Home Over de VS Feestdagen en tradities President’s Day: wat wordt er gevierd?
President’s Day: wat wordt er gevierd?

President’s Day: wat wordt er gevierd?

0
0

President’s Day is een Amerikaanse feestdag die jaarlijks in februari wordt gevierd. Het is een feestdag ter ere van de presidenten George Washington en Abraham Lincoln, maar ook ter ere van alle andere presidenten van de VS.

President’s Day viering

President’s Day wordt gevierd op de derde dinsdag van februari. Dit is vanwege de verjaardag van de eerste president van Amerika, George Washington op 22 februari. Medewerkers van de federale overheid hebben al sinds 1885 een vrije dag op deze dag. Sinds het einde van de Burgeroorlog wordt ook de verjaardag van Abraham Lincoln op 12 februari gevierd. En sinds 1971 worden alle presidenten geëerd. Het is een federale feestdag, maar ook de staten vieren de dag.

abraham lincoln dollar

Andere namen voor de feestdag zijn onder andere Washington’s Birthday, George Washington Day en Washington and Lincoln Day. Sommige staten vieren de verjaardag van Washington en de derde president, Thomas Jefferson, maar niet die van Lincoln.

Tip: Bekijk al onze artikelen over Amerikaanse feestdagen

Tradities

Het traditionele eten dat gelinkt is aan de feestdag is kersentaart. Dit is gebaseerd op het kappen van een kersenboom in de jeugd van Washington. Voor zover je het een traditie kunt noemen: auto dealers houden traditioneel sale op President’s Day. Tot in de jaren 80 waren veel bedrijven gesloten, maar tegenwoordig zijn de meeste bedrijven gewoon open. Dit geldt ook voor de feestdagen Martin Luther King Day, Columbus Day en Veterans Day. De beurs in New York City is wel gesloten.

De feestdag wordt de komende jaren op deze dagen gevierd:

  • 17 februari 2020
  • 15 februari 2021

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance SEO-tekstschrijver en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben gek op Las Vegas, Boston en natuurlijk New York City, maar ontdek ook graag de Nationale Parken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *