President’s Day

President’s Day

0
0

President’s Day is een feestdag die jaarlijks in februari wordt gevierd in Amerika. Het is een feestdag ter ere van de presidenten George Washington en Abraham Lincoln, maar ook ter ere van alle andere presidenten van de VS.

President’s Day viering

President’s Day wordt gevierd op de derde dinsdag van februari. Dit is vanwege de verjaardag van de eerste president van Amerika, George Washington, die op 22 februari jarig was. Sinds 1885 is President’s Day een vrije dag voor alle medewerkers van de federale overheid. Na de Burgeroorlog, werd ook de verjaardag van Abraham Lincoln op 12 februari gevierd. Sinds 1971 worden alle presidenten geëerd op President’s Day. Het is een federale feestdag, maar ook de staten vieren de dag.

Andere namen voor President’s Day

Andere namen voor President’s Day zijn onder andere Washington’s Birthday, Presidents’ Day, George Washington Day en Washington and Lincoln Day. Sommige staten vieren de verjaardag van Washington en de derde president, Thomas Jefferson, maar niet die van Lincoln.

President’s Day tradities

Voor zover je het een traditie kunt noemen: auto dealers houden traditioneel sale op President’s Day. Tot in de jaren 80 waren veel bedrijven gesloten, maar tegenwoordig zijn de meeste bedrijven gewoon open. Dit geldt ook voor de feestdagen Martin Luther King Day, Columbus Day en Veterans Day. De beurs in New York City is gesloten op President’s Day.

President’s Day in de komende jaren

De feestdag wordt de komende jaren op deze dagen gevierd:

  • 15 februari 2016
  • 20 februari 2017
  • 19 februari 2918
  • 18 februari 2019
  • 17 februari 2020

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Linda Ik ben freelance tekstschrijver, moeder van twee kleuters en helemaal gek van de VS. Oprichter van Hurray-USA. Als ik de kans zou krijgen, zou ik dolgraag in de VS willen wonen. Ik ben stapelgek op Las Vegas, Santa Monica en New York.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *