Home Over de VS Feestdagen en tradities Oud en nieuw vieren in Los Angeles doe je hier!
Oud en nieuw vieren in Los Angeles doe je hier!

Oud en nieuw vieren in Los Angeles doe je hier!

0
0

Je kent waarschijnlijk de gebeurtenissen in New York tijdens oud en nieuw wel, met de vallende bal en al die duizenden mensen op Times Square. Maar wist je dat je ook spetterend kunt feesten in Los Angeles? Oud en nieuw vieren in Los Angeles kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld op het water, hoog in de lucht, tussen de mensen of juist lekker rustig. En ook qua prijs kun je alle kanten op: van super-de-luxe tot betaalbaar of zelfs gratis. In dit artikel vertellen we je waar je oud & nieuw in Los Angeles kunt vieren, wat er te doen is op oudejaarsdag en welke prijskaartjes hieraan hangen.

Oud en nieuw vieren in Los Angeles? Hier moet je zijn!

Los Angeles zou Los Angeles niet zijn zonder feesten in de hele stad inclusief de nodige glitter en glamour, DJ’s en gezelligheid. Het is overdag druk op straat en veel restaurants blijven open tot laat in de avond. Feestjes beginnen meestal rond 21:00 of 22:00 en duren tot 02:00. Dit is de tijd waarop clubs en bars altijd dicht moeten zijn. Het vuurwerk dat we in Nederland gewend zijn, zul je in Los Angeles niet tegenkomen. Met oud & nieuw is het namelijk illegaal om vuurwerk af te steken zonder vergunning. Er zijn maar een handvol vergunningshouders, dus verwacht hier niet veel vuurwerk te zien. In de stad zijn minder dan 20 legale vuurwerkshows te zien zijn. Één van de beste vuurwerkshows? Die vind je in het Burton Chace Park in Marina del Rey.

Oud en nieuw vieren in Los Angeles: Yacht Party

Een populaire manier om oud & nieuw te vieren in Los Angeles is op een jacht. Deze yacht parties worden georganiseerd door verschillende evenementenbureaus en vertrekken vanuit verschillende havens in Los Angeles. Denk bijvoorbeeld aan Newport Beach, Long Beach en Marina Del Rey. De jachten varen meestal een aantal uren rond in de haven en je telt af vanaf het water tot het twaalf uur is. Het is de prijs zeker waard, want vanaf deze jachten heb je een prachtig uitzicht op het vuurwerk aan de kust. Uiteraard wordt er veel gedanst en is er meestal een bepaalde dress code waar je je aan dient te houden. De kosten van een yacht party liggen tussen de $100 en $150 per persoon. Alcohol is beschikbaar aan boord, maar meestal niet inbegrepen in de prijs. Vergeet daarom je creditcard niet!

Bekijk cruises en boottochten in de buurt van Los Angeles

EVE at Universal Studios Hollywood

Eén van de grootste feesten van Hollywood vind je bij EVE at Universal Studios. Voor circa $150 per persoon krijg je de hele dag toegang tot het park en mag je in de avond blijven om oud & nieuw te vieren. Er zijn vier verschillende dansvloeren in het park en een speciaal terrein gereserveerd om de vuurwerkshow goed te kunnen zien.

OUE Skyspace

In de welbekende US Bank Tower in Los Angeles, op de 69e en 70e etage in de OUE Skyspace, wordt jaarlijks een nieuwjaarsfeest georganiseerd. Normaal gesproken is de OUE Skyspace het uitkijkpunt van Los Angeles, met observatiedek en de skyslide, waar je buitenom het gebouw op een matjes van een glazen glijbaan kunt. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit een geweldige plek is om oud en nieuw in Los Angeles te vieren. Op oudejaarsavond wordt de OUE Skyspace omgebouwd tot een luxe locatie met twee verschillende dansvloeren met house en urban muziek. Er is de hele avond toegang tot het buitendek waar je een geweldig uitzicht hebt op de hele stad, vooral tijdens het aftellen. Het vuurwerk bekijk je van meer dan 300 meter hoogte. De kosten van de OUE Skyspace NYE Party zijn $150 per persoon. Er is een open bar en er worden tot 22:30 hapjes rondgebracht. Ook kan je tot 22:30 gratis van de skyslide.

Oud en nieuw vieren in Los Angeles: Grand Park

Heb je geen zin in of puf voor een groot feest of geen groot budget? Laat dat je niet tegenhouden om oud en nieuw te vieren in Los Angeles. In Grand Park in het centrum van LA komen namelijk duizenden mensen net als jij laat in de avond samen om het nieuwe jaar in te luiden. Dit gebeurt natuurlijk met een countdown en een korte licht- en vuurwerkshow. Er zijn food trucks om lekker te eten en de sfeer is relaxed.

oud en nieuw vieren in los angeles

Meer ideëen voor het vieren van oud en nieuw in LA

In de hele stad vind je allerlei feesten met bekende DJ’s en beroemdheden die zich hier natuurlijk laten zien. En dat is leuk: je gaat toch niet voor niets oud en nieuw vieren in Los Angeles? Wat dacht je bijvoorbeeld van een roofparty bovenop het W Hotel in Hollywood (vanaf $149)? Of ga lekker loungen in de hoogste open-air skybar in Los Angeles, Spire 73 (vanaf $107). Misschien heb je wel meer zin in een pub crawl in Santa Monica (vanaf $40) of met je voeten in het zand in Huntington Beach met een DJ. Vier je oud & nieuw met kleine kinderen? Ga dan naar Knotts Berry Farm! Dit wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot Knotts Merry Farm. Tot slot, last but not least, steekt Disneyland een prachtige, speciale vuurwerkshow af over het kasteel. Kortom: genoeg keus voor iedereen.

 

Elke maand naar de VS? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

* verplicht veld
Noëlle Meer dan 20 reizen naar de VS achter de rug en ik ken Los Angeles als mijn broekzak: het zit in mijn bloed. Naast mijn leven als zzp'er, hou ik van reizen, country muziek en American Football. Ik deel graag mijn ervaringen en kennis met jou!

LEAVE YOUR COMMENT

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *