Home Over de VS Praktische info Reis Amerika boeken: zelf of via reisbureau?
Reis Amerika boeken: zelf of via reisbureau?

Reis Amerika boeken: zelf of via reisbureau?

0
0

Je wilt graag een roadtrip in Amerika maken, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Online is veel informatie te vinden, maar ook veel reisbureaus die roepen dat zij de beste en goedkoopste zijn. Steeds minder reizigers – en vooral steeds minder jongeren – kiezen voor de volledige kant-en-klare Amerikareis. Maar wat is nu eigenlijk beter, veiliger, goedkoper? Ga jij je reis Amerika boeken via een reisbureau of juist zelf?

Reis Amerika boeken: veilige websites

Sommige onervaren reizigers hebben de angst dat online boeken niet veilig is en gaan liever naar een reisbureau waar ze als consument beschermd zijn. Tegenwoordig zijn er duizenden websites waar je vliegtickets, hotels en auto’s kunt boeken. Deze zijn grotendeels heel goed te vertrouwen. Met zoveel plekken en manieren waarop klanten hun mening over websites kwijt kunnen, is het moeilijk voor onveilige websites te overleven. Doe zelf ook je onderzoek voordat je boekt bij een website dat jou niet bekend is. Lees bijvoorbeeld reviews van reizigers die al eerder bij de website geboekt hebben. Een aantal bekende, veilige websites zijn: Vliegtickets.nl, Booking.com, Expedia.nl en WTC.nl – World Ticket Center.

Voordelen van een reisbureau

Bij het boeken via een reisbureau heb je, wanneer het mis gaat, altijd een contactpersoon met wie je contact kunt opnemen. Dit kan jou als reiziger in een vreemd land een veilig gevoel geven. Houd er wel even rekening mee dat deze niet altijd bereikbaar zijn vanwege het tijdverschil tussen Nederland en Amerika.

Tip: Direct een auto huren bij TUI Cars (in het Nederlands)

Reis Amerika boeken

Reis Amerika boeken: gemak of budget?

Reisbureau’s zijn over het algemeen duurder. Dat is logisch: reisbureaus zetten mensen in om je reis te boeken en zij moeten natuurlijk worden betaald.  Je betaalt dus extra voor hun expertise en tijd. Dit is voor de één geen probleem, maar voor de ander een nadeel. Een voordeel van een reisbureau of een (online) organisatie als Jan Doets is dat je een volledig uitgestippelde reis kunt boeken, zonder zelf over de route na te denken. Voor sommige mensen een gruwel, voor anderen een rustgevend idee. Je loopt binnen bij een reisbureau, bespreekt je wensen en krijgt advies. En daarna wordt je reis nog voor je geboekt ook! Dit is voor velen een reden om reizen via een reisbureau te boeken.

Hieronder vindt je enkele bureaus die je graag helpen met het boeken van je Amerika reis.

Online je reis boeken

Je kunt ook online – op fora of TripAdvisor – en in je directe kring ongetwijfeld mensen vinden met ervaring op het gebied van reizen boeken en plannen, die jou kostenloos kunnen adviseren. Maak hier gebruik van. Het is namelijk een stuk goedkoper als je zelf boekt. Op deze manier kun je zoeken naar de beste deals. Soms kun je goede deals scoren bij boekingssites als Expedia, door je vliegreis, hotel en huurauto tegelijk te boeken. Dat hoeft niet persé voordeliger te zijn, want car brokers als TUI Cars kopen groot in en zijn daarom vaak erg voordelig. Kies je voor een Fly Drive van bijvoorbeeld TUI.nl

Reis Amerika boeken

Amerika reis boeken via een reisorganisatie

De conclusie is eigenlijk dat je moet afwegen wat voor jou belangrijk is. Vind je het leuk om jouw reis compleet naar eigen wens in te delen? Vind je het leuk om veel te lezen over jouw reis en precies te weten waar je je geld aan uitgeeft? Heb je tijd om veel onderzoek te doen op Google Maps voor de beste route en het uitzoeken van je perfecte reis? Dan kun je beter zelf gaan boeken. Kies je voor gemak en maakt het je niet uit hoe je hotelkamer eruit ziet – als ‘ie maar schoon is? Wil je geen tijd besteden aan het uitzoeken van de beste reis en heb je liever dat iemand deze zorgen op zich neemt en vind je het niet erg iets meer te besteden in ruil hiervoor? Dan is het boeken via een reisbureau waarschijnlijk iets voor jou.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *