreis Amerika

0
0

Ga je op vakantie naar Florida, dan kun je heel eenvoudig een mini roadtrip maken van Orlando naar Miami. Beide steden zijn de moeite waard om te bezoeken. En goed nieuws: het is maar een paar uurtjes rijden.

Mini roadtrip: van Orlando naar Miami

Als je een goedkope Fly Drive bij TUI.nl boekt, dan land je in Miami of Orlando. Goede reden om een mini roadtrip van Orlando naar Miami te doen. Of andersom natuurlijk. Onderweg zijn er talloze leuke steden om te bezoeken. Hoewel de reis niet lang duurt, is het handig om er een klein dagje voor uit te trekken. Vertrek op tijd en eet onderweg bij de talloze restaurants op de service plaza’s. Deze vind je om de 45 mijl (72 kilometer) aan Florida’s Turnpike. Je vindt hier restaurants, benzinestations en toiletten. De service plaza’s zijn 24 uur per dag geopend en voelen ’s nachts ook veilig aan.

Tip: snel een auto huren? Kies voor TUI Cars.

miami beach

Bezienswaardigheden onderweg

Op ongeveer vijftig minuten rijden van Orlando kom je Cape Canaveral tegen. Vanaf hier worden raketten gelanceerd. Ook is hier Kennedy Space Center. Dit is leuk om te bezoeken, maar misschien niet tijdens een roadtrip als je snel van A naar B wilt rijden. Tien minuten verderop ligt Cocoa Beach. Dit mag je echt niet missen. Cocoa Beach is een surfersparadijs en niet echt toeristisch. Het strand is prachtig en er zijn heerlijke restaurants met uitzicht op de Atlantische oceaan.

Op ongeveer 3 uur rijden van Orlando en een half uur van Miami, vind je Fort Lauderdale. Dé plek waar Amerikaanse tieners los gaan tijdens spring break, maar ook heel populair bij andere toeristen. Er zijn malls, uitgaansgelegenheden, talloze restaurants en mooie stranden. Fort Lauderdale wordt ook wel het Venetië van Florida genoemd, door alle waterwegen die door de stad lopen.

miami beach

Eenmaal in Miami aangekomen kun je doorrijden naar Miami Beach. Dit is eigenlijk the place to be. Mooie stranden, een geweldig uitgaansleven en heerlijke temperaturen: Miami heeft het allemaal.

Reistijd van Orlando naar Miami


De reistijd van Orlando naar Miami is drie tot drieënhalf uur zonder files en tussenstops. Neem je de kortste weg via Florida’s Turnpike, dan rijdt je er ongeveer drie uur en een kwartier over. De turnpike is een enorme tolweg die van US 1 vanaf Florida City in het zuiden via Miami en Orlando helemaal naar het noorden, naar Wildwood aan Interstate 75 loopt.

De mooiere reis duurt maar een kwartiertje langer. Hierbij rijd je een klein deel via Florida’s Turnpike en een groot deel via de I-95 (Interstate 95). Dit ligt dichter langs de kust, dus je kunt eenvoudig van de hoofdweg af, om onderweg wat mooie stadjes of plekken te bezoeken. Onthoudt dat de turnpike veel minder afritten heeft, dus kies voor de I-95 als je onderweg eens wilt stoppen.

Tol kosten voor deze rit

Op de turnpike betaal je uiteraard tol. Hoeveel tol je moet betalen is afhankelijk van hoe ver je rijdt en de manier waarop je betaalt (cash, met creditcard via nummerbord-herkenning (cash-by-plate) of via je SunPass). Stel, je betaalt contant, dan ben je ongeveer 20 dollar kwijt via de SunPass tol rekentool.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *