Home Reisgids Portland bezienswaardigheden: de populairste stad van Oregon
Portland bezienswaardigheden: de populairste stad van Oregon

Portland bezienswaardigheden: de populairste stad van Oregon

0
0

Aan de westkust van Amerika ligt de staat Oregon, met de bijnaam The Beaver State. De hoofdstad en tevens de tweede meest populaire stad in Oregon is Salem. De nummer één populairste stad is namelijk Portland. Het is tevens de grootste stad in Oregon. Portland is een erg leuke stad om eens een weekend te verblijven. Er zijn verschillende districten in de stad met noemenswaardige plekken. Dit zijn de leukste Portland bezienswaardigheden!

Bezienswaardigheden in Portland

Portland bezienswaardigheden: City of Roses

De stad staat ook wel bekend als de City of Roses. Door het klimaat van warme, droge zomers en natte, milde winters is de omgeving ideaal om rozen te kweken. Er zijn dan ook vele rozentuinen in Portland te vinden. De bekendste is de International Rose Test Garden.

Nu een huurauto boeken? Lees onze tips!

Portland bezienswaardigheden: Keller Fountain Park

Erg mooi om te bezoeken is het Keller Fountain Park. Dit is een stukje groen met een grote en bijzondere fontein; Ira Keller Fountain. Je vindt dit park aan SW 3rd Avenue en Clay Street.

Het park is vernoemd naar Ira C. Keller, hoofd van Portland Development Commission van 1958 tot 1972. De fontein is ontworpen door Angela Danadjieva en geïnspireerd door de watervallen in de Columbia River Gorge, in het oosten van Portland. En hoewel deze watervallen een stuk indrukwekkender zijn met het mooie (water)landschap, is de fontein in downtown Portland zeker de moeite waard door de grote cementstukken en het vele water dat er rond gaat.

Rondje Downtown Portland

Mocht je op een zaterdag in Portland zijn, dan is het zeker een aanrader om eerst te ontbijten bij het South Waterfront Park, bijvoorbeeld bij Little Rivers Cafe aan Montgomery Street of bij Truss aan Naito Parkway. Vervolgens loop je via het waterfront naar de gezellige Saturday Market. Je vindt hier vele leuke kraampjes met zelfgemaakte en originele artikelen.

Voodoo Doughnuts

Vanaf de markt vind je om de hoek aan 3rd Avenue Voodoo Doughnuts. Hier kan je de mooist versierde en unieke donuts vinden. Je moet wel even geduld hebben, want meestal staat er buiten al een flinke rij. Het is niet voor niets één van de bezienswaardigheden in Portland.

https://www.instagram.com/p/Bqq9NenB0CP/

Powell’s Books

Vervolgens loop je een stukje verder naar Powell’s City of Books: een van de grootste boekenwinkels van de wereld. Dit is zo’n grote boekenwinkel dat je elkaar gemakkelijk kwijt raakt of zelfs bijna verdwaald. De echte boekfanaat kan hier wel een heel weekend doorbrengen!

Adres: 1005 W Burnside St, Portland

Portland bezienswaardigheden: animals in pools

In downtown Portland vind je een serie bijzondere kunststukken; namelijk verschillende fonteinen en beelden van dieren in het water. Er zijn onder andere eenden, otters, rendieren en bevers. De Amerikaanse kunstenaar Georgia Gerber heeft in totaal 25 kunststukken gemaakt. De beelden zijn gelokaliseerd tussen 5th en 6th Avenue.

Volgens Gerber zijn de Animals in Pools bedoeld als ‘kunst voor de mensen’, om de wilde natuur naar downtown Portland te brengen op een leuke en onverwachte manier. Het is in ieder geval leuk om de 25 verschillende kunststukken te zoeken en te zien.

St. Johns Bridge & Cathedral Park

Een stuk buiten het centrum vind je een van de mooiste bruggen en dus bezienswaardigheden van Portland: de St. Johns Bridge, boven de Willamette River. Vanaf downtown is het ongeveer 20 minuten rijden, maar je kan er wel makkelijk en gratis parkeren. De St. Johns Bridge is met een hoogte van 120 meter de hoogste brug in Portland en heeft een totale lengte van 630 meter. Grappig feitje: de County heeft tot St. Patrick’s Day 1931 gewacht om aan te kondigen dat de brug groen geschilderd zou worden.

portland bezienswaardigheden
Cathedral Park. Foto en copyright: Bibi Ottenhof/Hurray-USA

Onder de brug ligt Cathedral Park. Dit staat bekend om de mooie architectuur; de zuilen die onder de St. Johns Bridge staan. Door het mooie landschap en de zuilen wordt het veel gebruikt voor fotoshoots. Maar het is ook een mooi park om op een zonnige dag een middagje door te brengen.

Dit artikel is geschreven door gastauteur Bibi Ottenhof. Bibi (28 jaar) is 2,5 jaar geleden met haar man en twee katten verhuisd van Twente naar San Francisco. Ze heeft anderhalf jaar bij het Nederlands Consulaat gewerkt als PA voor de Consul en op de Consular Department. Inmiddels wonen ze samen met hun zoontje (Nederlander én Amerikaan) in de South Bay Area. Samen proberen ze zo veel mogelijk van Amerika te zien. Momenteel staat de teller op 16 staten en Washington D.C..

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Gastschrijver Bij Hurray-USA zijn we dol op gastauteurs. Dit zijn Nederlanders die in de VS wonen of hebben gewoond, maar ook mensen die gewoon eenmalig over hun roadtrip willen vertellen. Wil je ook voor ons schrijven? Stuur dan een berichtje naar Linda.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *