Home Reisgids Bezienswaardigheden Roadtrip oostkust Amerika: van NYC naar Washington D.C.
Roadtrip oostkust Amerika: van NYC naar Washington D.C.

Roadtrip oostkust Amerika: van NYC naar Washington D.C.

0
0

Amerika is het perfecte land om roadtrips te doen! Wanneer je een rondreis aan de oostkust van Amerika gaat maken, kom je waarschijnlijk ook nog eens door vele verschillende staten, aangezien de staten aan deze kant van Amerika een stuk kleiner zijn dan bijvoorbeeld aan de westkust. Ik maakte een roadtrip aan de oostkust van Amerika. We gingen van New York naar New Jersey, naar Philadelphia in Pennsylvania, Wilmington in Delaware, Baltimore in Maryland en uiteindelijk naar Virginia en Washington D.C.. Reis je mee?

Begin roadtrip oostkust Amerika: New York, New York

Niks last best, we beginnen gewoon bij het hoogtepunt: New York City. Dit is zo’n stad die je eens in je leven bezocht moet hebben. Loop bijvoorbeeld over de iconische Brooklyn Bridge. Kleine tip: doe dit vanaf Brooklyn terug naar Manhattan, dan heb je het mooiste uitzicht.

Er zijn uiteraard nog heel veel andere bezienswaardigheden in de stad, die we hier hebben beschreven. Het grote voordeel van beginnen in New York? De vliegtickets voor deze stad zijn vaak erg goedkoop.

Tip: vergelijk vliegtickets en boek ze direct, via Vliegtickets.nl!

roadtrip oostkkust amerika informatie

Roadtrip oostkust Amerika: Somerset, New Jersey

Vanuit New York City rijdt je al snel New Jersey binnen. Op de weg naar Philadelphia kom je door het plaatsje Somerset. Hier is een Colonial Park. Erg netjes en leuk om te bezoeken bij een zonnige dag. Je kunt hier bijvoorbeeld met een paddleboot over het meertje fietsen.

Philadelphia, Pennsylvania

Er is in Philadelphia, Pennsylvania erg veel interessante geschiedenis te vinden over Amerika. Deze stad moet je zeker niet overslaan tijdens je roadtrip aan de oostkust van Amerika. De Founding Fathers kwamen bijeen in Philadelphia om in 1776 de Declaration of Independence te tekenen. En in 1787 werd hier de grondwet, de United States Constitution ondertekend.

Philadelphia was een belangrijk onderdeel bij het ontstaan van Amerika. Het is dan ook erg leuk om een kijkje te nemen bij het Independence National Historical Park, waarbij je onder andere de Independence Hall kunt zien, maar ook het Independence Hall Visitor Center, waar je nog meer informatie kunt vinden.

De Independence Hall was het eerste plekje voor de Liberty Bell. Momenteel staat de grote klok met zijn karakteristieke scheur aan de overkant van de straat, in het Liberty Bell Center. Ook vind je hier vlakbij het indrukwekkende Washington Square Park.

Aan de andere kant van het Independence Park vind je ook Benjamin Franklin’s Gravesite. Vanaf hier kan je door Chinatown lopen, richting de Reading Terminal Market. Dit is een leuke overdekte markt met allerlei kraampjes. Je vindt hier vooral etenswaren. Ze hebben ook een zogenaamd Dutch kraampje, maar helaas is er weinig ‘echt’ Nederlands eten.

Wilmington, Delaware

Als je vanuit Philadelphia je trip vervolgt tijdens deze roadtrip last de oostkust van Amerika, kom je door Wilmington, Delaware. Hoewel Delaware de eerste staat is van de Verenigde Staten, is het een erg kleine staat. Toch is het wel leuk om een rondje te lopen in Wilmington. Je kunt een lekker ontbijtje vinden bij het LOMA Café. Ook vind je in Wilmington nog wat Europese geschiedenis met de Old Swedish Church en Fort Christina. Dit is ontstaan tijdens de eerste Zweedse nederzetting in Amerika in 1638.

Baltimore, Maryland

Vervolgens kon je aan in Baltimore, Maryland. Rondom het centrum van Baltimore zie je vele verlaten huizen die zijn dichtgetimmerd. Dit geeft een erg vreemd effect aan je binnenkomst. Gelukkig is dit in downtown Baltimore niet het geval.

Er is een erg mooi Washington Monument te vinden op de kruising van Mount Vernon Place en Washington Place. Dit is het eerste grote monument ter ere van George Washington, gebouwd tussen 1815 en 1829.

Tip: mocht je in december in Baltimore zijn, ga dan naar het Lighting of the Washington Monument evenement, op de eerste donderdag van de maand. De burgemeester licht het monument op, gevolgd door vuurwerk en Holiday Village.

batimore

Iets naast het monument, vind je de George Peabody Library. Dit is een ontzettend mooie en indrukwekkende bibliotheek! Zeer zeker de moeite waard om even binnen te kijken. Vervolgens loop je verder downtown in, langs de City Hall en het Court House. Twee mooie statige gebouwen, die je tijdens je roadtrip aan de oostkust van Amerika vaker zult zien.

Iets verderop in Baltimore vind je ook nog de Star-Spangled Banner Flag House. Hier is een grote vlag op een huis te zien. Deze vlag is gebruikt tijdens de Battle of Baltimore in de strijd tussen de USA en UK in 1812.

Arlington, Virginia & Washington D.C.

We beeindigen onze roadtrip aan de oostkust van Amerika in Washington D.C. Hier is ontzettend veel te beleven! Het verkeer is druk, maar met de fiets kun je je uitstekend verplaatsen. Huur fietsen en ga zo over de National Mall langs de bijzondere memorials; onder andere het Lincoln Memorial, Jeffersen Memorial en het Capitool. In dit artikel over Washington D.C. vind je alle bezienswaardigheden in de omgeving.

Dit artikel is geschreven door gastauteur Bibi Ottenhof. Bibi (28 jaar) is 2,5 jaar geleden met haar man en twee katten verhuisd van Twente naar San Francisco. Ze heeft anderhalf jaar bij het Nederlands Consulaat gewerkt als PA voor de Consul en op de Consular Department. Inmiddels wonen ze samen met hun zoontje (Nederlander én Amerikaan) in de South Bay Area. Samen proberen ze zo veel mogelijk van Amerika te zien. Momenteel staat de teller op 16 staten en Washington D.C..

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Gastschrijver Bij Hurray-USA zijn we dol op gastauteurs. Dit zijn Nederlanders die in de VS wonen of hebben gewoond, maar ook mensen die gewoon eenmalig over hun roadtrip willen vertellen. Wil je ook voor ons schrijven? Stuur dan een berichtje naar Linda.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *