Home Reisverslagen Reisverslagen Amerika: Wendy maakte een rondreis in West-Amerika (deel 2 van 2)
Reisverslagen Amerika: Wendy maakte een rondreis in West-Amerika (deel 2 van 2)

Reisverslagen Amerika: Wendy maakte een rondreis in West-Amerika (deel 2 van 2)

0
0

Eerder kon je het eerste deel lezen van de reis die Wendy met haar gezin maakte in het westen van de VS. Hierbij bezochten ze onder andere Yosemite- en Sequoia National Park en de steden San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. In deel 2 lees je het vervolg, waar ze de natuur ingingen met de camper.

Dag 11 en 12: Grand Canyon en Horseshoe Bend

We douchen in het hotel, want vandaag start ons camperavontuur! Na een half uurtje is manlief wel gewend aan het rijden met de camper. Een rit van dik vier uur, deels via Route 66, naar Grand Canyon National Park. De jongens hebben veel plaats, dus die kunnen slapen, filmpjes kijken of samen een spelletje doen aan tafel. Ze hebben ieder een bankje voor zichzelf!

Bij Walmart stoppen we voor boodschappen, superfijne winkel waar je alles vindt wat je nodig hebt, inclusief schone wc’s en goede WiFi! Onderweg doen we Seligman aan, de Birthplace of Historic Route 66. Leuk, maar toeristisch.

Daarna gaan we inchecken op de RV-camping in het National Park, alles aansluiten en de camper inruimen. Na een minder goed diner in de Yavapai Lodge, lopen we naar de Grand Canyon om de eerste blikken naar beneden te werpen. Mooi, de zon is net onder gegaan!

reisverslagen amerika

Helikoptervlucht Grand Canyon

Voor dag 12 hebben we ’s ochtends een helikoptervlucht boven de Grand Canyon geboekt. ’s Nachts onweerde het behoorlijk, niet fijn zo’n eerste nacht in de camper, maar gelukkig is het ’s ochtends opgeklaard. Je vliegt 5000 feet boven de rivier, de vlucht duurt ongeveer een uur. Wat een ervaring, dat was het geld zeker waard!

reisverslagen amerika
De Horseshoe Bend in Page. Foto en copyright: Wendy

Weer aan de grond rijden we de Desert View Route, waarbij we nog stoppen bij een aantal viewpoints, we verlaten het park aan de oostzijde. Onderweg stoppen we bij Horseshoe Bend, een wandeling van 2,5 kilometer pal in de zon, maar wederom beloond met een prachtig uitzicht. We hebben een mooie camping aan Lake Powell, waar we lekker relaxen en buiten een eigen bereide maaltijd eten.

Lees ook: Horseshoe Bend in Page, Arizona

reisverslagen amerika
Lower Antelope Canyon. Foto en copyright: Wendy

Dag 13: Upper en Lower Antelope Canyon

Deze tours hebben we negen maanden van tevoren gereserveerd! Ik kon niet kiezen, dus we hebben voor beide Canyons een excursie gereserveerd.
De excursie naar de Upper Canyon vertrekt vanuit Page in open trucks, waarbij je een gratis zand-scrub krijgt. De groepen gaan één voor één onder leiding van een gids de canyon in, waarbij je tijd genoeg krijgt om foto’s te maken zonder andere mensen erop. Deze canyon is 400 meter, dus je loopt dezelfde weg terug. De gids vertelt veel op een leuke manier.

Dat is bij de excursie naar de Lower Canyon wel anders. Bij deze daal je eerst 100 feet af via de trap en dan loop je door de canyon heen en kom je aan de andere kant er weer uit. Hier worden echter zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd de Canyon in geduwd, met een gids die veel minder vertelt.

Koop je tickets voor Upper Antelope Canyon hier en je tickets voor Lower Antelope Canyon hier!

Beide canyons zijn geweldig mooi: een wonder van moeder natuur, die slot canyons. En goed voor veel foto’s! We rijden die dag door naar Monument Valley, zo’n twee uur rijden. Een geweldige camping (Gouldings), waar je een mooi uitzicht hebt en heerlijk kunt dineren.

reisverslagen amerika
De schitterende zonsopkomst in Monument Valley. Foto en copyright: Wendy

Dag 14: Monument Valley

Voor deze ochtend hebben we de Sunrise tour geboekt. Om 5 uur ’s ochtends worden we in een open jeep worden we naar het park gereden, waar we de zonsopgang aanschouwen. Dan vervolgt de tour door Monument Valley, waarbij we op stukken komen die je zelf niet mag rijden. Een park dat je niet mag missen!

reisverslagen amerika

De rest van de dag rijden we, aangezien het een rit van 787 miles is naar Cody. Via Colorado rijden we Wyoming in. Dit was de enige nacht waarvoor we geen overnachting hebben geboekt, dus we stoppen bij een camping in Rawlins, waar we een plaatsje weten te bemachtigen zonder stroom, water en riool en de generator mag niet aan. Dus vroeg het bed in. Ach ja, voor zo’n overnachting betaal je maar $ 22.

reisverslagen amerika
Westerndorpje Cody. Foto en copyright: Wendy

Dag 15 en 16: Cody

Het is zondag vandaag, dus rustig op de weg en bij Walmart. De alcohol staat hier achter slot en grendel in een apart winkelgedeelte. Andere staat, andere regels. De wapens kun je wel nog steeds in de Walmart kopen!

We rijden op een hoogte van 6500 feet, veel gemsen naast de weg, en eindeloze uitzichten. Rond de middag komen we in Cody aan, een erg leuk westernstadje waar we de middag doorbrengen. ’s Avonds gaan we naar een dinner show (Cody Cattle Company) in een grote schuur met eten in buffet-vorm en live muziek door drie cowboys. Ze doen het leuk!

Vandaar uit lopen we naar de rodeo. De rodeo start met een gebed en daarna het Amerikaanse volkslied. Super Amerikaans allemaal, maar leuk. De rodeo is leuk om eens te zien, dat gaat echt hard en snel!

Dag 16: shoppen!

Dag 16 starten we met western shopping bij de Boot Barn. Een mooi paar laarzen voor manlief en een jasje voor mezelf. Dan op naar het Buffalo Bill Museum, vijf musea onder één dak: art, natuur, guns, wilde westen en indianen. We lunchen hier ook, we leren het wel: niet voor vijf personen bestellen, want je krijgt het nooit op!

Via een mooie route door het Shoshone National Forest arriveren we na een uur bij de Shoshone Lodge & Guest Ranch. Wij hebben een Bighorn Cabin gehuurd voor de nacht, mooie houten blokhut, veranda met schommelbank. Heerlijk dineren in het restaurant waarna we nog even bij het kampvuur gaan zitten. De jongens proberen of ze kunnen lassowerpen, maar dat is toch moeilijker dan gedacht!

reisverslagen amerika
We maken een paardentrip van 24 uur! Foto en copyright: Wendy

Dag 17: Paardentrip

Ontbijten doen we in het restaurant, die kaart zag er gisteren goed uit! Om 10.30 uur vertrekt onze 24-uur durende paardentrip, daar kijken we naar uit! Niemand van ons heeft ooit op een paard gezeten, maar dat zou geen probleem zijn.

Onze begeleider, wrangler River, vertelt ons hoe een paard ‘werkt’, waarna onze paarden één voor één worden voorgereden. De tocht loopt over smalle paden, dus de paarden lopen achter elkaar aan. Onze jongste rijdt achter de wrangler en daarna volgen wij op leeftijd. River vertelt veel, en na een half uur zitten we al iets meer ontspannen op ons paard. Maar het gaat steil omhoog en steil omlaag, door beekjes, door weides en bossen, maar ook langs smalle afgronden… ieks! De tocht voert ons de North Absaroka Wilderness in. Onderweg krijgen we een heerlijk lunchpakket, spotten we een bizon en krijgen we een hoosbui over ons heen. Om 18 uur arriveren we bij de kampplaats.

Ons avondeten wordt door 3 wranglers bereid op het kampvuur en daarna genieten we van de s’mores. ’s Avonds komt de eigenaar met zijn dochter langs die ook blijven logeren, wij leren hen ‘toepen’, zij leren ons ‘99’. Weer een kaartspelletje geleerd!

Het toilet is een grote houten box met twee gaten waar emmers onder staan, met een geweldig uitzicht over het dal! Als ik ernaar toe loop, springt er net een hertje voor me weg. Die nacht slapen we in een tent, die omringt is met een hekwerkje waar stroom op staat en iedere tent heeft een berenspray. Uiteindelijk slapen we nog redelijk goed.

De ochtend erna krijgen we een heerlijk ontbijtje voorgeschoteld, en stappen we voor een uurtje weer de paarden op (spierpijn!). Wat een ervaring! Die hadden we echt niet willen missen!

reisverslagen amerika

Dag 18, 19 en 20: Yellowstone National Park

Vanuit de ranch is het een klein uurtje rijden naar Fishing Bridge waar we een camperplaats hebben voor 2 dagen. We gaan naar Yellowstone National Park! Via Yellowstone Lake rijden we naar West Thump, een gebied met hot springs langs het meer, waar we een mooie wandeling maken. Op de terugweg spotten we een beer (zichtbaar aan de enorme opstopping die ervoor staat)!

Voor dag 19 hebben we de bovenste loop gepland. De wekker gaat vroeg want we willen vroeg richting Hayden Valley waar je wild zou moeten kunnen zien. Tientallen bizons, gewoon op de weg tussen de auto’s door. Wat een grote, mooie beesten! Ook spotten we edelherten en herten.
We bezoeken de Grand Canyon of Yellowstone, op de south rim stoppen we en maken we een mooie wandeling met uitzicht op de Lower Falls.

Bij Mammoth Hot Springs is het super druk, maar maken we een mooie wandeling door de Lower Terraces Area: een wit deel midden in de bergen, met af en toe een vieze geur. Na een lunch in Canyon Village rijden we naar Norris, waar we het eerste geiser bassin bezoeken. Echt creepy devils land: stinkende, stomende gaten, met stoom en soms wat spuitende geisers.

reisverslagen amerika

Grand Prismatic Spring

Dag 20 besteden we aan de onderste loop. We starten bij de Fountain Paint Pots, de grond is hier overal ‘thermal area’, dus je mag de paden niet verlaten. Daarna is de Grand Prismatic Spring, het ‘kleurenbassin’, aan de beurt. Gek die kleuren, maar mooi!

reisverslagen amerika
Old Faithfull in Yellowstone National Park. Foto en copyright: Wendy

Tot slot bezoeken we het Upper Geyser Bassin (5 vierkante kilometer oppervlak met 11 kilometer aan wandelpaden), waar de Old Faithfull heel voorspelbaar spuit. De andere vijf geisers spuiten met een speling van dertig minuten tot een uur, maar het gaat ons te ver om twee uur in de zon te gaan zitten wachten tot zo’n geiser spuit. De Old Faithfull zien we wel twee keer, die spuit zo’n 30-55 meter hoog. Gaaf!

Na deze wandeling rijden we naar Moran, waar we de overnachting geboekt hebben bij de Flagg Ranch, tussen Yellowstone en Grand Teton National Park in.

reisverslagen amerika
Grand Teton National Park. Foto en copyright: Wendy

Dag 21: Grand Teton National Park en Jackson

Onze jongste wordt vandaag 13! Eerste cadeau: uitslapen, tweede cadeau: ontbijten in de ranch! In Grand Teton National Park is het weer omgeslagen en regent het. Dus niet echt weer om het meer op te gaan of om in de bergen te gaan wandelen. We besluiten om de Grand Loop te rijden. Mooie bergketen met de Snake River ervoor.

amerika reisverslagen
Jackson shootout. Foto en copyright: Wendy

Aangezien het niet opklaart rijden we door naar Jackson. Wat een geweldige western stad, groter dan Cody. Super gezellig waar we shoppen. Om 18 uur is er een shoot-out naast het plein. De jarige job kiest een steakhouse om te eten!

Dag 22 en 23: Bryce Canyon

We hebben een rit van 500 miles voor de boeg, maar rijden niet via de Interstate. We zien dus veel grappige dorpjes, ranches en verschillende landschappen. Lunchen doen we in universiteitsstad Provo bij McDonalds, die hadden we nog niet gehad. Onderweg stuiten we op een modderoverstroming over de weg, het gevolg van enorme regenbuien.

Highway patrol is er direct bij. Op eigen risico mag je door de modderstroom rijden; tsja, er zit weinig anders op. Keren met zo’n camper op een weg lukt ook niet. Dan denk je het gehad te hebben, volgen er nog 3 overstromingen… Uiteindelijk arriveren we rond 19.30 uur in Bryce Canyon.

reisverslagen amerika
Bryce Canyon. Foto en copyright: Wendy

Met de bus naar Bryce

Dag 23 nemen we de shuttle bus naar Bryce Canyon. Vanuit Inspiration Point lopen we langs de rim naar Sunset Point, waar we het amfitheater in lopen. Via een afdaling van 159 meter loop je de canyon in. Geweldige route, geweldige natuur. Terug bij de camping lunchen we in het restaurant, verder een relax-middagje. Gelukkig ook maar, want het weer slaat (weer) om: regen en hagel!

Dag 24: Back to Las Vegas

Onze middelste is vandaag 25 uur lang jarig omdat we naar een andere tijdzone gaan! We rijden wederom binnendoor, en komen door Orderville waar een echte Duits/Nederlandse bakker zit. Heerlijke Duitse broodjes, appelflappen en botervlaai voor de jarige.

Lunch voor de jarige job bij Cracker Barrel en dan naar de RV camping bij Circus Circus. De jongens gaan zwemmen en ik ga inpakken. Conclusie: een RV in Las Vegas is geen goed idee. De airco kan dat echt niet aan, zelfs ’s nachts niet!

Dag 25 en 26: Terugreis

Op naar Cruise America om de camper in te leveren: we hebben 4400 km gereden! Vandaar uit een taxi naar de luchthaven, waar we eigenlijk veel te lang zitten omdat we te vroeg daar zijn. Maar met deze temperaturen hebben we niet veel zin om nog iets anders te ondernemen en de jongens zijn nu ook moe. Dus met uitzicht op de Strip gaan we lezen en gamen.

Met een tussenstop van een uur in Salt Lake City vliegen we naar Amsterdam, waar we op dag 26 rond 14:00 uur Nederlandse tijd landen!

Terugkijkend: WAUW! Wat hebben we samen een geweldige reis gemaakt, en wat hebben we gelachen. Dankbaar dat we dit samen hebben kunnen doen!

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Gastschrijver Bij Hurray-USA zijn we dol op gastauteurs. Dit zijn Nederlanders die in de VS wonen of hebben gewoond, maar ook mensen die gewoon eenmalig over hun roadtrip willen vertellen. Wil je ook voor ons schrijven? Stuur dan een berichtje naar Linda.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *