Home Reisgids Steden Las Vegas Roadtrip LA, Las Vegas, Zion en Grand Canyon
Roadtrip LA, Las Vegas, Zion en Grand Canyon

Roadtrip LA, Las Vegas, Zion en Grand Canyon

0
0

Over een ruime maand stappen we weer in het vliegtuig. Dit keer voor een roadtrip LA, Las Vegas, Zion en Grand Canyon. De eerste tien dagen bezoeken we plaatsen die we eerder al hebben gezien. Dit keer hebben we wat meer tijd om de parken te bezoeken en uiteraard spenderen we weer de nodige tijd in Las Vegas.

Roadtrip LA, Las Vegas, Zion en Grand Canyon: ons reisschema

Onze reis begint in Port Elizabeth, Zuid-Afrika, om de simpele reden dat we daar wonen. Vliegtickets vanuit Zuid-Afrika naar de VS zijn een stuk duurder dan reizen vanuit Nederland. Zeg maar dag tegen de geweldige TUI prijzen voor een Fly & Drive. En dan is het ook nog haast onmogelijk om rechtstreeks te vliegen. First world problems, ik weet het. We vliegen van PE naar Johannesburg, van Johannesburg naar New York en vanuit daar nog eens het hele land over naar Los Angeles.

roadtrip los angeles

Dag 1: aankomst in Los Angeles

Op de eerste dag komen we rond het middaguur aan op LAX. We zijn een paar keer eerder in Los Angeles geweest en blijven hier maar één nacht. De enige reden dat we in LA landen is vanwege de lastige verbindingen en het feit dat we geen zin hadden in nog een vierde vlucht. Voor de avond, na een paar uur slapen, staat het Hollywood sign op de wishlist. Vooral voor mij: ik heb een enorme fascinatie voor het bord en heb het nog nooit in het donker gezien. Ook het Griffith Observatory staat hoog op de wensenlijst. Vanaf hier kun je Los Angeles helemaal overzien en dat lijkt me spectaculair in het donker.

Dag 2: van Los Angeles naar Death Valley NP

Santa Monica is een grote favoriet hier, dus ik verwacht dat we daar in de ochtend heen gaan. De rit van Los Angeles naar Death Valley duurt zo’n vier uur. We logeren in Pahrump. Afhankelijk van de tijd dat we aankomen duiken we wel of niet Death Valley al in. Vaak rijden we erg ver in onze vakanties (de vorige keer van Texas naar Las Vegas zo’n 7500 kilometer) en dit keer wilden we gewoon eens rustig aan doen onderweg.

Dag 3: Death Valley en St. Georges of Zion

Op de ochtend van dag 3 gaan we sowieso naar Death Valley. Eerder besloten we om ervoor te zorgen dat we niet steeds pas halverwege de dag in een nationaal park aankomen, maar er de avond er voor al te zijn. Op dag 3 rijden we richting St. George in Utah of al naar Zion National Park om te overnachten. Aangezien we meerdere parken bezoeken, kopen we weer een America the Beautiful pass. Hiermee kun je voordelig alle parken in.

Zion

Dag 4: Zion National Park en Flagstaff

De volgende ochtend gaan we naar Zion National Park. Hier zijn we alleen een keer doorheen gereden, onderweg naar Bryce. Dat was prachtig, maar ik wil ook graag eens wat meer van de parken zien dan alleen vanuit de auto. Na Zion rijden we door naar Flagstaff. Daar logeren we in Hotel Aspen Flagstaff InnSuites Grand Canyon, wat ik vooral heb uitgezocht vanwege de leuke ontbijtruimte.

Grand Canyon
Grand Canyon NP. Foto & copyright: Linda Canter/Hurray-USA

Dag 5: Grand Canyon National Park en Las Vegas

De ochtend in Grand Canyon NP is prachtig, net als de rit van Flagstaff er naartoe. Ook hier zijn we weer van plan om rustig rond te kijken en wandelen en daarna door te rijden naar Las Vegas. Zoals je ziet rijden we veel, gemiddeld iets van vier uur per dag om van A naar B te komen. Geen probleem, want we rijden graag.

Roadtrip LA, Las Vegas, Zion en Grand Canyon

Dag 5 – 10: Las Vegas en de Backstreet Boys

Las Vegas is een fantastische stad waar veel te doen is. Ook als je niet van gokken houdt. Wij gokken nooit, maar gaan nu al voor de vierde keer terug naar Las Vegas. Ik denk dat dit keer het kortste verblijf tot nu toe is. Eigenlijk komt het door Las Vegas dat deze trip is gepland. De Backstreet Boys, mijn jeugdhelden en guilty pleasure, hebben een residency in Planet Hollywood. Je weet wel: zo’n contract met een groot hotel waarbij ze maanden of jarenlang op dezelfde plek optreden. Ik kon een optreden van mijn favoriete groep in mijn favoriete stad niet weerstaan en voilá: de tickets waren geboekt. Of eigenlijk: ticket. Ik zou een paar weken alleen naar de VS gaan, maar we besloten later toch een ticket voor Rob bij te boeken. Hij mag (en wil) overigens niet mee naar de Backstreet Boys.

De eerste keer in Las Vegas sliepen we in Stratosphere Tower & Hotel. Je weet wel: die enorme toren aan het einde van de Strip. Een fijn, comfortabel en gigantisch hotel en casino. De tweede keer sliepen we in het duurdere Flamingo hotel, in het midden van de Strip. De derde keer gingen we vooral vanwege de kosten terug naar de Stratosphere Tower en kozen we wel voor een geüpdate kamer. Dit keer twijfelen we nog tussen beide hotels. In en rond Las Vegas is enorm veel te doen. De Valley of Fire is fantastisch en verwacht ik zeker te bezoeken. Dit keer wil ik ook graag naar de Neon Boneyard, want daar ben ik nog nooit geweest.

Lees ook: Las Vegas bezienswaardigheden

Washington National Mall
National Mall en het Washington Monument. Foto & copyright: Jacob Creswick/Unsplash

Dag 10 – 13: Washington DC

Washington DC staat al een hele tijd op mijn wishlist om te bezoeken. Alle keren dat ik in New York was twijfelde ik om te gaan, maar het is er nooit echt van gekomen. New York is een fantastische stad en ik wilde dat niet inruilen voor DC. Aangezien één van de weinige rechtstreekse vluchten vanuit Zuid-Afrika naar Washington gaat (en weer terug) leek me dat een perfecte stad voor de laatste paar dagen. Op dag 10 vliegen we halverwege de middag naar DC, waar we door het tijdsverschil rond half tien ’s avonds aankomen. We zouden er eigenlijk maar anderhalve dag zijn, dat is nu tweeënhalve dag geworden. We slapen in het voor ons super-de-luxe Hyatt Place Washington DC/White House, op zo’n tien minuten lopen van het Witte Huis.

Op mijn ‘te bezoeken’ lijstje staat met stip op nummer één het Witte Huis, met op de hielen de Library of Congress. Natuurlijk wil ik ook heel graag het Capitool zien (de witte koepel, die vaak wordt aangezien voor het Witte Huis), de National Mall (geen winkelcentrum, maar een verzameling aan musea, tussen twee belangrijke monumenten en interessante gebouwen), het Capitool, het Lincoln Memorial, het Washington Monument, het graf van JFK op Arlington: je snapt het wel. Alles wat met de geschiedenis van mijn oh-zo-geliefde Amerika te maken heeft. Gebouwen als het Capitool en de Library of Congress zijn ook gewoon open voor het publiek. Een bezoek aan het Witte Huis is zeer lastig te regelen en moet lang van te voren worden aangemeld. Eerlijk gezegd: als president Obama nog de zittende president was geweest, dan had ik zeker een poging gewaagd.

Washington D.C. lijkt me geweldig. Ik verheug me er op om ’s avonds langs de verlichte gebouwen en monumenten te lopen en ook om er overdag rond te fietsen. Mocht je nog tips hebben, dan hoor ik ze graag.

Featured image: Zion National Park. Foto & copyright: Judy Gallagher/Flickr

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *