Home Reisgids Philadelphia: historische stad in Pennsylvania
Philadelphia: historische stad in Pennsylvania

Philadelphia: historische stad in Pennsylvania

0
0

Philadelphia is de grootste stad in de staat Pennsylvania. De stad staat ook wel bekend als ‘Philly’ en wordt zo vaak genoemd door de inwoners. Philadelphia is een Griekse naam en betekent letterlijk broederliefde. De oppervlakte van de stad is ongeveer 350 vierkante meter en er wonen zo’n 1,6 miljoen mensen. Daarmee is het de zesde stad van de Verenigde Staten als het gaat om inwonersaantallen. De stad ligt tussen Washington en New York City in en is natuurlijk bekend als de geboorteplaats van The Fresh Prince of Bel-Air.

De geschiedenis van Philadelphia

De stad Philadelphia heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Philly werd in 1681 gesticht door de Britse kolonist William Penn en in 1776 werd in de bekende Independence Hall de onafhankelijkheidsverklaring getekend. Van 1790 tot 1800 diende de stad als hoofdstad van de Verenigde Staten. De staat Pennsylvania werd uiteindelijk vernoemd naar William Penn.

Philadelphia Independence Hall
De Independence Hall in Philadelphia met daarvoor een standbeeld van John Barry, die wordt gezien als de vader van de Amerikaanse marine. Foto en copyright: Todd Landry

Bezienswaardigheden in Philadelphia

In Philadelphia zijn veel bijzondere gebouwen te bewonderen. Allereerst natuurlijk Independence Hall waar een groot deel van de Amerikaanse geschiedenis ligt. Dit is een grote toeristische trekpleister. Een ander bekend historisch gebouw is City Hall, het stadhuis. Op het gebouw staat een toren van 167 meter, waar een standbeeld van 11 meter van William Penn op staat. De Liberty Bell is een beroemde en historische klok. De klok staat symbool voor de vrijheid en ligt tegenover de Independence Hall. De bel zou hebben geklonken op 8 juli 1776 om de inwoners van de stad de onafhankelijkheidsverklaring voor te lezen.

In het Rodin museum zijn veel werken van Auguste Rodin te zien, een Franse beeldhouwer. Het Philadelphia Museam of Art is ook een bekend museum in de stad en is een van de grootste kunstmusea in de Verenigde Staten. Het Philadelphia Orchestra, een Amerikaans symfonieorkest, maakt een groot onderdeel uit van het culturele leven in de stad. Er is ook goed nieuws voor de shopaholics onder ons. In de stad betaal je namelijk geen belasting over kleding en schoenen. Populaire wijken in de stad om uit te gaan zijn Old City, South Philadelphia en Northern Liberties.

Philadelphia Liberty Bell
De Liberty Bell in Philadelphia. Foto en copyright: basykes/Flickr

Op ongeveer een uur rijden vind je Lancaster, PA. Dit is het hart van Amish country. Hier leven de Amish in hun traditionele levensstijl.

Tijdsverschil in en reizen naar Philadelphia

Philadelphia ligt in de Eastern Time Zone. Daardoor is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november is het 5 uur vroeger. Wanneer je een directe vlucht vanaf Schiphol boekt, doe je er ongeveer 9 uur over. Vluchten met tussenstops duren ongeveer 14 uur. Philly heeft een warm landklimaat. De meeste neerslag valt in de zomermaanden. De winters zijn koud met periodes van vorst. Het komt in de wintermaanden voor dat er sneeuw valt. In de zomer wordt het maximaal 30 graden in de stad en in de winter daalt de temperatuur tot onder het vriespunt. De beste reistijd is juni, juli, augustus, september en oktober.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Danique Journalist, tekstschrijver en blogger die al jaren droomt van een bezoekje aan New York City. Nog nooit buiten Europa geweest, maar de eerste verre reis gaat zeker naar Amerika. Tot die tijd schrijf ik graag over dit bijzondere land en sta ik regelmatig in de keuken om Amerikaanse recepten klaar te maken.

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *