Home Over de VS Praktische info Pinnen in Amerika, betalen met creditcard: onze tips
Pinnen in Amerika, betalen met creditcard: onze tips

Pinnen in Amerika, betalen met creditcard: onze tips

0
0

In Nederland pinnen we bijna alleen nog met onze pinpas of creditcard. Winkels sporen consumenten aan om zo weinig mogelijk contant te betalen. Ook pinnen in Amerika of met de creditcard betalen is het meest populair. Hoe werkt dat precies en is het voor toeristen ook handig om álles met een creditcard te betalen? Wij vertellen je de manier en waarop je kunt betalen, of het handig is voor toeristen om alles te betalen met creditcard en of je nog traveler cheques of dollars mee moet nemen.

Tip: Creditcard nodig voor je vakantie naar Amerika? Direct een American Express creditcard aanvragen!

Pinnen in Amerika, betalen met creditcard of liever cash?

Over het algemeen is het aan te raden om zoveel mogelijk met creditcard te betalen. Betalen met creditcard heeft verschillende voordelen. Zo zijn je aankopen beschermd en verzekerd en kun je in je rekeningoverzicht eenvoudig nakijken welke uitgaven je hebt gedaan. Daarnaast is het heel makkelijk en kun je in Amerika werkelijk overal met je creditcard betalen. Zelfs een snelle stop bij Starbucks kan je met je creditcard afrekenen. Betalen met cash heeft ook voordelen: als je contant betaalt heb je een beter visueel overzicht. Toch is een creditcard onmisbaar. Als je een auto wilt huren in Amerika, dan heb je bijvoorbeeld verplicht een creditcard nodig. Met een creditcard kun je overal in Amerika betalen (en auto’s huren).

Pinnen in Amerika

Pinnen in Amerika

Pinnen in Amerika kan vaak gewoon, net als betalen met je creditcard. En pinnen in Amerika bij een geldautomaat is ook heel eenvoudig. Over het algemeen is het niet normaal om met je bankpas (debit card) te betalen, omdat de Amerikanen dat meestal niet doen, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan. Met de meeste Nederlandse pinpassen (met Maestro of Cirrus logo) kun je ook geld opnemen bij de bank. Hiervoor betaal je een extra fee voor van ongeveer twee tot vijf dollar per transactie* en is afhankelijk van je bank. Dit wordt van te voren aangegeven door het pinautomaat en je kunt je transactie dan ook nog annuleren. Om zoveel mogelijk aan de fee te ontkomen kun je eens per zoveel dagen pinnen en het geld veilig opbergen in het kluisje van je hotel.

Pinnen in Amerika: even je pinpas deblokkeren

De meeste pinpassen zijn niet standaard in buiten Europa bruikbaar. Dit is om crimineel gedrag te voorkomen. Je moet je pinpas activeren, als je in het buitenland of buiten Europa geld wilt opnemen. Vaak kun je dit makkelijk regelen via internetbankieren. Overigens kun je ook met je creditcard geld opnemen bij ATM’s.

Een paar van de bekendste banken die je regelmatig tegen zult komen zijn Chase, Bank of America, Citi of Wells Fargo. Ook in kleinere winkels heb je vaak losse ATM’s staan. Je kunt er o.a. voor kiezen om geld op te nemen (cash withdrawal), je savings (spaarrekening) te checken of om het saldo van je lopende rekening te bekijken. Kies voor withdrawal als je wilt pinnen in Amerika.

Pinnen in Amerika Bank of America ATM

Creditcard Amerika: hoe betaal je daarmee?

Betalen met een American Express creditcard in Amerika is gemakkelijk. Vaak hoef je bij winkels of restaurants niet eens meer een handtekening of pincode te geven. Eén swipe en je hebt betaald. Dit is natuurlijk ook direct heel fraude- en diefstalgevoelig. Je moet dus éxtra goed opletten. Stop je creditcard diep weg en zorg ervoor dat deze niet gestolen kan worden. Voor grotere bedragen moet je vaak nog wel een handtekening zetten (op een bonnetje of op een elektronisch apparaatje bij de kassa). Betalen in een restaurant met creditcard doe je door de creditcard in het daarvoor bestemde vakje te plaatsen. Leg het mapje met de bon op de tafel, de bediening neemt hem mee. Hierna hoef je alleen nog maar de fooi en het totaalbedrag in te vullen en te tekenen. En je creditcard weer mee te nemen natuurlijk.

Informeer van te voren goed bij je creditcardmaatschappij of je een extra fee betaalt voor het gebruiken van jouw creditcard in het buitenland. Dit is vaak wel het geval, maar dat geldt ook als je geld gaat pinnen in Amerika vanaf je Nederlandse bankrekening.

Cash is wel handig in Amerika

Houd altijd een beetje contant geld bij je voor de momenten waarop je niet met een kaart kan betalen of als er onverhoopt iets gebeurt met je creditcard. Je zou bijvoorbeeld elke keer $50 bij je kunnen hebben en de rest in het hotel laten. Een paar losse dollars in je portemonnee of jaszak zorgen ervoor dat je snel een fooi kunt uitdelen op plekken waar je niet kunt of gaat pinnen. Voor het kamermeisje bijvoorbeeld.

De munteenheid van Amerika is de dollar. Je hebt briefgeld van één dollar, twee dollar, vijf dollar, tien dollar, twintig dollar, vijftig dollar en honderd dollar. Natuurlijk is er ook muntgeld. Dit gaat van één cent (penny of cent) naar vijf dollar cent (nickel), tien cent (een dime), 25 cent (quarter), vijftig cent (half-dollar) en van één dollar. De laatste twee zul je waarschijnlijk niet tegenkomen.

Wisselkoers dollar

Hier kun je de huidige wisselkoers van de dollar bekijken.

Pinnen in Amerika dollars

Hoeveel contant geld neem ik mee naar Amerika?

Je hoeft niet persé geld te wisselen bij je bank of GWK Travelex voor vertrek, want je kunt gewoon direct bij aankomst in Amerika pinnen op het vliegveld. Ga je voor het eerst naar Amerika en wil je toch alvast wat dollars bij je hebben voor bijvoorbeeld de taxichauffeur? Koop je dollars dan bijvoorbeeld bij het GWK. Dit kan tegenwoordig online als cash of als prepaid creditcard. Je kunt het geld bij 50 verschillende GWK kantoren ophalen (ook op Schiphol) en al binnen dertig minuten na je bestelling.

Ga je pinnen op het vliegveld in Amerika? Houd er rekening mee dat de wisselkoers op het vliegveld vaak slechter is dan op minder toeristische plekken is. De cash heb je wellicht nodig om een taxichauffeur te betalen of om bijvoorbeeld een flesje water te halen na je lange vliegreis. Als je niet teveel contant geld op zak wilt hebben, neem dan ongeveer honderd dollar mee. Je kunt altijd na een tijdje meer geld pinnen in Amerika. Betaal je liever overal contant en gebruik je je creditcard liever alleen in geval van nood? Neem niet teveel geld mee en pin liever om de zoveel dagen. Dan kun je in elk geval niet van al je geld worden bestolen.

Pinnen in Amerika, cash betalen of toch de creditcard?

Wat ons betreft: een combinatie van allemaal. Cash is onmisbaar voor fooien, geld pinnen in Amerika is heel handig als je je uitgaven inzichtelijk wilt houden. En de creditcard is perfect als je overal snel wilt betalen. Als je noteert wat je pint en uitgeeft, dan weet je alsnog precies hoeveel geld je hebt gespendeerd tijdens je vakantie.

Tot slot nog wat tips omtrent betalen in Amerika:

  • Vergeet niet om je pinpas te deblokkeren, zodat je kunt pinnen in Amerika.
  • Vergeet je pincode van je creditcard niet. Die heb je soms nodig!
  • Een auto huren kan niet zonder creditcard.
  • Sla de telefoonnummers van je creditcardmaatschappij en bank op in je telefoon. Wordt je pinpas of creditcard gestolen, dan kun je hem direct blokkeren. Dit kan 24 uur per dag.
  • Traveler cheques zijn hopeloos ouderwets en onnodig. Je moet hier bijvoorbeeld altijd je paspoort bij laten zien, terwijl je die waarschijnlijk liever in het kluisje in je hotelkamer laat liggen.

*Informeer bij jouw bank naar de hoogte van deze fee

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *