Home Reisverslagen Roadtrip Denver Albuquerque: onze tips
Roadtrip Denver Albuquerque: onze tips

Roadtrip Denver Albuquerque: onze tips

0
0

Amerika is een geweldig land om een mooie rondreis te maken. Bekende routes zijn onder andere de westkust met de mooie Highway One langs het water, of bijvoorbeeld de oostkust met New York City, maar er zijn nog vele andere staten in Amerika waar je ontzettend mooie roadtrips kan maken.
Bijvoorbeeld een roadtrip van Denver, Colorado naar Albuquerque, New Mexico. Deze route is ongeveer 500 miles, oftewel 800 kilometer. Zonder stops rijd je hier ongeveer 7 uur over.

Downtown Denver

Je begint natuurlijk je dag met een ontbijtje. Dit kan bijvoorbeeld bij Syrup Downtown aan 18th St. of bij Bacon Social House aan W. 44th Ave. Beiden leuke eettentjes met typische Amerikaanse gerechten zoals pancakes, omelette en hashbrowns.

Denver is een erg nette stad, met gezellige winkeltjes en moderne gebouwen. Ook zijn er in downtown vele artistieke plekjes te vinden zoals muurschilderingen, een groot standbeeld van een beer (adres: 750-776 14th St) of blauwe boompjes.

Ook erg mooi is het gebouw waar Union Station treinstation in zit, aan Wynkoop St. Het gebouw is geopend in 1881 en erg indrukwekkend, zowel van buiten als van binnen. Je kunt een tour boeken via The Crawford Hotel, wat onder andere gevestigd is in dit gebouw. Ook ’s avonds is het stationsgebouw erg mooi verlicht met verschillende kleuren. En inderdaad: meneer Edward Wynkoop’s verre familie kwam van origine uit Nederland.

Tip: Boek nu je hotel in Denver!

roadtrip Denver Albuquerque
Een muurbeschildering in Denver, Colorado. Foto en copyrights: Bibi Ottenhof/Hurray-USA

Roadtrip Denver Albuquerque

Op ongeveer een half uur rijden vanaf Denver ligt het plaatsje Morrison. Hier vind je het Red Rocks Amphitheatre. Dit is een bijzondere plek tussen de rotsen, waar openluchtconcerten worden gehouden (kijk hier voor tickets). Het biedt plek aan bijna duizend mensen. Behalve dat dit als theater gebruikt wordt, sporten ook veel mensen hier. De trappen en banken op en af rennen zijn een ideale work-out.

roadtrip denver albuquerque
Het kleurrijke Breckenridge, Colorado

Breckenridge & Fairplay

Vervolgens rijd je verder naar het plaatsje Breckenridge. Zowel met als zonder sneeuw is dit een erg mooi pittoresk dorpje, met kleine gekleurde huisjes. Zeker een aanrader om te verblijven als je in het winterseizoen in de omgeving wilt gaan skiën.

roadtrip denver albuquerque
Fairplay in South Park. Foto en copyright: Bibi Ottenhof/Hurray-USA

Na Breckenridge kom je aan in Fairplay. Dit is niet persé een mooie plek, maar wel een grappige. Het ligt namelijk in de county ‘South Park’, zoals de gelijknamige serie op Comedy Central. In het dorp vind je een paar grappige bordjes en  verwijzingen naar de serie.

De landschappen tijdens je Denver – Albuquerque roadtrip

Onderweg van Colorado naar New Mexico vind je zeer wisselende landschappen en variërende temperaturen. Het uitzicht is erg indrukwekkend met mooie grote meren, hoge bergen en uitgestrekte landschappen. Leuk om te weten; tijdens het rijden bereik je een hoogte van wel 10.000 feet boven zeeniveau. Dit is ruim 3000 meter!

roadtrip denver albuquerque

Op de meeste staatsgrenzen in Amerika vind je een groot bord dat je welkom heet in de staat. Hierop staat vaak afgebeeld waarmee de staat bekend is. Colorado heeft Welcome to colorful Colorado op hun mooie houten bord staan. New Mexico heeft een geel gekleurd bord met pepers erop afgebeeld.

roadtrip denver albuquerque

Aankomst in Albuquerque

Je roadtrip Denver – Albuquerque is bijna ten einde! Albuquerque wordt ook wel the ballooning capital of the world genoemd, want de stad staat bekend om de wereld’s grootste luchtballonnen festival, wat elk jaar in oktober plaatsvindt. Deze honderden ballonnen tegelijk in de lucht trekken veel aandacht en veel mensen. Ook buiten het festival om is het mogelijk om een ritje te maken in een luchtballon. Er worden veel vluchten aangeboden door bedrijven in Albuquerque.

En is in de lucht hangen niet zo je ding, maar vind je het wel interessant, neem dan een kijkje bij het Anderson-Abruzzo Albuquerque International Balloon Museum. Dit museum is in 2005 geopend en kan je werkelijk alles vertellen over de sport en geschiedenis van luchtballonnen.

Tip: Boek nu je hotel in Albuquerque!

Dit artikel is geschreven door gastauteur Bibi Ottenhof. Bibi (28 jaar) is 2,5 jaar geleden met haar man en twee katten verhuisd van Twente naar San Francisco. Ze heeft anderhalf jaar bij het Nederlands Consulaat gewerkt als PA voor de Consul en op de Consular Department. Inmiddels wonen ze samen met hun zoontje (Nederlander én Amerikaan) in de South Bay Area. Samen proberen ze zo veel mogelijk van Amerika te zien. Momenteel staat de teller op 16 staten en Washington D.C..

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Gastschrijver Bij Hurray-USA zijn we dol op gastauteurs. Dit zijn Nederlanders die in de VS wonen of hebben gewoond, maar ook mensen die gewoon eenmalig over hun roadtrip willen vertellen. Wil je ook voor ons schrijven? Stuur dan een berichtje naar Linda.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *